Primark zet volop in op Franse expansie | RetailDetail

Primark zet volop in op Franse expansie

Primark zet volop in op Franse expansie

Het is Primark menens met de verovering van Frankrijk. Eind augustus zaten er al vijf vestigingen in de pijplijn, en nu is alweer een zesde naam bevestigd... en dat terwijl Primark nu nog helemaal géén vestigingen heeft in de Zeshoek.

Binnen het jaar van nul naar vijf vestigingen

Net vóór Kerstmis van dit jaar wil de Ierse modeketen Primark in het shoppingcenter Grand Littoral in Marseille zijn eerste winkel openen in Frankrijk, tegen de zomer van 2014 moeten dat er al vijf zijn. De tweede opening staat gepland voor februari 2014 in Dijon, en vanaf dan gaat het snel, met drie openingen in winkelcentra in en om Parijs.

 

De Ieren zijn trouwens niet van plan om het bij vijf vestigingen te houden: zopas kondigde de Franse vastgoedontwikkelaar Klépierre aan dat er in 2016 een 7.400 m² grote Primark zal opengaan in de nog te bouwen uitbreiding van shoppingcenter Val d'Europe ten Oosten van Parijs. Klépierre zit trouwens ook achter vier van de hierboven genoemde winkelcentra, enkel dat van Villeneuve-la-Garenne nabij Parijs wordt ontwikkeld door concurrent Altarea Cogedim.

 

De komst van Primark is niet alleen goed nieuws voor de Franse fans van het merk, maar ook voor de werkgelegenheid: Primark zoekt zo'n 1.400 medewerkers. De Ierse modegroep heeft vandaag meer dan 250 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Dutsland, Nederland, België en Oostenrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top