Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Omzet Abercrombie & Fitch blijft zakken, maar overtreft verwachtingen

Het Amerikaanse modebedrijf Abercrombie & Fitch heeft het voorbije kwartaal opnieuw verlies geleden, maar deed het qua omzet wel beduidend beter dan de verwachtingen van de analisten. Vooral Hollister lijkt zich stilaan te herstellen.

Hollister recht rug

Abercrombie & Fitch haalde in het tweede kwartaal een omzet van 817,8 miljoen dollar (720 miljoen euro), een daling van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder. Analisten hadden een omzet van slechts 811 miljoen dollar (710 miljoen euro) verwacht.

 

Het modebedrijf moest daarbij een verlies van 810.000 dollar (700.000 euro) toestaan. Een jaar eerder was er nog sprake van een winst van 12,9 miljoen dollar (11 miljoen euro). Op vergelijkbare basis was er wel een winst van 8,6 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) of 12 cent per aandeel. Dat is nog steeds een daling van 39%, maar analisten hadden een verlies voorspeld van 4 cent per aandeel.

 

Het merk A&F blijft het moeilijk hebben: de vergelijkbare omzet van Abercrombie & Fitch viel terug met 7 procent, terwijl Hollister maar met 1 procent zakte. In het eerste kwartaal was er nog sprake van een vergelijkbare omzetdaling van 6 procent bij Hollister.

 

Abercrombie & Fitch, het bedrijf, is al een tijdje bezig met het implementeren van een nieuwe strategie, waarbij niet enkel de collecties toegankelijker worden gemaakt, maar waarin ook de winkels een make-over krijgen, zodat ze meer uitnodigend zijn.

Tags: