Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs gaat in Temse een nieuw distributiecentrum bouwen voor zijn online verkoop. Dat komt naast het bestaande distributiecentrum en zal zo'n 4 à 5 miljoen euro kosten.

Webshop groeit met 80%

De webshop van Schoenen Torfs groeide vorig jaar met liefst 80% naar zes miljoen euro: "Dat is maar een kleine vier procent van het totaal, maar de groei is enorm en die evolutie zal zich nog doorzetten. Gevolg is dat ons bestaande distributiecentrum op De Zaat te klein wordt. Daarom bouwen we een nieuw distributiecentrum, een investering van vier tot vijf miljoen euro", zegt CEO Wouter Torfs.

 

"We hebben er niet voor gekozen om de logistiek van onze e-commerce te outsourcen naar Nederland, zoals vele bedrijven doen", zegt Torfs aan persbureau Belga. "De loonkosten zijn er wel lager en er kan 's nachts gewerkt worden, waardoor vanuit Nederland pakjes sneller geleverd kunnen worden in België. Flexibiliteit en nachtwerk zijn dus heikele punten. Maar we hebben toch de keuze gemaakt om hier te investeren omdat het ook in België zal kunnen. Ook lokale tewerkstelling en duurzaamheid speelden een rol."

 

Hoeveel banen het project zal creëren, is volgens Torfs nog onduidelijk: "Op piekmomenten werken er nu 15 tot 20 mensen. Met het toenemend belang van de webshop kan de tewerkstelling alleen maar stijgen." Schoenen Torfs telt in ons land 75 winkels.

Tags: