Luxottica legt goede kwartaalcijfers voor

Luxottica legt goede kwartaalcijfers voor

De Italiaanse brillenproducent Luxottica heeft in het eerste kwartaal van 2015 goede prestaties kunnen neerzetten. Het moederbedrijf van onder andere Ray-Ban en Oakley zag vooral in de Verenigde Staten de verkoop stijgen.

Lancering brillen Michael Kors

De omzet steeg met maar liefst 20 procent naar 2,21 miljard euro in het eerste kwartaal, vooral dankzij de zwakke positie van de euro ten opzichte van de dollar. Bij gelijke wisselkoersen steeg de omzet met 5,3 procent. Meer dan de helft van de omzet wordt dan ook in Noord-Amerika gehaald. Dankzij die omzetstijging ging ook de nettowinst de hoogte in, met liefst 34 procent naar 210 miljoen euro.

 

In Noord-Amerika steeg de omzet van de brillenproducent met 29 procent, vooral te danken aan de lancering van de zonnebrillen van het bekende modemerk Michael Kors.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top