LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek | RetailDetail

LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek

LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek

De Belgische modeketen LolaLiza kan een mooie mijlpaal aankondigen: nog dit jaar moet de honderdste boetiek van de keten opengaan.

Internationaal actief familiebedrijf

LolaLiza werd opgericht in 2001 en maakt deel uit van de PP Retail Group, het bedrijf van de familie Appelstein. Die is al jaren actief in de textielwereld en richtte onder meer ook de keten Appel's op. LolaLiza startte in 2001 onder de naam L&L met zeven winkels. Vijf jaar later telde de keten al 26 vestigingen, drie jaar terug stonden er 74 boetieks op de teller en eind dit jaar moet de kaap van de honderd dus gehaald worden.

 

In 2013 opende de eerste LolaLiza-store in Nederland volgens het nieuwste winkelconcept. Met de opening van een grote winkel aan de Utrechtse Oudegracht (foto) op 13 oktober staat de teller bij onze Noorderburen intussen al op vier. Ook Frankrijk maakte al kennis met het concept (2014).

 

Binnen LolaLiza staat Lola voor de extraverte en ietwat frivole vrouw, Liza voor natuurlijke elegantie. Samen staan ze symbool voor zowel de verschillende vrouwen die in één persoon kunnen schuilen als voor de brede groep vrouwen die dit Belgische modebedrijf bereikt. Het aanbod van LolaLiza omvat dan ook verschillende stijlen, van tijdloze outfits stijl over vintage jurken tot outfits met een vleugje glamour.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top