Omzet moderetail daalt bij begin solden

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Tijdens de eerste twee weken van de solden is de omzet binnen de modedetailhandel gemiddeld met 2,5 procent gedaald. Het slechte weer en het sterke voorjaar zouden de voornaamste oorzaken zijn voor de daling.

Wachten op beter weer

Uit een rondvraag van het NSZ bij 325 modedetailhandelaars wordt de overvloedige regenval van de vorige week aangeduid als de grootste boosdoener voor de tegenvallende resultaten. Ook het goede weer van de voorbije maanden zorgt er voor dat er nu minder geld wordt uitgegeven tijdens de solden. Veel consumenten kochten immers al de typische zomerproducten.

 

"Die tegenvallende solden zijn jammer, te meer omdat de meeste modehandelaars wel op goede solden hadden gerekend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hopelijk zorgt het aangekondigde zomerweer voor een kentering."

 

Toch heerst er bij de retailers nog geen paniek. Als het wat minder gaat regenen de volgende weken, zal de verkoop volgens hen terug de hoogte in gaan. Zeker tijdens de tweede periode van de solden, waar er vaker kortingen van meer dan 50 procent worden gegeven. Ze verwachten ook dat consumenten die niet op vakantie gaan tijdens de maand juli van het goede weer zullen profiteren om tijdens een dagje uit in eigen land toch naar de winkelstraten te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Back to top