PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug | RetailDetail

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

De Amerikaanse modegroep PVH kan voor het derde kwartaal sterke cijfers voorleggen: de winst steeg met 17 procent naar 196,7 miljoen dollar (143 miljoen euro) en de omzet ging zelfs 38 procent omhoog naar 2,25 miljard dollar (1,63 miljard euro).

Overname Warnaco doet omzet stijgen

Een belangrijk onderdeel voor die omzetstijging was de overname van Warnaco in februari: dat segment bracht 503 miljoen dollar (365 miljoen euro) in het laatje. Toch verwacht PVH wel dat de kerstperiode niet vlot zal verlopen: "Ondanks onze beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal geloven we dat de huidige kerstperiode zeer competitief en promotioneel zal zijn," zei voorzitter en CEO Emanuel Chirico.

 

PVH heeft verschillende grote merken in zijn arsenaal zitten: zo is het licentiehouder van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Speedo. De omzet van Tommy Hilfiger groeide met 10 procent en de vergelijkbare omzet steeg met 3 procent in Noord-Amerika en met 4 procent in Europa. Dankzij de overname van Warnaco, dat licentiehouder was van Calvin Klein ondergoed en jeans, verdubbelde de omzet van dat merk naar 800 miljoen dollar (580 miljoen euro).

 

Voor het volgende kwartaal verwacht PVH een winst van 1,40 dollar per aandeel, terwijl de verwachtingen op 1,53 dollar per aandeel waren geschat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.