Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

 

“Toekomst vooral online”

UFG is bekend als schoenengroothandel en is in heel Europa en Noord-Amerika actief. De Nederlandse groep commercialiseert onder meer de collecties Shoes Unlimited, Trend Design en Star Collections (waaronder de schoeisellijnen van bekende kledingmerken als Bjorn Borg en Gaastra vallen). Sinds 2016 is UFG ook actief in de detailhandel: dat jaar nam het de damesmodeketens Le Ballon en Invito over.

 

De overname van de merkrechten door UFG komt onverwacht snel: het label was amper twee maanden in handen van een investeerdersgroep. Volgens zakenblad Quote, dat het nieuws uitbracht, luidt de officiële uitleg “dat er te veel moeilijkheden waren bij de doorstart”. al zeggen diezelfde bronnen dat de continuïteit van het label nooit een prioriteit is geweest: “'Ik vrees dat het nooit de bedoeling was om een doorstart te realiseren, en dat de curator erin getuind is...”, citeert Quote een anonieme bron.

 

Erwin Jaspers, algemeen directeur van UFG, bevestigt de overname en geeft aan dat “de toekomst van Supertrash vooral online zal liggen. “'Over de winkels lopen nog gesprekken, net als met de Belgische franchisenemer. Nu we er toch vol instappen hopen we deze ook mee te krijgen”, klinkt het nog. Hoeveel UFG betaalt heeft voor Supertrash, is niet bekend, maar “het is relatief gezien een kleine investering, aangezien Supertrash geen internationaal merk is. De focus ligt op de Benelux.” Oprichtster Olcay Gulsen is niet betrokken bij de doorstart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.