Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

"Geen naakte ontslagen"

Begin oktober voerde een honderdtal werknemers van Euro Shoe Group nog actie tegen de aangekondigde verdwijning van de Avance-winkels en het onvermijdelijke banenverlies dat daarmee gepaard zou gaan. Op een bijzondere ondernemingsraad kondigt Euro Shoe Group-CEO Philippe Vanaudenhove nu aan dat het bedrijf de procedure voor collectief ontslag inzet, waardoor ten minste 10% van de werknemers hun job zullen verliezen.

 

Hoeveel jobs precies zullen verdwijnen op het hoofdkantoor in Beringen en in het logistiek centrum, is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat het aantal hoger dan dertig zal liggen. Toch hoopt het Vanaudenhove de sanering zoveel mogelijk zonder naakte ontslagen te kunnen doorvoeren. Het bedrijf zal in eerste instantie inzetten op SWT (het vroegere brugpensioen) om mensen te laten vertrekken. De onderhandelingen met de vakbonden worden in de komende dagen opgestart.