Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen | RetailDetail

Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen

Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen

De luxemodewebshop Mode Operandi heeft tijdens een financieringsronde een bedrag van 20 miljoen dollar (15 miljoen euro) opgehaald. Daarmee wil het onder andere investeren in een nieuwe website en in de uitbouw van de mobiele tak.

Investeren in nieuwe website

Eerder hadden verschillende investeerders al 77 miljoen dollar (56 miljoen euro) in het Amerikaanse bedrijf geïnvesteerd. De 20 miljoen dollar die nu werden opgehaald, kwamen vooral van bestaande investeerders, zoals LVMH. Het bedrijf wil in het derde kwartaal van 2014 met een nieuwe site op de proppen komen en het wil daarnaast ook mobiel shoppen verbeteren.

 

Via Moda Operandi kunnen consumenten kledij vrijwel rechtstreeks van de catwalk bestellen, maar sinds kort kunnen er ook gewone seizoensgebonden outfits besteld worden. "Outfits rechtstreeks van de catwalk bestellen blijft ons DNA, maar we willen onze consument zo uitgebreid mogelijk bedienen," aldus CEO Deborah Nicodemus.

 

Vorig jaar steeg de omzet van Moda Operandi, opgericht in 2010, met maar liefst 130 procent en nu verwacht Nicodemus een omzetgroei van opnieuw 78 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top