Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten | RetailDetail

Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

Primark gaat duurzaamheid in toeleverketen meten

De Ierse winkelketen Primark heeft zich aangesloten bij de Sustainable Apparel Coalition, een organisatie die bedrijven de duurzame en ethische prestaties in de toeleverketen helpt te te meten door middel van de zelf ontwikkelde Higg Index.

"Inefficiëntie aanpakken"

De index meet de maatschappelijke gevolgen en de invloed op het milieu van de toeleverketen van een bedrijf. Met behulp van die index kunnen bedrijven segmenten identificeren waar er mogelijkheid tot verbetering is. "Door het meten van de duurzaamheid kunnen we inefficiëntie aanpakken, schadelijke praktijken oplossen en de transparantie bieden die consumenten van ons eisen", zegt Primark zelf over de beslissing om zich bij de SAC te voegen.

 

Primark betaalde eerder ook al een schadevergoeding van zowat tien miljoen euro uit aan de slachtoffers van de ramp bij Rana Plaza, waarbij meer dan 1100 doden vielen. Een producent van de modeketen was toen op de tweede verdieping van het gebouw gevestigd.

 

Naast Primark zijn nog een veertigtal merken, zoals Adidas, Disney en Gap, aangesloten bij de SAC. Ook retailers als C&A, Marks & Spencer en Walmart zijn lid van de coalitie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top