Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs gaat in Temse een nieuw distributiecentrum bouwen voor zijn online verkoop. Dat komt naast het bestaande distributiecentrum en zal zo'n 4 à 5 miljoen euro kosten.

Webshop groeit met 80%

De webshop van Schoenen Torfs groeide vorig jaar met liefst 80% naar zes miljoen euro: "Dat is maar een kleine vier procent van het totaal, maar de groei is enorm en die evolutie zal zich nog doorzetten. Gevolg is dat ons bestaande distributiecentrum op De Zaat te klein wordt. Daarom bouwen we een nieuw distributiecentrum, een investering van vier tot vijf miljoen euro", zegt CEO Wouter Torfs.

 

"We hebben er niet voor gekozen om de logistiek van onze e-commerce te outsourcen naar Nederland, zoals vele bedrijven doen", zegt Torfs aan persbureau Belga. "De loonkosten zijn er wel lager en er kan 's nachts gewerkt worden, waardoor vanuit Nederland pakjes sneller geleverd kunnen worden in België. Flexibiliteit en nachtwerk zijn dus heikele punten. Maar we hebben toch de keuze gemaakt om hier te investeren omdat het ook in België zal kunnen. Ook lokale tewerkstelling en duurzaamheid speelden een rol."

 

Hoeveel banen het project zal creëren, is volgens Torfs nog onduidelijk: "Op piekmomenten werken er nu 15 tot 20 mensen. Met het toenemend belang van de webshop kan de tewerkstelling alleen maar stijgen." Schoenen Torfs telt in ons land 75 winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


C&A verkoopt 13 Franse winkels

22/11/2017

Modeketen C&A doet dertien van zijn 160 Franse winkels van de hand. De panden en het personeel worden overgenomen door de Franse modeketens Chaussea en Stokomani.

Guess dankt sterk kwartaal aan Europa en Azië

22/11/2017

De omzet van het Amerikaanse modemerk Guess is in het derde kwartaal met meer dan 3% gegroeid. Dat heeft het bedrijf vooral te danken aan een sterke verkoop in Azië en Europa. Onder de streep was er wel sprake van verlies.

Urban Outfitters kruipt uit dal in derde kwartaal

21/11/2017

Na enkele kwartalen met negatieve resultaten heeft Urban Outiftters in het derde kwartaal opnieuw met groei kunnen aanknopen. De totale omzet groeide zo met 3,5%, ook op vergelijkbare basis was er een groei van 1%.

Willem Eelman verlaat C&A

21/11/2017

Chief operation & transformation officer Willem Eelman heeft bevestigd dat hij textielketen C&A zal verlaten. Hij was van 2014 tot september 2016 CFO bij het bedrijf, waarna hij zijn huidige rol opnam.

Deens modeplatform Miinto nu ook in België

21/11/2017

Het Deense modeplatform Miinto is sinds deze week ook beschikbaar in België. Op het platform kunnen kleinere moderetailers hun eigen producten verkopen, om zo sterker te staan tegen grote webshops.

JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

Back to top