"Overname Veritas door Indufin nakend" | RetailDetail

"Overname Veritas door Indufin nakend"

"Overname Veritas door Indufin nakend"

Investeringsmaatschappij Indufin zou dicht bij een overname van Veritas staan. Eerder deze maand werd al duidelijk dat nog twee partijen in de running waren voor een strategisch partnership met de Belgische retailer.

"Geen commentaar"

Volgens De Tijd zou Indufin momenteel exclusieve gesprekken voeren met Veritas over de overname, die volgende week zou worden afgerond. "Ik wens en kan, in het kader van het proces, hierop nu geen commentaar geven. Mochten er in de nabije toekomst definitieve wendingen zich voordoen, zullen wij deze definitieve wending toelichten", zei Marc Peeters, voorzitter van de bestuursraad van Veritas, daarover aan onze redactie.

 

Indufin is momenteel al eigenaar van onder andere Rowies, het bedrijf achter schoenenmerk Blue Haven, en had in het verleden ook een aandeel in Actief Interim. Het bedrijf is in handen van de holding De Eik en de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart.

 

Veritas werd in 1892 opgericht en wordt momenteel gecontroleerd door zeven families. Om een verdere buitenlandse en omnichannel-gerichte groei te realiseren, is de mercerieketen sinds het voorjaar van 2014 op zoek naar een externe partner. Naast Indufin toonde ook de combinatie CRG-3D interesse in Veritas, maar die lijkt dus nu te zijn afgevallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.