PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

De Amerikaanse modegroep PVH kan voor het derde kwartaal sterke cijfers voorleggen: de winst steeg met 17 procent naar 196,7 miljoen dollar (143 miljoen euro) en de omzet ging zelfs 38 procent omhoog naar 2,25 miljard dollar (1,63 miljard euro).

Overname Warnaco doet omzet stijgen

Een belangrijk onderdeel voor die omzetstijging was de overname van Warnaco in februari: dat segment bracht 503 miljoen dollar (365 miljoen euro) in het laatje. Toch verwacht PVH wel dat de kerstperiode niet vlot zal verlopen: "Ondanks onze beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal geloven we dat de huidige kerstperiode zeer competitief en promotioneel zal zijn," zei voorzitter en CEO Emanuel Chirico.

 

PVH heeft verschillende grote merken in zijn arsenaal zitten: zo is het licentiehouder van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Speedo. De omzet van Tommy Hilfiger groeide met 10 procent en de vergelijkbare omzet steeg met 3 procent in Noord-Amerika en met 4 procent in Europa. Dankzij de overname van Warnaco, dat licentiehouder was van Calvin Klein ondergoed en jeans, verdubbelde de omzet van dat merk naar 800 miljoen dollar (580 miljoen euro).

 

Voor het volgende kwartaal verwacht PVH een winst van 1,40 dollar per aandeel, terwijl de verwachtingen op 1,53 dollar per aandeel waren geschat.

Tags: