Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

De Ierse winkelketen Primark heeft zich aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition, een organisatie die bedrijven de duurzame en ethische prestaties in de toeleverketen helpt te te meten door middel van de zelf ontwikkelde Higg Index.

"Inefficiëntie aanpakken"

De index meet de maatschappelijke gevolgen en de invloed op het milieu van de toeleverketen van een bedrijf. Met behulp van die index kunnen bedrijven segmenten identificeren waar er mogelijkheid tot verbetering is. "Door het meten van de duurzaamheid kunnen we inefficiëntie aanpakken, schadelijke praktijken oplossen en de transparantie bieden die consumenten van ons eisen", zegt Primark zelf over de beslissing om zich bij de SAC te voegen.

 

Primark betaalde eerder ook al een schadevergoeding van zowat tien miljoen euro uit aan de slachtoffers van de ramp bij Rana Plaza, waarbij meer dan 1100 doden vielen. Een producent van de modeketen was toen op de tweede verdieping van het gebouw gevestigd.

 

Naast Primark zijn nog een veertigtal merken, zoals Adidas, Disney en Gap, aangesloten bij de SAC. Ook retailers als C&A, Marks & Spencer en Walmart zijn lid van de coalitie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


United Brands toont nieuw winkelconcept in Oud-Turnhout

23/10/2017

Sportketen United Brands heeft zijn vestiging in Oud-Turnhout compleet vernieuwd, met de focus op beleving en op digitalisering. Dorien Piessens, dochter van oprichter en CEO Marc Piessens, bereidt zich inmiddels voor om het stuur over te nemen.

Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 m² op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren zijn grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Back to top