Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen

Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen

De Duitse kledinggroep Tom Tailor gaat zijn management uitbreiden, waarbij de individuele merken binnen de groep een uitgebreider team krijgen onder het hoogste managementniveau binnen het bedrijf.

Verschuivingen in raad van bestuur

De nieuwe raad van bestuur zal bestaan uit CEO Dieter Holzer, CFO Axel Rebien en een COO die de komende maanden zal aangesteld worden. Dat betekent dat Chief Retail Officer Marc Schumacher de raad zal verlaten. Hij droeg de functie van CRO al sinds 2010, maar komt vanaf 1 april terecht in de nieuwe structuur net onder de raad van bestuur.

 

Dat niveau zal uitgebreid worden met de verantwoordelijkheden voor de verschillende merken binnen Tom Tailor. Elk merk krijgt ook zijn eigen vicepresident die de verantwoordelijkheid draagt voor de verkoopkanalen van zijn merk. Zij rapporteren vervolgens aan de raad van bestuur.

 

Tom Tailor liet vandaag ook verstaan dit jaar 100 nieuwe winkels te willen openen en de omzet in 2015 licht te willen laten groeien. In het voorbije boekjaar steeg de omzet van Tom Tailor van 907,2 miljoen euro naar 932,1 miljoen euro. Daardoor maakte de groep een winst van 21,1 miljoen euro, waar er vorig jaar nog een verlies was van 1,7 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Brugse flagshipstore zet ambities vanHaren Schoenen kracht bij

20/10/2017

Met een paradepaardje van 547 vierkante meter op twee verdiepingen in de Brugse Steenstraat bevestigt schoenretailer vanHaren z’n grote ambities op de Belgische markt. Ook volgend jaar staat expansie op de agenda.

Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Back to top