Sterk eerste kwartaal voor Burberry | RetailDetail

Sterk eerste kwartaal voor Burberry

Sterk eerste kwartaal voor Burberry

Het Britse modemerk Burberry heeft er een sterk eerste kwartaal opzitten: de onderliggende retailomzet ging met 8% de hoogte in en de vergelijkbare omzet ging met 6% omhoog.

Moeilijke markt in Hongkong

In de regio EMEA (Afrika, Europa, India en het Midden-Oosten) kende de groep een tweecijferige vergelijkbare groei in het eerste kwartaal, terwijl de groep op de Amerikaanse continenten een "hoge enkelcijferige omzetgroei" kende. Vooral in Frankrijk, Italië en Spanje presteerde Burberry goed.

 

De digitale verkoop deed het volgens Burberry zelfs nog een stuk beter, al geeft het bedrijf daarover geen cijfers vrij. De mobiele verkoop verdrievoudigde wel, dankzij investeringen die Burberry vorig jaar deed in het mobiele platform. Enkel in de regio Asia-Pacific was er een kleine terugval, vooral vanwege mindere resultaten in Hongkong.

 

In totaal haalde Burberry in het eerste kwartaal een retailomzet van 407 miljoen pond (580 miljoen euro). "We zijn tevreden met onze prestaties in het eerste kwartaal, met een retailomzet die onderliggend met 8 procent en vergelijkbaar met 6 procent groeide", aldus CEO Christopher Bailey.

 

Burberry verwacht voor het volledige jaar een winst te maken die 20 miljoen pond (28 miljoen euro) hoger ligt dan in het vorige jaar. Dat is een verdubbeling van de verwachtingen die Burberry uitsprak bij het vrijgeven van de voorlopige resultaten in mei.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top