Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group
Shutterstock

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

"Geen naakte ontslagen"

Begin oktober voerde een honderdtal werknemers van Euro Shoe Group nog actie tegen de aangekondigde verdwijning van de Avance-winkels en het onvermijdelijke banenverlies dat daarmee gepaard zou gaan. Op een bijzondere ondernemingsraad kondigt Euro Shoe Group-CEO Philippe Vanaudenhove nu aan dat het bedrijf de procedure voor collectief ontslag inzet, waardoor ten minste 10% van de werknemers hun job zullen verliezen.

 

Hoeveel jobs precies zullen verdwijnen op het hoofdkantoor in Beringen en in het logistiek centrum, is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat het aantal hoger dan dertig zal liggen. Toch hoopt het Vanaudenhove de sanering zoveel mogelijk zonder naakte ontslagen te kunnen doorvoeren. Het bedrijf zal in eerste instantie inzetten op SWT (het vroegere brugpensioen) om mensen te laten vertrekken. De onderhandelingen met de vakbonden worden in de komende dagen opgestart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top