PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug | RetailDetail

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

De Amerikaanse modegroep PVH kan voor het derde kwartaal sterke cijfers voorleggen: de winst steeg met 17 procent naar 196,7 miljoen dollar (143 miljoen euro) en de omzet ging zelfs 38 procent omhoog naar 2,25 miljard dollar (1,63 miljard euro).

Overname Warnaco doet omzet stijgen

Een belangrijk onderdeel voor die omzetstijging was de overname van Warnaco in februari: dat segment bracht 503 miljoen dollar (365 miljoen euro) in het laatje. Toch verwacht PVH wel dat de kerstperiode niet vlot zal verlopen: "Ondanks onze beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal geloven we dat de huidige kerstperiode zeer competitief en promotioneel zal zijn," zei voorzitter en CEO Emanuel Chirico.

 

PVH heeft verschillende grote merken in zijn arsenaal zitten: zo is het licentiehouder van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Speedo. De omzet van Tommy Hilfiger groeide met 10 procent en de vergelijkbare omzet steeg met 3 procent in Noord-Amerika en met 4 procent in Europa. Dankzij de overname van Warnaco, dat licentiehouder was van Calvin Klein ondergoed en jeans, verdubbelde de omzet van dat merk naar 800 miljoen dollar (580 miljoen euro).

 

Voor het volgende kwartaal verwacht PVH een winst van 1,40 dollar per aandeel, terwijl de verwachtingen op 1,53 dollar per aandeel waren geschat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.