Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding | RetailDetail

Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding

Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding

Flanders Fashion Institute verwacht op donderdag 3 december zo’n 800 deelnemers voor het congres Fashion Talks in de Waagnatie in Antwerpen. Ze zullen er een hele dag inspiratie kunnen opdoen bij tal van lezingen en workshops.

Congres roept op tot verbeelding

Antwerpen wil met het congres zijn naam en faam als modestad kracht bijzetten. Gezien het in tegenstelling tot andere modesteden geen eigen modeweek heeft, zocht het naar een alternatieve aantrekkingspool. En die werd gevonden in een tweejaarlijks congres. De eerste editie ervan vond in 2013 plaats.

 

De tweede editie biedt een gevarieerd programma, met als rode draad ‘Imagine!’, verbeeldingskracht. “Net als ander sectoren kampt de modebranche met specifieke moeilijkheden. Maar vanuit deze insteek willen daar niet op focussen. We bekijken eerder de opportuniteiten en mogelijkheden. Daarbij kan het interessant zijn om eens over het muurtje te kijken en zaken anders te benaderen”, zegt Agnes Wené van het Flanders Fashion Institute.

 

Het programma mag dan heel divers zijn, alle sprekers hebben de bedoeling om ‘blikverruimend’ uit de hoek te komen. Zo zullen Mathias Ohrel en Céline Toledano het op het congres bijvoorbeeld hebben over de manier waarop een modebedrijf op een andere manier kan worden geleid en hoe er dan aan personeelsbeleid kan worden gedaan. Voorts is er een sessie over mode in Afrika. Dat kan ver van ons bed lijken, maar er gebeurt steeds meer productie op dat continent. Bovendien wordt er daarnaast ook meer Westerse mode ingekocht. Interessant dus om eens bij stil te staan.”

 

Opmerkelijk is ook de deelname van Tom Barman aan het congres. De dEUS-zanger zal er ingaan op de parallellen tussen muziek en mode, meer bepaald binnen het creatieve proces. Of: fashion rocks!

 

Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Met zowat 800 deelnemers is het congres nagenoeg uitverkocht. De deelnemers komen grotendeels uit België en de buurlanden, maar er is ook een stevige internationale aanwezigheid. Voor wie alsnog wil inschrijven, zijn er nog een beperkt aantal plaatsen open.

 

Het congres zal voor ons geslaagd zijn als iedere deelnemer met een vernieuwend idee naar huis gaat dat hij of/zij wil onderzoeken om in de praktijk om te zetten”, besluit Wené.

 

Surf voor meer informatie naar www.fashiontalks.be en www.ffi.be.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top