Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen | RetailDetail

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft het voorbije kwartaal opnieuw verlies geleden, maar deed het qua omzet wel beduidend beter dan de verwachtingen van de analisten. Vooral Hollister lijkt zich stilaan te herstellen.

Hollister recht rug

Abercrombie & Fitch haalde in het tweede kwartaal een omzet van 817,8 miljoen dollar (720 miljoen euro), een daling van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van slechts 811 miljoen dollar (710 miljoen euro) verwacht.

 

Het modebedrijf moest daarbij een verlies van 810.000 dollar (700.000 euro) toestaan. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 12,9 miljoen dollar (11 miljoen euro). Op vergelijkbare basis was er wel een winst van 8,6 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) of 12 cent per aandeel. Dat is nog steeds een daling van 39%, maar analisten hadden een verlies voorspeld van 4 cent per aandeel.

 

Het merk A&F blijft het moeilijk hebben: de vergelijkbare omzet van Abercrombie & Fitch viel terug met 7 procent, terwijl Hollister maar met 1 procent zakte. In het eerste kwartaal was er nog sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 6 procent bij Hollister.

 

Abercrombie & Fitch, het bedrijf, is al een tijdje bezig met het implementeren van een nieuwe strategie, waarbij niet enkel de collecties toegankelijker worden gemaakt, maar waarin ook de winkels een make-over krijgen, zodat ze meer uitnodigend zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.