Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding

Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding

Flanders Fashion Institute verwacht op donderdag 3 december zo’n 800 deelnemers voor het congres Fashion Talks in de Waagnatie in Antwerpen. Ze zullen er een hele dag inspiratie kunnen opdoen bij tal van lezingen en workshops.

Congres roept op tot verbeelding

Antwerpen wil met het congres zijn naam en faam als modestad kracht bijzetten. Gezien het in tegenstelling tot andere modesteden geen eigen modeweek heeft, zocht het naar een alternatieve aantrekkingspool. En die werd gevonden in een tweejaarlijks congres. De eerste editie ervan vond in 2013 plaats.

 

De tweede editie biedt een gevarieerd programma, met als rode draad ‘Imagine!’, verbeeldingskracht. “Net als ander sectoren kampt de modebranche met specifieke moeilijkheden. Maar vanuit deze insteek willen daar niet op focussen. We bekijken eerder de opportuniteiten en mogelijkheden. Daarbij kan het interessant zijn om eens over het muurtje te kijken en zaken anders te benaderen”, zegt Agnes Wené van het Flanders Fashion Institute.

 

Het programma mag dan heel divers zijn, alle sprekers hebben de bedoeling om ‘blikverruimend’ uit de hoek te komen. Zo zullen Mathias Ohrel en Céline Toledano het op het congres bijvoorbeeld hebben over de manier waarop een modebedrijf op een andere manier kan worden geleid en hoe er dan aan personeelsbeleid kan worden gedaan. Voorts is er een sessie over mode in Afrika. Dat kan ver van ons bed lijken, maar er gebeurt steeds meer productie op dat continent. Bovendien wordt er daarnaast ook meer Westerse mode ingekocht. Interessant dus om eens bij stil te staan.”

 

Opmerkelijk is ook de deelname van Tom Barman aan het congres. De dEUS-zanger zal er ingaan op de parallellen tussen muziek en mode, meer bepaald binnen het creatieve proces. Of: fashion rocks!

 

Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Met zowat 800 deelnemers is het congres nagenoeg uitverkocht. De deelnemers komen grotendeels uit België en de buurlanden, maar er is ook een stevige internationale aanwezigheid. Voor wie alsnog wil inschrijven, zijn er nog een beperkt aantal plaatsen open.

 

Het congres zal voor ons geslaagd zijn als iedere deelnemer met een vernieuwend idee naar huis gaat dat hij of/zij wil onderzoeken om in de praktijk om te zetten”, besluit Wené.

 

Surf voor meer informatie naar www.fashiontalks.be en www.ffi.be.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top