LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek | RetailDetail

LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek

LolaLiza opent nog dit jaar zijn 100ste boetiek

De Belgische modeketen LolaLiza kan een mooie mijlpaal aankondigen: nog dit jaar moet de honderdste boetiek van de keten opengaan.

Internationaal actief familiebedrijf

LolaLiza werd opgericht in 2001 en maakt deel uit van de PP Retail Group, het bedrijf van de familie Appelstein. Die is al jaren actief in de textielwereld en richtte onder meer ook de keten Appel's op. LolaLiza startte in 2001 onder de naam L&L met zeven winkels. Vijf jaar later telde de keten al 26 vestigingen, drie jaar terug stonden er 74 boetieks op de teller en eind dit jaar moet de kaap van de honderd dus gehaald worden.

 

In 2013 opende de eerste LolaLiza-store in Nederland volgens het nieuwste winkelconcept. Met de opening van een grote winkel aan de Utrechtse Oudegracht (foto) op 13 oktober staat de teller bij onze Noorderburen intussen al op vier. Ook Frankrijk maakte al kennis met het concept (2014).

 

Binnen LolaLiza staat Lola voor de extraverte en ietwat frivole vrouw, Liza voor natuurlijke elegantie. Samen staan ze symbool voor zowel de verschillende vrouwen die in één persoon kunnen schuilen als voor de brede groep vrouwen die dit Belgische modebedrijf bereikt. Het aanbod van LolaLiza omvat dan ook verschillende stijlen, van tijdloze outfits stijl over vintage jurken tot outfits met een vleugje glamour.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.