Sports Direct test Helly Hansen en nieuw hardloopconcept

Sports Direct test Helly Hansen en nieuw hardloopconcept

Sports Direct test het Noorweegse outdoormerk Helly Hansen en een hardloopconcept in zijn nieuwe flagshipstore in Londen, met als doel de concepten vervolgens verder uit te rollen in Europa.

Laboratorium voor Europese uitrol

Het nieuwe vlaggenschip is 5.574 vierkante meter groot en opende op 23 mei op Oxford Street. De website NME zegt dat de retailer zo'n 320 miljoen pond per jaar voor de locatie betaald. Sports Direct wil hier nieuwe merken uittesten en de mening van de klanten peilen, zegt een woordvoerder.

 

In de hardloopwinkel wordt ook een breed assortiment aan technische producten en gadgets aangeboden. Daarnaast kunnen klanten hardloopadviezen vragen. Volgens een woordvoerder loopt de winkel goed en zijn consumenten enthousiast.

 

Het filiaal, waar eerder entertainmentwinkel HMV zat, verkoopt verder het complete assortiment van Sport Direct, inclusief de merken Field en Trek, Soccer Scene en European Golf. Sport Direct heeft in Engeland meer dan 470 winkels en daarnaast vestigingen in tientallen Europese landen. In België heeft de retailer meer dan 50 filialen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top