Omzet moderetail daalt bij begin solden

Omzet moderetail daalt bij begin solden

Tijdens de eerste twee weken van de solden is de omzet binnen de modedetailhandel gemiddeld met 2,5 procent gedaald. Het slechte weer en het sterke voorjaar zouden de voornaamste oorzaken zijn voor de daling.

Wachten op beter weer

Uit een rondvraag van het NSZ bij 325 modedetailhandelaars wordt de overvloedige regenval van de vorige week aangeduid als de grootste boosdoener voor de tegenvallende resultaten. Ook het goede weer van de voorbije maanden zorgt er voor dat er nu minder geld wordt uitgegeven tijdens de solden. Veel consumenten kochten immers al de typische zomerproducten.

 

"Die tegenvallende solden zijn jammer, te meer omdat de meeste modehandelaars wel op goede solden hadden gerekend", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Hopelijk zorgt het aangekondigde zomerweer voor een kentering."

 

Toch heerst er bij de retailers nog geen paniek. Als het wat minder gaat regenen de volgende weken, zal de verkoop volgens hen terug de hoogte in gaan. Zeker tijdens de tweede periode van de solden, waar er vaker kortingen van meer dan 50 procent worden gegeven. Ze verwachten ook dat consumenten die niet op vakantie gaan tijdens de maand juli van het goede weer zullen profiteren om tijdens een dagje uit in eigen land toch naar de winkelstraten te trekken.

Tags: