LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek

LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek

De Belgische modeketen LolaLiza kan een mooie mijlpaal aankondigen: nog dit jaar moet de honderdste boetiek van de keten opengaan.

Internationaal actief familiebedrijf

LolaLiza werd opgericht in 2001 en maakt deel uit van de PP Retail Group, het bedrijf van de familie Appelstein. Die is al jaren actief in de textielwereld en richtte onder meer ook de keten Appel's op. LolaLiza startte in 2001 onder de naam L&L met zeven winkels. Vijf jaar later telde de keten al 26 vestigingen, drie jaar terug stonden er 74 boetieks op de teller en eind dit jaar moet de kaap van de honderd dus gehaald worden.

 

In 2013 opende de eerste LolaLiza-store in Nederland volgens het nieuwste winkelconcept. Met de opening van een grote winkel aan de Utrechtse Oudegracht (foto) op 13 oktober staat de teller bij onze Noorderburen intussen al op vier. Ook Frankrijk maakte al kennis met het concept (2014).

 

Binnen LolaLiza staat Lola voor de extraverte en ietwat frivole vrouw, Liza voor natuurlijke elegantie. Samen staan ze symbool voor zowel de verschillende vrouwen die in één persoon kunnen schuilen als voor de brede groep vrouwen die dit Belgische modebedrijf bereikt. Het aanbod van LolaLiza omvat dan ook verschillende stijlen, van tijdloze outfits stijl over vintage jurken tot outfits met een vleugje glamour.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top