Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten | RetailDetail

Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

De Ierse winkelketen Primark heeft zich aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition, een organisatie die bedrijven de duurzame en ethische prestaties in de toeleverketen helpt te te meten door middel van de zelf ontwikkelde Higg Index.

"Inefficiëntie aanpakken"

De index meet de maatschappelijke gevolgen en de invloed op het milieu van de toeleverketen van een bedrijf. Met behulp van die index kunnen bedrijven segmenten identificeren waar er mogelijkheid tot verbetering is. "Door het meten van de duurzaamheid kunnen we inefficiëntie aanpakken, schadelijke praktijken oplossen en de transparantie bieden die consumenten van ons eisen", zegt Primark zelf over de beslissing om zich bij de SAC te voegen.

 

Primark betaalde eerder ook al een schadevergoeding van zowat tien miljoen euro uit aan de slachtoffers van de ramp bij Rana Plaza, waarbij meer dan 1100 doden vielen. Een producent van de modeketen was toen op de tweede verdieping van het gebouw gevestigd.

 

Naast Primark zijn nog een veertigtal merken, zoals Adidas, Disney en Gap, aangesloten bij de SAC. Ook retailers als C&A, Marks & Spencer en Walmart zijn lid van de coalitie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.