Scapino wil Brantano niet meer: Deichmann weer in polepositie

Brantano Meir
Foto FNG

Ziengs Retail, de eigenaar van schoenketen Scapino, is niet langer geïnteresseerd in een overname van Brantano. Daarmee komt Deichmann, de groep boven vanHaren, weer in beeld als overnamekandidaat nummer één.

 

“Geen ruimte voor levensvatbare herstart”

De Nederlanders blazen de plannen voor een doorstart van Brantano in België af, zo blijkt uit een persmededeling. "Wij zijn het proces ingegaan met als doel een doorstart van Brantano te realiseren. In de onderhandelingen met de curatoren is gebleken dat er geen ruimte was om tot uitwerking van het levensvatbaar plan voor de herstart van Brantano te komen."

 

Aan onverwachte wendingen is er dus geen gebrek in het dossier rond de verkoop van de verschillende onderdelen van de failliete modegroep FNG. Afgelopen maandag zag het er nog naar uit dat Ziengs Retail het hoogste bod had uitgebracht op de schoenketen en dat de deal snel zou worden afgerond. Concurrent Deichmann leek buitenspel te staan: die groep wou de Brantano-winkels ombouwen naar de vanHaren formule en was niet geïnteresseerd in een overname van de voorraden, terwijl Ziengs aangaf dat het een doorstart van Brantano voor ogen had.

 

Nu blijkt die deal dus toch niet te kunnen doorgaan. Waar precies het schoentje knelt, is niet bekend. Deichmann zou broeden op een nieuw bod, maar voorlopig is daarover geen verdere informatie beschikbaar. Intussen heeft de curator in Nederland een nieuwe biedingsronde ingesteld voor de Nederlandse merken van de failliete groep, waaronder Miss Etam en Claudia Sträter. Ook de Belgische ketens CKS en Fred & Ginger hebben nog geen nieuwe eigenaar. De tijd dringt, omdat er wintercollecties moeten worden aangekocht.