Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft het voorbije kwartaal opnieuw verlies geleden, maar deed het qua omzet wel beduidend beter dan de verwachtingen van de analisten. Vooral Hollister lijkt zich stilaan te herstellen.

Hollister recht rug

Abercrombie & Fitch haalde in het tweede kwartaal een omzet van 817,8 miljoen dollar (720 miljoen euro), een daling van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van slechts 811 miljoen dollar (710 miljoen euro) verwacht.

 

Het modebedrijf moest daarbij een verlies van 810.000 dollar (700.000 euro) toestaan. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 12,9 miljoen dollar (11 miljoen euro). Op vergelijkbare basis was er wel een winst van 8,6 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) of 12 cent per aandeel. Dat is nog steeds een daling van 39%, maar analisten hadden een verlies voorspeld van 4 cent per aandeel.

 

Het merk A&F blijft het moeilijk hebben: de vergelijkbare omzet van Abercrombie & Fitch viel terug met 7 procent, terwijl Hollister maar met 1 procent zakte. In het eerste kwartaal was er nog sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 6 procent bij Hollister.

 

Abercrombie & Fitch, het bedrijf, is al een tijdje bezig met het implementeren van een nieuwe strategie, waarbij niet enkel de collecties toegankelijker worden gemaakt, maar waarin ook de winkels een make-over krijgen, zodat ze meer uitnodigend zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse ontwerper wil kledingvoorraden afschaffen

23/01/2018

De Nederlandse ontwerper Martijn van Strien heeft met The Post-Couture Collective een nieuw soort modeplatform gelanceerd, dat ervoor moet zorgen dat kleding duurzamer en zonder overschotten wordt geproduceerd.

H&M verliest de strijd van Inditex

23/01/2018

Het Zweedse H&M verliest in het fastfashionwereldje steeds meer de strijd van het Spaanse Inditex. Het Zweedse bedrijf is wel nog steeds de goedkoopste, maar Inditex weet sneller in te spelen op nieuwe trends en gaat zo met steeds meer klanten aan de haal.

Richemont wil Yoox Net-a-Porter volledig overnemen

22/01/2018

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft een voorstel gedaan om een controlerend aandeel te pakken te krijgen bij online retailer Yoox Net-a-Porter. Het wil zo de eigen online strategie versneld uitrollen.

The Sting weet flinke winst te maken in boekjaar 2016

22/01/2018

Modeketen The Sting heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het een jaar eerder nog meer dan vijf miljoen euro verlies moest slikken. Ook zusterformule Costes wist het boekjaar 2016 positief af te sluiten.

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Back to top