PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

PVH heeft sterk derde kwartaal achter de rug

De Amerikaanse modegroep PVH kan voor het derde kwartaal sterke cijfers voorleggen: de winst steeg met 17 procent naar 196,7 miljoen dollar (143 miljoen euro) en de omzet ging zelfs 38 procent omhoog naar 2,25 miljard dollar (1,63 miljard euro).

Overname Warnaco doet omzet stijgen

Een belangrijk onderdeel voor die omzetstijging was de overname van Warnaco in februari: dat segment bracht 503 miljoen dollar (365 miljoen euro) in het laatje. Toch verwacht PVH wel dat de kerstperiode niet vlot zal verlopen: "Ondanks onze beter dan verwachte resultaten in het derde kwartaal geloven we dat de huidige kerstperiode zeer competitief en promotioneel zal zijn," zei voorzitter en CEO Emanuel Chirico.

 

PVH heeft verschillende grote merken in zijn arsenaal zitten: zo is het licentiehouder van Tommy Hilfiger, Calvin Klein en Speedo. De omzet van Tommy Hilfiger groeide met 10 procent en de vergelijkbare omzet steeg met 3 procent in Noord-Amerika en met 4 procent in Europa. Dankzij de overname van Warnaco, dat licentiehouder was van Calvin Klein ondergoed en jeans, verdubbelde de omzet van dat merk naar 800 miljoen dollar (580 miljoen euro).

 

Voor het volgende kwartaal verwacht PVH een winst van 1,40 dollar per aandeel, terwijl de verwachtingen op 1,53 dollar per aandeel waren geschat.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Back to top