Omzet moderetail daalt bij begin solden | RetailDetail

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Tijdens de eerste twee weken van de solden is de omzet binnen de modedetailhandel gemiddeld met 2,5 procent gedaald. Het slechte weer en het sterke voorjaar zouden de voornaamste oorzaken zijn voor de daling.

Wachten op beter weer

Uit een rondvraag van het NSZ bij 325 modedetailhandelaars wordt de overvloedige regenval van de vorige week aangeduid als de grootste boosdoener voor de tegenvallende resultaten. Ook het goede weer van de voorbije maanden zorgt er voor dat er nu minder geld wordt uitgegeven tijdens de solden. Veel consumenten kochten immers al de typische zomerproducten.

 

"Die tegenvallende solden zijn jammer, te meer omdat de meeste modehandelaars wel op goede solden hadden gerekend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hopelijk zorgt het aangekondigde zomerweer voor een kentering."

 

Toch heerst er bij de retailers nog geen paniek. Als het wat minder gaat regenen de volgende weken, zal de verkoop volgens hen terug de hoogte in gaan. Zeker tijdens de tweede periode van de solden, waar er vaker kortingen van meer dan 50 procent worden gegeven. Ze verwachten ook dat consumenten die niet op vakantie gaan tijdens de maand juli van het goede weer zullen profiteren om tijdens een dagje uit in eigen land toch naar de winkelstraten te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Back to top