Primark zet volop in op Franse expansie | RetailDetail

Primark zet volop in op Franse expansie

Primark zet volop in op Franse expansie

Het is Primark menens met de verovering van Frankrijk. Eind augustus zaten er al vijf vestigingen in de pijplijn, en nu is alweer een zesde naam bevestigd... en dat terwijl Primark nu nog helemaal géén vestigingen heeft in de Zeshoek.

Binnen het jaar van nul naar vijf vestigingen

Net vóór Kerstmis van dit jaar wil de Ierse modeketen Primark in het shoppingcenter Grand Littoral in Marseille zijn eerste winkel openen in Frankrijk, tegen de zomer van 2014 moeten dat er al vijf zijn. De tweede opening staat gepland voor februari 2014 in Dijon, en vanaf dan gaat het snel, met drie openingen in winkelcentra in en om Parijs.

 

De Ieren zijn trouwens niet van plan om het bij vijf vestigingen te houden: zopas kondigde de Franse vastgoedontwikkelaar Klépierre aan dat er in 2016 een 7.400 m² grote Primark zal opengaan in de nog te bouwen uitbreiding van shoppingcenter Val d'Europe ten Oosten van Parijs. Klépierre zit trouwens ook achter vier van de hierboven genoemde winkelcentra, enkel dat van Villeneuve-la-Garenne nabij Parijs wordt ontwikkeld door concurrent Altarea Cogedim.

 

De komst van Primark is niet alleen goed nieuws voor de Franse fans van het merk, maar ook voor de werkgelegenheid: Primark zoekt zo'n 1.400 medewerkers. De Ierse modegroep heeft vandaag meer dan 250 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Portugal, Dutsland, Nederland, België en Oostenrijk.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.