LVMH neemt 40%-belang in Australisch topsportmerk 2XU | RetailDetail

LVMH neemt 40%-belang in Australisch topsportmerk 2XU

LVMH neemt 40%-belang in Australisch topsportmerk 2XU

Luxeconcern LVMH heeft een belang van 40% gekocht in de Australische sportkledingfabrikant 2XU ("Two times You"). Via hun Singaporese investeringsfonds L Capital Asia willen de Fransen het merk introduceren op de Aziatische markt, om vervolgens de rest van de wereld te veroveren.

200 miljoen dollar waard

Luxeconcern LVMH zou naar verluidt 75 miljoen Australische dollar (iets meer dan 50 miljoen euro) hebben betaald voor de aandelen. "We zullen voor 2XU een brug naar Azië bouwen", zegt Ravi Thakran van LVMH. "Wij hebben verstand van merken bouwen en zullen 2XU als apart merk behouden, zoals we met al onze merken doen."

 

Thakran waardeert de sportkledingfabrikant uit Melbourne op zo'n 150 miljoen euro: niet slecht voor een bedrijf dat pas in 2005 opgericht werd en nu al een jaaromzet van 44 miljoen euro draait. Marketingveteraan Clyde Davenport, die het merk stichtte samen met twee landgenoten (bij wie voormalig professioneel triatleet James Hunt), wil die omzet met de hulp en de extra centen van LVMH tegen eind 2015 opdrijven tot 100 miljoen euro.

 

Met 42% van de aandelen in handen blijven de drie stichters nipt de grootste aandeelhouder, vóór L Capital Asia (LVMH) met 40% en Lazard Australian Private Equity Ltd met 18%. Voor LVMH en L Capital Asia is dit meteen de tweede investering dit jaar op de Australische kledingmarkt. Eerder dit jaar kocht het luxeconcern zich ook al in bij R.M. Williams, de bekende fabrikant van outdoorkleding.

 

Groeispurt inzetten

2XU maakte in sportkringen naam als fabrikant van kleding die de prestaties van atleten verbetert: compressiekleding en "wet suits" voor lopen, fietsen, fitness, triatlon enzovoort. Bij het sportkledingmerk werken momenteel 165 mensen en de groep runt vijftien winkels: twaalf in Australië en telkens eentje in Nieuw-Zeeland, op de Filippijnen en in de Verenigde Staten. Een tweede Amerikaanse vestiging staat op de planning.

 

"De drie stichters hebben zeggenschap opgegeven om de groei van 2XU te versnellen", zegt Davenport, die luidop droomt van expansie in Azië, Europa en de Verenigde Staten. Volgens de Australiër speelt momenteel ruim de helft van alle basketters in de Amerikaanse NBA-competitie al met sportkleding van 2XU.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top