Levi's zet zwak vierde kwartaal neer | RetailDetail

Levi's zet zwak vierde kwartaal neer

Levi's zet zwak vierde kwartaal neer

Jeansfabrikant Levi’s heeft in 2013 een zwak vierde kwartaal neergezet. Dat kwam vooral door zwakkere verkopen in Europa, meer promotionele activiteiten in de Amerika’s en een nadelig kalendereffect.

Black Friday net gemist

In het kwartaal dat op 24 november 2013 afliep, boekte Levi’s een omzet van 1,3 miljard dollar (950 miljoen euro), een fractie onder de 1,297 miljard dollar uit dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst daalde daarbij van 53 miljoen dollar (39 miljoen euro) naar 17 miljoen dollar (12 miljoen euro). De daling werd onder meer veroorzaakt door een kalendereffect: Black Friday, een van de belangrijkste Amerikaanse koopdagen, viel in 2013 op 29 november, dus na het afsluiten van het boekjaar.

 

Voorts keek het bedrijf aan tegen zwakkere verkopen in Europa, waar de omzet met 5% zakte. In Noord- en Zuid-Amerika kon de omzet wel worden opgeschroefd, al waren daar promoties voor nodig. De strenge winter in grote delen van de regio zorgde er immers voor dat consumenten minder geneigd waren om op koopjesjacht te gaan. Tot slot keek Levi’s ook aan tegen hogere grondstofprijzen. De commerciële marge daalde daardoor van 50% in 2012 naar 49,2% in 2013.

 

Over het hele jaar gezien kon Levi’s niettemin nog een vooruitgang van het verkoopcijfer met 2% voorleggen: de totale omzet sloot daarbij af op 4,7 miljard dollar (3,4 miljard euro). De nettowinst steeg zelfs met 59% tot 229 miljoen dollar (167 miljoen euro).  "In 2014 willen we focussen op een verdere groei, onze portfolio meer balanceren en onze beheerbare kosten onder controle houden”, zei algemeen directeur Chip Bergh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top