Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum | RetailDetail

Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs gaat in Temse een nieuw distributiecentrum bouwen voor zijn online verkoop. Dat komt naast het bestaande distributiecentrum en zal zo'n 4 à 5 miljoen euro kosten.

Webshop groeit met 80%

De webshop van Schoenen Torfs groeide vorig jaar met liefst 80% naar zes miljoen euro: "Dat is maar een kleine vier procent van het totaal, maar de groei is enorm en die evolutie zal zich nog doorzetten. Gevolg is dat ons bestaande distributiecentrum op De Zaat te klein wordt. Daarom bouwen we een nieuw distributiecentrum, een investering van vier tot vijf miljoen euro", zegt CEO Wouter Torfs.

 

"We hebben er niet voor gekozen om de logistiek van onze e-commerce te outsourcen naar Nederland, zoals vele bedrijven doen", zegt Torfs aan persbureau Belga. "De loonkosten zijn er wel lager en er kan 's nachts gewerkt worden, waardoor vanuit Nederland pakjes sneller geleverd kunnen worden in België. Flexibiliteit en nachtwerk zijn dus heikele punten. Maar we hebben toch de keuze gemaakt om hier te investeren omdat het ook in België zal kunnen. Ook lokale tewerkstelling en duurzaamheid speelden een rol."

 

Hoeveel banen het project zal creëren, is volgens Torfs nog onduidelijk: "Op piekmomenten werken er nu 15 tot 20 mensen. Met het toenemend belang van de webshop kan de tewerkstelling alleen maar stijgen." Schoenen Torfs telt in ons land 75 winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

"Beste jaar ooit" voor Deens schoenenmerk Ecco

14/03/2018

Ecco kijkt terug op 2017 als zijn beste financiële jaar ooit. Het Deense schoenenmerk, bekend om zijn 'volg-de-voet'-filosofie, overtrof met een groei van 8% de eigen verwachtingen.

Adidas sluit 2017 sterk af

14/03/2018

Het Duitse sportmerk Adidas heeft 2017 afgesloten met een omzetstijging van 16% bij gelijke wisselkoersen. Daarbij groeide de winst met bijna een derde. Voor 2018 verwacht Adidas opnieuw een groei van ongeveer 10%.

Back to top