Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen | RetailDetail

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft het voorbije kwartaal opnieuw verlies geleden, maar deed het qua omzet wel beduidend beter dan de verwachtingen van de analisten. Vooral Hollister lijkt zich stilaan te herstellen.

Hollister recht rug

Abercrombie & Fitch haalde in het tweede kwartaal een omzet van 817,8 miljoen dollar (720 miljoen euro), een daling van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van slechts 811 miljoen dollar (710 miljoen euro) verwacht.

 

Het modebedrijf moest daarbij een verlies van 810.000 dollar (700.000 euro) toestaan. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 12,9 miljoen dollar (11 miljoen euro). Op vergelijkbare basis was er wel een winst van 8,6 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) of 12 cent per aandeel. Dat is nog steeds een daling van 39%, maar analisten hadden een verlies voorspeld van 4 cent per aandeel.

 

Het merk A&F blijft het moeilijk hebben: de vergelijkbare omzet van Abercrombie & Fitch viel terug met 7 procent, terwijl Hollister maar met 1 procent zakte. In het eerste kwartaal was er nog sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 6 procent bij Hollister.

 

Abercrombie & Fitch, het bedrijf, is al een tijdje bezig met het implementeren van een nieuwe strategie, waarbij niet enkel de collecties toegankelijker worden gemaakt, maar waarin ook de winkels een make-over krijgen, zodat ze meer uitnodigend zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.