Modeketen Talking French is failliet | RetailDetail

Modeketen Talking French is failliet

Modeketen Talking French is failliet

De Belgische kledingketen Talking French is vandaag failliet verklaard. De winkels van het modebedrijf zijn verzegeld en er zijn twee curatoren aangesteld.

Update: faillissement uitgesproken

Het water stond Talking French al eerder aan de lippen, tot in 2012 een turnaround werd doorgevoerd en Katrien Maes - voormalig topvrouw bij onder meer Esprit en s.Oliver - werd aangetrokken als nieuwe CEO. Sindsdien werd werk gemaakt van een nieuw logo, een webshop en een meer casual look voor het merk.

 

Dat CEO Katrien Maes in november van vorig jaar aankondigde te vertrekken bij Talking French, ondanks de positieve nieuwe flow die ze had gecreëerd, kwam dan ook als een verrassing voor veel moderetailvolgers. Het einde van het merk, ondanks het grote vermogen van eigenaar Xavier Painblanc, is een tweede onverwachte schok voor de sector.

 

Frappant is wel dat het modebedrijf in januari nog een kapitaalsverhoging doorvoerde ter waarde van 1,73 miljoen euro, bestaande uit schuldvorderingen. In ruil voor het nieuwe schuldkapitaal werden 2500 aandelen van het bedrijf uitgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Back to top