Tesco (opnieuw) naar Verenigde Staten | RetailDetail

Tesco (opnieuw) naar Verenigde Staten

Tesco (opnieuw) naar Verenigde Staten

Een jaar nadat het zich volledig terugtrok uit de Verenigde Staten, gaat het Britse Tesco opnieuw de oceaan oversteken. Ditmaal gaat het winkels van de kledingketen F&F openen aan de oostkust van de VS.

Terugkeer binnen het jaar

Het eerste filiaal van F&F zal zijn deuren openen in mei in Boston. Daarna volgen er nog winkels in onder andere New York, Virginia en Maryland. In totaal zullen er in een eerste fase al zeker zeven winkels openen.

 

Momenteel heeft F&F 43 franchisewinkels in tien landen, maar de keten is van plan om op enkele markten nog verder uit te breiden. Ook voor de winkels in de Verenigde Staten werkt Tesco samen met een franchisenemer, namelijk Retail Group of America.

 

Nog geen jaar geleden verkocht Tesco zijn Fresh & Easy-formule in de Verenigde Staten, nadat het zes jaar had geprobeerd om door te breken om de Amerikaanse markt. Wereldwijd is Tesco de derde grootste retailer, na Walmart en Carrefour.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.