Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen | RetailDetail

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft het voorbije kwartaal opnieuw verlies geleden, maar deed het qua omzet wel beduidend beter dan de verwachtingen van de analisten. Vooral Hollister lijkt zich stilaan te herstellen.

Hollister recht rug

Abercrombie & Fitch haalde in het tweede kwartaal een omzet van 817,8 miljoen dollar (720 miljoen euro), een daling van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van slechts 811 miljoen dollar (710 miljoen euro) verwacht.

 

Het modebedrijf moest daarbij een verlies van 810.000 dollar (700.000 euro) toestaan. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 12,9 miljoen dollar (11 miljoen euro). Op vergelijkbare basis was er wel een winst van 8,6 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) of 12 cent per aandeel. Dat is nog steeds een daling van 39%, maar analisten hadden een verlies voorspeld van 4 cent per aandeel.

 

Het merk A&F blijft het moeilijk hebben: de vergelijkbare omzet van Abercrombie & Fitch viel terug met 7 procent, terwijl Hollister maar met 1 procent zakte. In het eerste kwartaal was er nog sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 6 procent bij Hollister.

 

Abercrombie & Fitch, het bedrijf, is al een tijdje bezig met het implementeren van een nieuwe strategie, waarbij niet enkel de collecties toegankelijker worden gemaakt, maar waarin ook de winkels een make-over krijgen, zodat ze meer uitnodigend zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top