"Overname Veritas door Indufin nakend"

"Overname Veritas door Indufin nakend"

Investeringsmaatschappij Indufin zou dicht bij een overname van Veritas staan. Eerder deze maand werd al duidelijk dat nog twee partijen in de running waren voor een strategisch partnership met de Belgische retailer.

"Geen commentaar"

Volgens De Tijd zou Indufin momenteel exclusieve gesprekken voeren met Veritas over de overname, die volgende week zou worden afgerond. "Ik wens en kan, in het kader van het proces, hierop nu geen commentaar geven. Mochten er in de nabije toekomst definitieve wendingen zich voordoen, zullen wij deze definitieve wending toelichten", zei Marc Peeters, voorzitter van de bestuursraad van Veritas, daarover aan onze redactie.

 

Indufin is momenteel al eigenaar van onder andere Rowies, het bedrijf achter schoenenmerk Blue Haven, en had in het verleden ook een aandeel in Actief Interim. Het bedrijf is in handen van de holding De Eik en de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart.

 

Veritas werd in 1892 opgericht en wordt momenteel gecontroleerd door zeven families. Om een verdere buitenlandse en omnichannel-gerichte groei te realiseren, is de mercerieketen sinds het voorjaar van 2014 op zoek naar een externe partner. Naast Indufin toonde ook de combinatie CRG-3D interesse in Veritas, maar die lijkt dus nu te zijn afgevallen.

Tags: