Levi's zet zwak vierde kwartaal neer

Levi's zet zwak vierde kwartaal neer

Jeansfabrikant Levi’s heeft in 2013 een zwak vierde kwartaal neergezet. Dat kwam vooral door zwakkere verkopen in Europa, meer promotionele activiteiten in de Amerika’s en een nadelig kalendereffect.

Black Friday net gemist

In het kwartaal dat op 24 november 2013 afliep, boekte Levi’s een omzet van 1,3 miljard dollar (950 miljoen euro), een fractie onder de 1,297 miljard dollar uit dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst daalde daarbij van 53 miljoen dollar (39 miljoen euro) naar 17 miljoen dollar (12 miljoen euro). De daling werd onder meer veroorzaakt door een kalendereffect: Black Friday, een van de belangrijkste Amerikaanse koopdagen, viel in 2013 op 29 november, dus na het afsluiten van het boekjaar.

 

Voorts keek het bedrijf aan tegen zwakkere verkopen in Europa, waar de omzet met 5% zakte. In Noord- en Zuid-Amerika kon de omzet wel worden opgeschroefd, al waren daar promoties voor nodig. De strenge winter in grote delen van de regio zorgde er immers voor dat consumenten minder geneigd waren om op koopjesjacht te gaan. Tot slot keek Levi’s ook aan tegen hogere grondstofprijzen. De commerciële marge daalde daardoor van 50% in 2012 naar 49,2% in 2013.

 

Over het hele jaar gezien kon Levi’s niettemin nog een vooruitgang van het verkoopcijfer met 2% voorleggen: de totale omzet sloot daarbij af op 4,7 miljard dollar (3,4 miljard euro). De nettowinst steeg zelfs met 59% tot 229 miljoen dollar (167 miljoen euro).  "In 2014 willen we focussen op een verdere groei, onze portfolio meer balanceren en onze beheerbare kosten onder controle houden”, zei algemeen directeur Chip Bergh.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top