Primark opent eerste Franse vestiging in Marseille | RetailDetail

Primark opent eerste Franse vestiging in Marseille

Primark opent eerste Franse vestiging in Marseille

De Ierse modeketen Primark heeft zijn allereerste Franse vestiging geopend in Marseille, waarbij een massa fans en nieuwsgierigen kwam opdagen. Heel wat concurrenten zagen de bui al hangen en openden zelf ook grotere winkels.

7.500 m² in shoppingcenter Grand Littoral

Primark pakt meteen sterk uit in de totaal vernieuwde Azur-vleugel van winkelcentrum Grand Littoral in Marseille. De Ierse modeketen betrekt er liefst 7.500 m², waarvan 5.800 m² verkoopruimte. Niet alleen de omvang springt in het oog, ook de locatie in het winkelcentrum is strategisch uitgekiend: aan de Plazza Grandlitt'ho, het kloppende hart van de Franse 'mall'.

 

De Nederlandse uitbater Corio investeerde zo'n 27 miljoen euro in Marseille om er zijn "Favourite Meeting Places"-concept uit te rollen op liefst 15.000 m². Onder meer ketens als Starbucks en Burger King krijgen er een vaste stek.

 

Concurrenten in de tegenaanval

De rechtstreekse concurrenten van Primark, die al langer in Marseille actief zijn, zijn niet van plan te buigen voor al dat Ierse geweld. Zara heeft zijn winkel in Grand Littoral bijna verdubbeld van 1.200 naar 2.200 m², en ook H&M breidde uit tot 2.350 m², een record voor de Zweedse keten.

 

Volgens de Franse gespecialiseerde vastgoedsite Business Immo onderhandelt Zara-zusje Bershka, vandaag 600 m² groot, over een bijkomende 400 m² en heeft het ook al Spaanse Mango zijn oog laten vallen op een voormalige cafetaria van 1.000 m².

 

De Primark van Marseille is de 269e in Europa en de eerste in een reeks van zes bij onze zuiderburen. Alleen al dit jaar breidde de keten uit met 93.000 m² verkoopoppervlakte en rondde zo de kaap van de 800.000 m² en die van de vijf miljard euro omzet.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top