"SuperGroup gaat niet met kortingen smijten" | RetailDetail

"SuperGroup gaat niet met kortingen smijten"

"SuperGroup gaat niet met kortingen smijten"

Euan Sutherland, de gloednieuwe CEO van SuperGroup, heeft gezegd dat het zijn kledij niet met korting gaat verkopen, ondanks het feit dat het bedrijf de winstverwachtingen voor het volledige jaar zal missen.

Merk beschermen

Sutherland zegt dat kortingen geen waarde toevoegen op lange termijn. Hij wil liever het merk beschermen op lange termijn, in plaats van nu wanhopig op zoek te gaan naar extra verkoop.

 

Vorige week meldde SuperGroup een winst tussen 60 en 65 miljoen pond (tussen 76 en 83 miljoen euro) te verwachten. Enkele maanden geleden lag dat cijfer nog op 72,3 miljoen pond (92 miljoen euro), maar het warme weer van de voorbije twee maanden heeft voor een terugvallende verkoop gezorgd.

 

Nieuwe winkels

SuperGroup is dan wel niet van plan om kortingen te gaan uitdelen, het is wel bezig met het opzetten van outlets om inventaris die niet verkocht geraakte in de eigen winkels toch te kunnen verkopen, weliswaar tegen een lagere prijs.

 

De winst van SuperGroup wordt ook gestremd door de investeringen in het openen van winkels. Sinds de start van het financiële jaar heeft de keten al 12 nieuwe winkels geopend, waarvan 11 buiten het Verenigd Koninkrijk. In het vorige kwartaal, dat eindigde op 25 oktober, steeg de retailomzet daardoor met 11,4 procent naar 71 miljoen pond (90 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Kindermodemerk Tumble ’n Dry heeft nieuwe CEO

14/02/2018

Het Nederlandse kinderkledingmerk Tumble ’n Dry heeft met Leonie Grunder een nieuwe CEO aangesteld. Zij neemt de fakkel over van Petra Vos, die besloten heeft het modebedrijf te verlaten.

Monki na Antwerpen ook naar Gent

13/02/2018

Monki, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep, opent nog voor de zomer een tweede vestiging in België. Na Antwerpen komt de keten ook naar Gent, waar ze haar intrek neemt in de Veldstraat.

Back to top