Omzet moderetail daalt bij begin solden

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Tijdens de eerste twee weken van de solden is de omzet binnen de modedetailhandel gemiddeld met 2,5 procent gedaald. Het slechte weer en het sterke voorjaar zouden de voornaamste oorzaken zijn voor de daling.

Wachten op beter weer

Uit een rondvraag van het NSZ bij 325 modedetailhandelaars wordt de overvloedige regenval van de vorige week aangeduid als de grootste boosdoener voor de tegenvallende resultaten. Ook het goede weer van de voorbije maanden zorgt er voor dat er nu minder geld wordt uitgegeven tijdens de solden. Veel consumenten kochten immers al de typische zomerproducten.

 

"Die tegenvallende solden zijn jammer, te meer omdat de meeste modehandelaars wel op goede solden hadden gerekend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hopelijk zorgt het aangekondigde zomerweer voor een kentering."

 

Toch heerst er bij de retailers nog geen paniek. Als het wat minder gaat regenen de volgende weken, zal de verkoop volgens hen terug de hoogte in gaan. Zeker tijdens de tweede periode van de solden, waar er vaker kortingen van meer dan 50 procent worden gegeven. Ze verwachten ook dat consumenten die niet op vakantie gaan tijdens de maand juli van het goede weer zullen profiteren om tijdens een dagje uit in eigen land toch naar de winkelstraten te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top