Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen

Tom Tailor breidt management uit om groei te dragen

De Duitse kledinggroep Tom Tailor gaat zijn management uitbreiden, waarbij de individuele merken binnen de groep een uitgebreider team krijgen onder het hoogste managementniveau binnen het bedrijf.

Verschuivingen in raad van bestuur

De nieuwe raad van bestuur zal bestaan uit CEO Dieter Holzer, CFO Axel Rebien en een COO die de komende maanden zal aangesteld worden. Dat betekent dat Chief Retail Officer Marc Schumacher de raad zal verlaten. Hij droeg de functie van CRO al sinds 2010, maar komt vanaf 1 april terecht in de nieuwe structuur net onder de raad van bestuur.

 

Dat niveau zal uitgebreid worden met de verantwoordelijkheden voor de verschillende merken binnen Tom Tailor. Elk merk krijgt ook zijn eigen vicepresident die de verantwoordelijkheid draagt voor de verkoopkanalen van zijn merk. Zij rapporteren vervolgens aan de raad van bestuur.

 

Tom Tailor liet vandaag ook verstaan dit jaar 100 nieuwe winkels te willen openen en de omzet in 2015 licht te willen laten groeien. In het voorbije boekjaar steeg de omzet van Tom Tailor van 907,2 miljoen euro naar 932,1 miljoen euro. Daardoor maakte de groep een winst van 21,1 miljoen euro, waar er vorig jaar nog een verlies was van 1,7 miljoen euro.

Tags: