Omzet moderetail daalt bij begin solden | RetailDetail

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Tijdens de eerste twee weken van de solden is de omzet binnen de modedetailhandel gemiddeld met 2,5 procent gedaald. Het slechte weer en het sterke voorjaar zouden de voornaamste oorzaken zijn voor de daling.

Wachten op beter weer

Uit een rondvraag van het NSZ bij 325 modedetailhandelaars wordt de overvloedige regenval van de vorige week aangeduid als de grootste boosdoener voor de tegenvallende resultaten. Ook het goede weer van de voorbije maanden zorgt er voor dat er nu minder geld wordt uitgegeven tijdens de solden. Veel consumenten kochten immers al de typische zomerproducten.

 

"Die tegenvallende solden zijn jammer, te meer omdat de meeste modehandelaars wel op goede solden hadden gerekend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hopelijk zorgt het aangekondigde zomerweer voor een kentering."

 

Toch heerst er bij de retailers nog geen paniek. Als het wat minder gaat regenen de volgende weken, zal de verkoop volgens hen terug de hoogte in gaan. Zeker tijdens de tweede periode van de solden, waar er vaker kortingen van meer dan 50 procent worden gegeven. Ze verwachten ook dat consumenten die niet op vakantie gaan tijdens de maand juli van het goede weer zullen profiteren om tijdens een dagje uit in eigen land toch naar de winkelstraten te trekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.