Primark zet volop in op Franse expansie

Primark zet volop in op Franse expansie

Het is Primark menens met de verovering van Frankrijk. Eind augustus zaten er al vijf vestigingen in de pijplijn, en nu is alweer een zesde naam bevestigd... en dat terwijl Primark nu nog helemaal géén vestigingen heeft in de Zeshoek.

Binnen het jaar van nul naar vijf vestigingen

Net vóór Kerstmis van dit jaar wil de Ierse modeketen Primark in het shoppingcenter Grand Littoral in Marseille zijn eerste winkel openen in Frankrijk, tegen de zomer van 2014 moeten dat er al vijf zijn. De tweede opening staat gepland voor februari 2014 in Dijon, en vanaf dan gaat het snel, met drie openingen in winkelcentra in en om Parijs.

 

De Ieren zijn trouwens niet van plan om het bij vijf vestigingen te houden: zopas kondigde de Franse vastgoedontwikkelaar Klépierre aan dat er in 2016 een 7.400 m² grote Primark zal opengaan in de nog te bouwen uitbreiding van shoppingcenter Val d'Europe ten Oosten van Parijs. Klépierre zit trouwens ook achter vier van de hierboven genoemde winkelcentra, enkel dat van Villeneuve-la-Garenne nabij Parijs wordt ontwikkeld door concurrent Altarea Cogedim.

 

De komst van Primark is niet alleen goed nieuws voor de Franse fans van het merk, maar ook voor de werkgelegenheid: Primark zoekt zo'n 1.400 medewerkers. De Ierse modegroep heeft vandaag meer dan 250 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Dutsland, Nederland, België en Oostenrijk.

Tags: