"Overname Veritas door Indufin nakend"

"Overname Veritas door Indufin nakend"

Investeringsmaatschappij Indufin zou dicht bij een overname van Veritas staan. Eerder deze maand werd al duidelijk dat nog twee partijen in de running waren voor een strategisch partnership met de Belgische retailer.

"Geen commentaar"

Volgens De Tijd zou Indufin momenteel exclusieve gesprekken voeren met Veritas over de overname, die volgende week zou worden afgerond. "Ik wens en kan, in het kader van het proces, hierop nu geen commentaar geven. Mochten er in de nabije toekomst definitieve wendingen zich voordoen, zullen wij deze definitieve wending toelichten", zei Marc Peeters, voorzitter van de bestuursraad van Veritas, daarover aan onze redactie.

 

Indufin is momenteel al eigenaar van onder andere Rowies, het bedrijf achter schoenenmerk Blue Haven, en had in het verleden ook een aandeel in Actief Interim. Het bedrijf is in handen van de holding De Eik en de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart.

 

Veritas werd in 1892 opgericht en wordt momenteel gecontroleerd door zeven families. Om een verdere buitenlandse en omnichannel-gerichte groei te realiseren, is de mercerieketen sinds het voorjaar van 2014 op zoek naar een externe partner. Naast Indufin toonde ook de combinatie CRG-3D interesse in Veritas, maar die lijkt dus nu te zijn afgevallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Back to top