Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding

Modecongres Fashion Talks roept op tot verbeelding

Flanders Fashion Institute verwacht op donderdag 3 december zo’n 800 deelnemers voor het congres Fashion Talks in de Waagnatie in Antwerpen. Ze zullen er een hele dag inspiratie kunnen opdoen bij tal van lezingen en workshops.

Congres roept op tot verbeelding

Antwerpen wil met het congres zijn naam en faam als modestad kracht bijzetten. Gezien het in tegenstelling tot andere modesteden geen eigen modeweek heeft, zocht het naar een alternatieve aantrekkingspool. En die werd gevonden in een tweejaarlijks congres. De eerste editie ervan vond in 2013 plaats.

 

De tweede editie biedt een gevarieerd programma, met als rode draad ‘Imagine!’, verbeeldingskracht. “Net als ander sectoren kampt de modebranche met specifieke moeilijkheden. Maar vanuit deze insteek willen daar niet op focussen. We bekijken eerder de opportuniteiten en mogelijkheden. Daarbij kan het interessant zijn om eens over het muurtje te kijken en zaken anders te benaderen”, zegt Agnes Wené van het Flanders Fashion Institute.

 

Het programma mag dan heel divers zijn, alle sprekers hebben de bedoeling om ‘blikverruimend’ uit de hoek te komen. Zo zullen Mathias Ohrel en Céline Toledano het op het congres bijvoorbeeld hebben over de manier waarop een modebedrijf op een andere manier kan worden geleid en hoe er dan aan personeelsbeleid kan worden gedaan. Voorts is er een sessie over mode in Afrika. Dat kan ver van ons bed lijken, maar er gebeurt steeds meer productie op dat continent. Bovendien wordt er daarnaast ook meer Westerse mode ingekocht. Interessant dus om eens bij stil te staan.”

 

Opmerkelijk is ook de deelname van Tom Barman aan het congres. De dEUS-zanger zal er ingaan op de parallellen tussen muziek en mode, meer bepaald binnen het creatieve proces. Of: fashion rocks!

 

Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Met zowat 800 deelnemers is het congres nagenoeg uitverkocht. De deelnemers komen grotendeels uit België en de buurlanden, maar er is ook een stevige internationale aanwezigheid. Voor wie alsnog wil inschrijven, zijn er nog een beperkt aantal plaatsen open.

 

Het congres zal voor ons geslaagd zijn als iedere deelnemer met een vernieuwend idee naar huis gaat dat hij of/zij wil onderzoeken om in de praktijk om te zetten”, besluit Wené.

 

Surf voor meer informatie naar www.fashiontalks.be en www.ffi.be.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Back to top