Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum | RetailDetail

Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs bouwt extra distributiecentrum

Schoenen Torfs gaat in Temse een nieuw distributiecentrum bouwen voor zijn online verkoop. Dat komt naast het bestaande distributiecentrum en zal zo'n 4 à 5 miljoen euro kosten.

Webshop groeit met 80%

De webshop van Schoenen Torfs groeide vorig jaar met liefst 80% naar zes miljoen euro: "Dat is maar een kleine vier procent van het totaal, maar de groei is enorm en die evolutie zal zich nog doorzetten. Gevolg is dat ons bestaande distributiecentrum op De Zaat te klein wordt. Daarom bouwen we een nieuw distributiecentrum, een investering van vier tot vijf miljoen euro", zegt CEO Wouter Torfs.

 

"We hebben er niet voor gekozen om de logistiek van onze e-commerce te outsourcen naar Nederland, zoals vele bedrijven doen", zegt Torfs aan persbureau Belga. "De loonkosten zijn er wel lager en er kan 's nachts gewerkt worden, waardoor vanuit Nederland pakjes sneller geleverd kunnen worden in België. Flexibiliteit en nachtwerk zijn dus heikele punten. Maar we hebben toch de keuze gemaakt om hier te investeren omdat het ook in België zal kunnen. Ook lokale tewerkstelling en duurzaamheid speelden een rol."

 

Hoeveel banen het project zal creëren, is volgens Torfs nog onduidelijk: "Op piekmomenten werken er nu 15 tot 20 mensen. Met het toenemend belang van de webshop kan de tewerkstelling alleen maar stijgen." Schoenen Torfs telt in ons land 75 winkels.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.