Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen

Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen

De luxemodewebshop Mode Operandi heeft tijdens een financieringsronde een bedrag van 20 miljoen dollar (15 miljoen euro) opgehaald. Daarmee wil het onder andere investeren in een nieuwe website en in de uitbouw van de mobiele tak.

Investeren in nieuwe website

Eerder hadden verschillende investeerders al 77 miljoen dollar (56 miljoen euro) in het Amerikaanse bedrijf geïnvesteerd. De 20 miljoen dollar die nu werden opgehaald, kwamen vooral van bestaande investeerders, zoals LVMH. Het bedrijf wil in het derde kwartaal van 2014 met een nieuwe site op de proppen komen en het wil daarnaast ook mobiel shoppen verbeteren.

 

Via Moda Operandi kunnen consumenten kledij vrijwel rechtstreeks van de catwalk bestellen, maar sinds kort kunnen er ook gewone seizoensgebonden outfits besteld worden. "Outfits rechtstreeks van de catwalk bestellen blijft ons DNA, maar we willen onze consument zo uitgebreid mogelijk bedienen," aldus CEO Deborah Nicodemus.

 

Vorig jaar steeg de omzet van Moda Operandi, opgericht in 2010, met maar liefst 130 procent en nu verwacht Nicodemus een omzetgroei van opnieuw 78 procent.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Back to top