Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval | RetailDetail

Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval

Oprichter Esprit en North Face komt om het leven bij ongeval

Douglas Tompkins, de oprichter van de kledingmerken Esprit en North Face, is gisteren omgekomen bij een kajakongeval in Chili. Tompkins was 72 jaar oud. Naast kledingmagnaat was hij ook een bekend natuurliefhebber.

Natuurliefhebber en -beschermer

Tompkins was samen met vijf anderen aan het kajakken in het General Carrerameer in Patagonië in Chili, toen hun kajaks kapseisden door de grote golven. Ze werden gered door een patrouilleschip van het leger, maar Tompkins was zwaar onderkoeld geraakt. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed later op de afdeling intensieve zorgen.


Tompkins vergaarde een aanzienlijk fortuin met de oprichting van de bekende kledingmerken Esprit en North Face, maar was ook bekend als natuurliefhebber en -beschermer. Zo gebruikte hij zijn geld om grote stukken land te kopen in onder andere Argentinië en Chili. Daar maakte hij dan vervolgens natuurreservaten van.


Hij was daarnaast ook een zeer sportief en avontuurlijk persoon. "Hij vloog zelf met vliegtuigen en beklom bergen over de hele wereld", zegt zijn dochter Summer Tompkins Walker. "Dat hij net in een meer moest omkomen, als het ware opgeslokt door de natuur, is schokkend."

 

Lees hier een uitgebreide biografie van Doug Tompkins.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.