Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

De Ierse winkelketen Primark heeft zich aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition, een organisatie die bedrijven de duurzame en ethische prestaties in de toeleverketen helpt te te meten door middel van de zelf ontwikkelde Higg Index.

"Inefficiëntie aanpakken"

De index meet de maatschappelijke gevolgen en de invloed op het milieu van de toeleverketen van een bedrijf. Met behulp van die index kunnen bedrijven segmenten identificeren waar er mogelijkheid tot verbetering is. "Door het meten van de duurzaamheid kunnen we inefficiëntie aanpakken, schadelijke praktijken oplossen en de transparantie bieden die consumenten van ons eisen", zegt Primark zelf over de beslissing om zich bij de SAC te voegen.

 

Primark betaalde eerder ook al een schadevergoeding van zowat tien miljoen euro uit aan de slachtoffers van de ramp bij Rana Plaza, waarbij meer dan 1100 doden vielen. Een producent van de modeketen was toen op de tweede verdieping van het gebouw gevestigd.

 

Naast Primark zijn nog een veertigtal merken, zoals Adidas, Disney en Gap, aangesloten bij de SAC. Ook retailers als C&A, Marks & Spencer en Walmart zijn lid van de coalitie.

Tags: