PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug | RetailDetail

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

De Amerikaanse modegroep PVH kan voor het derde kwartaal sterke cijfers voorleggen: de winst steeg met 17 procent naar 196,7 miljoen dollar (143 miljoen euro) en de omzet ging zelfs 38 procent omhoog naar 2,25 miljard dollar (1,63 miljard euro).

Overname Warnaco doet omzet stijgen

Een belangrijk onderdeel voor die omzetstijging was de overname van Warnaco in februari: dat segment bracht 503 miljoen dollar (365 miljoen euro) in het laatje. Toch verwacht PVH wel dat de kerstperiode niet vlot zal verlopen: "Ondanks onze beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal geloven we dat de huidige kerstperiode zeer competitief en promotioneel zal zijn," zei voorzitter en CEO Emanuel Chirico.

 

PVH heeft verschillende grote merken in zijn arsenaal zitten: zo is het licentiehouder van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Speedo. De omzet van Tommy Hilfiger groeide met 10 procent en de vergelijkbare omzet steeg met 3 procent in Noord-Amerika en met 4 procent in Europa. Dankzij de overname van Warnaco, dat licentiehouder was van Calvin Klein ondergoed en jeans, verdubbelde de omzet van dat merk naar 800 miljoen dollar (580 miljoen euro).

 

Voor het volgende kwartaal verwacht PVH een winst van 1,40 dollar per aandeel, terwijl de verwachtingen op 1,53 dollar per aandeel waren geschat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top