Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group
Shutterstock

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

"Geen naakte ontslagen"

Begin oktober voerde een honderdtal werknemers van Euro Shoe Group nog actie tegen de aangekondigde verdwijning van de Avance-winkels en het onvermijdelijke banenverlies dat daarmee gepaard zou gaan. Op een bijzondere ondernemingsraad kondigt Euro Shoe Group-CEO Philippe Vanaudenhove nu aan dat het bedrijf de procedure voor collectief ontslag inzet, waardoor ten minste 10% van de werknemers hun job zullen verliezen.

 

Hoeveel jobs precies zullen verdwijnen op het hoofdkantoor in Beringen en in het logistiek centrum, is nog niet duidelijk. Zeker is wel dat het aantal hoger dan dertig zal liggen. Toch hoopt het Vanaudenhove de sanering zoveel mogelijk zonder naakte ontslagen te kunnen doorvoeren. Het bedrijf zal in eerste instantie inzetten op SWT (het vroegere brugpensioen) om mensen te laten vertrekken. De onderhandelingen met de vakbonden worden in de komende dagen opgestart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Back to top