Sterk eerste kwartaal voor Burberry

Sterk eerste kwartaal voor Burberry

Het Britse modemerk Burberry heeft er een sterk eerste kwartaal opzitten: de onderliggende retailomzet ging met 8% de hoogte in en de vergelijkbare omzet ging met 6% omhoog.

Moeilijke markt in Hongkong

In de regio EMEA (Afrika, Europa, India en het Midden-Oosten) kende de groep een tweecijferige vergelijkbare groei in het eerste kwartaal, terwijl de groep op de Amerikaanse continenten een "hoge enkelcijferige omzetgroei" kende. Vooral in Frankrijk, Italië en Spanje presteerde Burberry goed.

 

De digitale verkoop deed het volgens Burberry zelfs nog een stuk beter, al geeft het bedrijf daarover geen cijfers vrij. De mobiele verkoop verdrievoudigde wel, dankzij investeringen die Burberry vorig jaar deed in het mobiele platform. Enkel in de regio Asia-Pacific was er een kleine terugval, vooral vanwege mindere resultaten in Hongkong.

 

In totaal haalde Burberry in het eerste kwartaal een retailomzet van 407 miljoen pond (580 miljoen euro). "We zijn tevreden met onze prestaties in het eerste kwartaal, met een retailomzet die onderliggend met 8 procent en vergelijkbaar met 6 procent groeide", aldus CEO Christopher Bailey.

 

Burberry verwacht voor het volledige jaar een winst te maken die 20 miljoen pond (28 miljoen euro) hoger ligt dan in het vorige jaar. Dat is een verdubbeling van de verwachtingen die Burberry uitsprak bij het vrijgeven van de voorlopige resultaten in mei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top