LVMH neemt 40%-belang in Australisch topsportmerk 2XU | RetailDetail

LVMH neemt 40%-belang in Australisch topsportmerk 2XU

LVMH neemt 40%-belang in Australisch topsportmerk 2XU

Luxeconcern LVMH heeft een belang van 40% gekocht in de Australische sportkledingfabrikant 2XU ("Two times You"). Via hun Singaporese investeringsfonds L Capital Asia willen de Fransen het merk introduceren op de Aziatische markt, om vervolgens de rest van de wereld te veroveren.

200 miljoen dollar waard

Luxeconcern LVMH zou naar verluidt 75 miljoen Australische dollar (iets meer dan 50 miljoen euro) hebben betaald voor de aandelen. "We zullen voor 2XU een brug naar Azië bouwen", zegt Ravi Thakran van LVMH. "Wij hebben verstand van merken bouwen en zullen 2XU als apart merk behouden, zoals we met al onze merken doen."

 

Thakran waardeert de sportkledingfabrikant uit Melbourne op zo'n 150 miljoen euro: niet slecht voor een bedrijf dat pas in 2005 opgericht werd en nu al een jaaromzet van 44 miljoen euro draait. Marketingveteraan Clyde Davenport, die het merk stichtte samen met twee landgenoten (bij wie voormalig professioneel triatleet James Hunt), wil die omzet met de hulp en de extra centen van LVMH tegen eind 2015 opdrijven tot 100 miljoen euro.

 

Met 42% van de aandelen in handen blijven de drie stichters nipt de grootste aandeelhouder, vóór L Capital Asia (LVMH) met 40% en Lazard Australian Private Equity Ltd met 18%. Voor LVMH en L Capital Asia is dit meteen de tweede investering dit jaar op de Australische kledingmarkt. Eerder dit jaar kocht het luxeconcern zich ook al in bij R.M. Williams, de bekende fabrikant van outdoorkleding.

 

Groeispurt inzetten

2XU maakte in sportkringen naam als fabrikant van kleding die de prestaties van atleten verbetert: compressiekleding en "wet suits" voor lopen, fietsen, fitness, triatlon enzovoort. Bij het sportkledingmerk werken momenteel 165 mensen en de groep runt vijftien winkels: twaalf in Australië en telkens eentje in Nieuw-Zeeland, op de Filippijnen en in de Verenigde Staten. Een tweede Amerikaanse vestiging staat op de planning.

 

"De drie stichters hebben zeggenschap opgegeven om de groei van 2XU te versnellen", zegt Davenport, die luidop droomt van expansie in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Volgens de Australiër speelt momenteel ruim de helft van alle basketters in de Amerikaanse NBA-competitie al met sportkleding van 2XU.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.