Primark zet volop in op Franse expansie

Primark zet volop in op Franse expansie

Het is Primark menens met de verovering van Frankrijk. Eind augustus zaten er al vijf vestigingen in de pijplijn, en nu is alweer een zesde naam bevestigd... en dat terwijl Primark nu nog helemaal géén vestigingen heeft in de Zeshoek.

Binnen het jaar van nul naar vijf vestigingen

Net vóór Kerstmis van dit jaar wil de Ierse modeketen Primark in het shoppingcenter Grand Littoral in Marseille zijn eerste winkel openen in Frankrijk, tegen de zomer van 2014 moeten dat er al vijf zijn. De tweede opening staat gepland voor februari 2014 in Dijon, en vanaf dan gaat het snel, met drie openingen in winkelcentra in en om Parijs.

 

De Ieren zijn trouwens niet van plan om het bij vijf vestigingen te houden: zopas kondigde de Franse vastgoedontwikkelaar Klépierre aan dat er in 2016 een 7.400 m² grote Primark zal opengaan in de nog te bouwen uitbreiding van shoppingcenter Val d'Europe ten Oosten van Parijs. Klépierre zit trouwens ook achter vier van de hierboven genoemde winkelcentra, enkel dat van Villeneuve-la-Garenne nabij Parijs wordt ontwikkeld door concurrent Altarea Cogedim.

 

De komst van Primark is niet alleen goed nieuws voor de Franse fans van het merk, maar ook voor de werkgelegenheid: Primark zoekt zo'n 1.400 medewerkers. De Ierse modegroep heeft vandaag meer dan 250 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Dutsland, Nederland, België en Oostenrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top