Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen

Moda Operandi haalt 20 miljoen dollar investeringen binnen

De luxemodewebshop Mode Operandi heeft tijdens een financieringsronde een bedrag van 20 miljoen dollar (15 miljoen euro) opgehaald. Daarmee wil het onder andere investeren in een nieuwe website en in de uitbouw van de mobiele tak.

Investeren in nieuwe website

Eerder hadden verschillende investeerders al 77 miljoen dollar (56 miljoen euro) in het Amerikaanse bedrijf geïnvesteerd. De 20 miljoen dollar die nu werden opgehaald, kwamen vooral van bestaande investeerders, zoals LVMH. Het bedrijf wil in het derde kwartaal van 2014 met een nieuwe site op de proppen komen en het wil daarnaast ook mobiel shoppen verbeteren.

 

Via Moda Operandi kunnen consumenten kledij vrijwel rechtstreeks van de catwalk bestellen, maar sinds kort kunnen er ook gewone seizoensgebonden outfits besteld worden. "Outfits rechtstreeks van de catwalk bestellen blijft ons DNA, maar we willen onze consument zo uitgebreid mogelijk bedienen," aldus CEO Deborah Nicodemus.

 

Vorig jaar steeg de omzet van Moda Operandi, opgericht in 2010, met maar liefst 130 procent en nu verwacht Nicodemus een omzetgroei van opnieuw 78 procent.

Tags: