Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen | RetailDetail

Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen

Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen

De Duitse kledinggroep Tom Tailor gaat zijn management uitbreiden, waarbij de individuele merken binnen de groep een uitgebreider team krijgen onder het hoogste managementniveau binnen het bedrijf.

Verschuivingen in raad van bestuur

De nieuwe raad van bestuur zal bestaan uit CEO Dieter Holzer, CFO Axel Rebien en een COO die de komende maanden zal aangesteld worden. Dat betekent dat Chief Retail Officer Marc Schumacher de raad zal verlaten. Hij droeg de functie van CRO al sinds 2010, maar komt vanaf 1 april terecht in de nieuwe structuur net onder de raad van bestuur.

 

Dat niveau zal uitgebreid worden met de verantwoordelijkheden voor de verschillende merken binnen Tom Tailor. Elk merk krijgt ook zijn eigen vicepresident die de verantwoordelijkheid draagt voor de verkoopkanalen van zijn merk. Zij rapporteren vervolgens aan de raad van bestuur.

 

Tom Tailor liet vandaag ook verstaan dit jaar 100 nieuwe winkels te willen openen en de omzet in 2015 licht te willen laten groeien. In het voorbije boekjaar steeg de omzet van Tom Tailor van 907,2 miljoen euro naar 932,1 miljoen euro. Daardoor maakte de groep een winst van 21,1 miljoen euro, waar er vorig jaar nog een verlies was van 1,7 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.