Modeketen Talking French is failliet

Modeketen Talking French is failliet

De Belgische kledingketen Talking French is vandaag failliet verklaard. De winkels van het modebedrijf zijn verzegeld en er zijn twee curatoren aangesteld.

Update: faillissement uitgesproken

Het water stond Talking French al eerder aan de lippen, tot in 2012 een turnaround werd doorgevoerd en Katrien Maes - voormalig topvrouw bij onder meer Esprit en s.Oliver - werd aangetrokken als nieuwe CEO. Sindsdien werd werk gemaakt van een nieuw logo, een webshop en een meer casual look voor het merk.

 

Dat CEO Katrien Maes in november van vorig jaar aankondigde te vertrekken bij Talking French, ondanks de positieve nieuwe flow die ze had gecreëerd, kwam dan ook als een verrassing voor veel moderetailvolgers. Het einde van het merk, ondanks het grote vermogen van eigenaar Xavier Painblanc, is een tweede onverwachte schok voor de sector.

 

Frappant is wel dat het modebedrijf in januari nog een kapitaalsverhoging doorvoerde ter waarde van 1,73 miljoen euro, bestaande uit schuldvorderingen. In ruil voor het nieuwe schuldkapitaal werden 2500 aandelen van het bedrijf uitgegeven.

Tags: