Sterk pond kost Burberry flink wat winst

Sterk pond kost Burberry flink wat winst

Een mindere verkoop in Hong Kong en een te sterk Brits pond hebben ervoor gezorgd dat Burberry zijn winstverwachtingen voor het komende boekjaar naar beneden heeft bijgesteld.

Eerste daling sinds 2009

Burberry verwacht nu dat het in de periode tot maart 2016 ongeveer 40 miljoen pond (55 miljoen euro) minder winst zal maken dan eerst voorspeld. Het voorbije financiële jaar daalde de winst voor belastingen met 1 procent naar 455,8 miljoen pond (640 miljoen euro), de eerste daling sinds 2009.

 

Grote boosdoener is de mindere verkoop in Hong Kong, waar de winkels van Burberry steeds minder volk trekken. Ook in Zuid- en Noord-Amerika vertraagt de groei, terwijl Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika het goed blijven doen.

 

Ook het sterke Britse pond zorgt voor minder goede resultaten net als vorig jaar trouwens: toen zorgden wisselkoersschommelingen ook al voor 38 miljoen pond (53 miljoen euro) minder winst.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top