"SuperGroup gaat niet met kortingen smijten"

"SuperGroup gaat niet met kortingen smijten"

Euan Sutherland, de gloednieuwe CEO van SuperGroup, heeft gezegd dat het zijn kledij niet met korting gaat verkopen, ondanks het feit dat het bedrijf de winstverwachtingen voor het volledige jaar zal missen.

Merk beschermen

Sutherland zegt dat kortingen geen waarde toevoegen op lange termijn. Hij wil liever het merk beschermen op lange termijn, in plaats van nu wanhopig op zoek te gaan naar extra verkoop.

 

Vorige week meldde SuperGroup een winst tussen 60 en 65 miljoen pond (tussen 76 en 83 miljoen euro) te verwachten. Enkele maanden geleden lag dat cijfer nog op 72,3 miljoen pond (92 miljoen euro), maar het warme weer van de voorbije twee maanden heeft voor een terugvallende verkoop gezorgd.

 

Nieuwe winkels

SuperGroup is dan wel niet van plan om kortingen te gaan uitdelen, het is wel bezig met het opzetten van outlets om inventaris die niet verkocht geraakte in de eigen winkels toch te kunnen verkopen, weliswaar tegen een lagere prijs.

 

De winst van SuperGroup wordt ook gestremd door de investeringen in het openen van winkels. Sinds de start van het financiële jaar heeft de keten al 12 nieuwe winkels geopend, waarvan 11 buiten het Verenigd Koninkrijk. In het vorige kwartaal, dat eindigde op 25 oktober, steeg de retailomzet daardoor met 11,4 procent naar 71 miljoen pond (90 miljoen euro).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


United Brands toont nieuw winkelconcept in Oud-Turnhout

23/10/2017

Sportketen United Brands heeft zijn vestiging in Oud-Turnhout compleet vernieuwd, met de focus op beleving en op digitalisering. Dorien Piessens, dochter van oprichter en CEO Marc Piessens, bereidt zich inmiddels voor om het stuur over te nemen.

Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 m² op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren zijn grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Back to top