Modeketen Talking French is failliet | RetailDetail

Modeketen Talking French is failliet

Modeketen Talking French is failliet

De Belgische kledingketen Talking French is vandaag failliet verklaard. De winkels van het modebedrijf zijn verzegeld en er zijn twee curatoren aangesteld.

Update: faillissement uitgesproken

Het water stond Talking French al eerder aan de lippen, tot in 2012 een turnaround werd doorgevoerd en Katrien Maes - voormalig topvrouw bij onder meer Esprit en s.Oliver - werd aangetrokken als nieuwe CEO. Sindsdien werd werk gemaakt van een nieuw logo, een webshop en een meer casual look voor het merk.

 

Dat CEO Katrien Maes in november van vorig jaar aankondigde te vertrekken bij Talking French, ondanks de positieve nieuwe flow die ze had gecreëerd, kwam dan ook als een verrassing voor veel moderetailvolgers. Het einde van het merk, ondanks het grote vermogen van eigenaar Xavier Painblanc, is een tweede onverwachte schok voor de sector.

 

Frappant is wel dat het modebedrijf in januari nog een kapitaalsverhoging doorvoerde ter waarde van 1,73 miljoen euro, bestaande uit schuldvorderingen. In ruil voor het nieuwe schuldkapitaal werden 2500 aandelen van het bedrijf uitgegeven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.