"Overname Veritas door Indufin nakend" | RetailDetail

"Overname Veritas door Indufin nakend"

"Overname Veritas door Indufin nakend"

Investeringsmaatschappij Indufin zou dicht bij een overname van Veritas staan. Eerder deze maand werd al duidelijk dat nog twee partijen in de running waren voor een strategisch partnership met de Belgische retailer.

"Geen commentaar"

Volgens De Tijd zou Indufin momenteel exclusieve gesprekken voeren met Veritas over de overname, die volgende week zou worden afgerond. "Ik wens en kan, in het kader van het proces, hierop nu geen commentaar geven. Mochten er in de nabije toekomst definitieve wendingen zich voordoen, zullen wij deze definitieve wending toelichten", zei Marc Peeters, voorzitter van de bestuursraad van Veritas, daarover aan onze redactie.

 

Indufin is momenteel al eigenaar van onder andere Rowies, het bedrijf achter schoenenmerk Blue Haven, en had in het verleden ook een aandeel in Actief Interim. Het bedrijf is in handen van de holding De Eik en de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart.

 

Veritas werd in 1892 opgericht en wordt momenteel gecontroleerd door zeven families. Om een verdere buitenlandse en omnichannel-gerichte groei te realiseren, is de mercerieketen sinds het voorjaar van 2014 op zoek naar een externe partner. Naast Indufin toonde ook de combinatie CRG-3D interesse in Veritas, maar die lijkt dus nu te zijn afgevallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top