Primark zet volop in op Franse expansie | RetailDetail

Primark zet volop in op Franse expansie

Primark zet volop in op Franse expansie

Het is Primark menens met de verovering van Frankrijk. Eind augustus zaten er al vijf vestigingen in de pijplijn, en nu is alweer een zesde naam bevestigd... en dat terwijl Primark nu nog helemaal géén vestigingen heeft in de Zeshoek.

Binnen het jaar van nul naar vijf vestigingen

Net vóór Kerstmis van dit jaar wil de Ierse modeketen Primark in het shoppingcenter Grand Littoral in Marseille zijn eerste winkel openen in Frankrijk, tegen de zomer van 2014 moeten dat er al vijf zijn. De tweede opening staat gepland voor februari 2014 in Dijon, en vanaf dan gaat het snel, met drie openingen in winkelcentra in en om Parijs.

 

De Ieren zijn trouwens niet van plan om het bij vijf vestigingen te houden: zopas kondigde de Franse vastgoedontwikkelaar Klépierre aan dat er in 2016 een 7.400 m² grote Primark zal opengaan in de nog te bouwen uitbreiding van shoppingcenter Val d'Europe ten Oosten van Parijs. Klépierre zit trouwens ook achter vier van de hierboven genoemde winkelcentra, enkel dat van Villeneuve-la-Garenne nabij Parijs wordt ontwikkeld door concurrent Altarea Cogedim.

 

De komst van Primark is niet alleen goed nieuws voor de Franse fans van het merk, maar ook voor de werkgelegenheid: Primark zoekt zo'n 1.400 medewerkers. De Ierse modegroep heeft vandaag meer dan 250 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Dutsland, Nederland, België en Oostenrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.