Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

 

“Toekomst vooral online”

UFG is bekend als schoenengroothandel en is in heel Europa en Noord-Amerika actief. De Nederlandse groep commercialiseert onder meer de collecties Shoes Unlimited, Trend Design en Star Collections (waaronder de schoeisellijnen van bekende kledingmerken als Bjorn Borg en Gaastra vallen). Sinds 2016 is UFG ook actief in de detailhandel: dat jaar nam het de damesmodeketens Le Ballon en Invito over.

 

De overname van de merkrechten door UFG komt onverwacht snel: het label was amper twee maanden in handen van een investeerdersgroep. Volgens zakenblad Quote, dat het nieuws uitbracht, luidt de officiële uitleg “dat er te veel moeilijkheden waren bij de doorstart”. al zeggen diezelfde bronnen dat de continuïteit van het label nooit een prioriteit is geweest: “'Ik vrees dat het nooit de bedoeling was om een doorstart te realiseren, en dat de curator erin getuind is...”, citeert Quote een anonieme bron.

 

Erwin Jaspers, algemeen directeur van UFG, bevestigt de overname en geeft aan dat “de toekomst van Supertrash vooral online zal liggen. “'Over de winkels lopen nog gesprekken, net als met de Belgische franchisenemer. Nu we er toch vol instappen hopen we deze ook mee te krijgen”, klinkt het nog. Hoeveel UFG betaalt heeft voor Supertrash, is niet bekend, maar “het is relatief gezien een kleine investering, aangezien Supertrash geen internationaal merk is. De focus ligt op de Benelux.” Oprichtster Olcay Gulsen is niet betrokken bij de doorstart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Aveve koopt tuincentra Eurotuin van Rudi De Kerpel

25/06/2018

Ondernemer Rudi De Kerpel heeft zijn tuinketen Eurotuin verkocht aan concurrent Aveve (de tuinketen van de boerenbond). Bij gebrek aan opvolging zag De Kerpel zich verplicht te kiezen voor een overname om jobzekerheid te bieden aan het personeel.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.