Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

 

“Toekomst vooral online”

UFG is bekend als schoenengroothandel en is in heel Europa en Noord-Amerika actief. De Nederlandse groep commercialiseert onder meer de collecties Shoes Unlimited, Trend Design en Star Collections (waaronder de schoeisellijnen van bekende kledingmerken als Bjorn Borg en Gaastra vallen). Sinds 2016 is UFG ook actief in de detailhandel: dat jaar nam het de damesmodeketens Le Ballon en Invito over.

 

De overname van de merkrechten door UFG komt onverwacht snel: het label was amper twee maanden in handen van een investeerdersgroep. Volgens zakenblad Quote, dat het nieuws uitbracht, luidt de officiële uitleg “dat er te veel moeilijkheden waren bij de doorstart”. al zeggen diezelfde bronnen dat de continuïteit van het label nooit een prioriteit is geweest: “'Ik vrees dat het nooit de bedoeling was om een doorstart te realiseren, en dat de curator erin getuind is...”, citeert Quote een anonieme bron.

 

Erwin Jaspers, algemeen directeur van UFG, bevestigt de overname en geeft aan dat “de toekomst van Supertrash vooral online zal liggen. “'Over de winkels lopen nog gesprekken, net als met de Belgische franchisenemer. Nu we er toch vol instappen hopen we deze ook mee te krijgen”, klinkt het nog. Hoeveel UFG betaalt heeft voor Supertrash, is niet bekend, maar “het is relatief gezien een kleine investering, aangezien Supertrash geen internationaal merk is. De focus ligt op de Benelux.” Oprichtster Olcay Gulsen is niet betrokken bij de doorstart.