Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

Failliet modemerk Supertrash krijgt doorstart(je)

Supertrash, het failliete modemerk van de Nederlandse tv-personality Olcay Gülsen, krijgt dan toch een doorstart - zij het heel voorzichtig.

 

Zeker 2 van de 5 winkels gered

Er is dan toch nog (een beetje) hoop voor Supertrash. Een groep investeerders neemt onder de naam ST.Art BV “een zo groot mogelijk deel van de activiteiten” over, zo heeft de curator gisteren bekend gemaakt. Wie er achter de nieuw opgerichte vennootschap zit, is (nog) niet geweten. De nieuwe eigenaars nemen de intellectuele eigendomsrechten, de voorraden en de inventaris van alle winkels over en zouden ‑ nog steeds volgens de curator ‑ de winkels in Breda en Roermond openhouden. Wat er de winkels in Laren, Utrecht en Arnhem te wachten staat, is nog niet duidelijk.

 

Supertrash, sinds 2009 in handen van tv-persoonlijkheid Olcay Gülsen, verkeerde sinds vorig jaar in woelig vaarwater. Er kwam een kapitaalinjectie van enkele miljoenen euro’s door nieuwe aandeelhouders, maar dat bracht weinig soelaas. In februari van dit jaar stapte Gülsen op als CEO. In maart werd het faillissement aangevraagd. Er werkten toen zestig mensen voor het modelabel.