"Overname Veritas door Indufin nakend" | RetailDetail

"Overname Veritas door Indufin nakend"

"Overname Veritas door Indufin nakend"

Investeringsmaatschappij Indufin zou dicht bij een overname van Veritas staan. Eerder deze maand werd al duidelijk dat nog twee partijen in de running waren voor een strategisch partnership met de Belgische retailer.

"Geen commentaar"

Volgens De Tijd zou Indufin momenteel exclusieve gesprekken voeren met Veritas over de overname, die volgende week zou worden afgerond. "Ik wens en kan, in het kader van het proces, hierop nu geen commentaar geven. Mochten er in de nabije toekomst definitieve wendingen zich voordoen, zullen wij deze definitieve wending toelichten", zei Marc Peeters, voorzitter van de bestuursraad van Veritas, daarover aan onze redactie.

 

Indufin is momenteel al eigenaar van onder andere Rowies, het bedrijf achter schoenenmerk Blue Haven, en had in het verleden ook een aandeel in Actief Interim. Het bedrijf is in handen van de holding De Eik en de Luxemburgse investeringsmaatschappij Luxempart.

 

Veritas werd in 1892 opgericht en wordt momenteel gecontroleerd door zeven families. Om een verdere buitenlandse en omnichannel-gerichte groei te realiseren, is de mercerieketen sinds het voorjaar van 2014 op zoek naar een externe partner. Naast Indufin toonde ook de combinatie CRG-3D interesse in Veritas, maar die lijkt dus nu te zijn afgevallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.