Uitstel van betaling voor Men At Work | RetailDetail

Uitstel van betaling voor Men At Work

Uitstel van betaling voor Men At Work
Foto: Men At Work

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

 

Op zoek naar overnemer

Nadat voor het weekend het doek viel over de webshop van Men At Work, valt nu ook het doek over de fysieke winkels. De modeketen heeft uitstel van betaling gevraagd en gekregen van de rechtbank in Den Bosch. De medewerkers van de keten, waarvan er zo’n 425 zijn, worden wel nog minstens een week doorbetaald.

 

Als bewindvoerder is de advocaat Evert Baart aangesteld. Hij is momenteel in gesprek met banken en leveranciers van Men At Work en bekijkt de mogelijkheden voor een overname van de kledingretailer. Er zouden zich al meerdere overnamekandidaten hebben aangesteld.

 

Niet voor Belgische winkels

Het uitstel van betaling geldt evenwel niet voor de drie Belgische winkels van de keten, omdat die onder een andere vennootschap vallen. Over de financiële situatie van die winkels, te vinden in Antwerpen, Brugge en Gent, is weinig duidelijkheid. Zelfs de boekhouder van de keten zegt onvoldoende informatie te hebben om uitspraken te doen over de Belgische activiteiten. 

 

Men At Work kampt al een tijdlang met financiële problemen: verschillende winkels kondigden al hun sluiting aan en volgens Quote tekende de onderneming in het afgelopen boekjaar 78% meer verlies op. Ook in 2016 verdubbelde het verlies, dat toen neerkwam op een totaal van 12,1 miljoen euro onder nul. Het eigen vermogen staat vandaag 29,3 miljoen euro in het rood, zou blijken uit het recentste jaarverslag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.

Verkoop Burberry stijgt dankzij nieuwe strategie

11/07/2018

De nieuwe strategie van het Britse modemerk Burberry begint te renderen: het bedrijf zag het afgelopen kwartaal de omzet in de eigen filialen met 3% stijgen. In totaal boekte Burberry een omzet van 479 miljoen pond (520 miljoen euro).

Wibra blijft in de verdrukking

10/07/2018

Kledingdiscountketen Wibra heeft in 2017 een flinke winst- en omzetdaling moeten toestaan in zijn Belgische winkels. De omzet zakte met 7% naar 61,7 miljoen euro, de winst kreeg een oplawaai en donderde van 6,5 naar 0,5 miljoen euro.

Van de Velde zakt weg na teleurstellende omzetcijfers

10/07/2018

Het Oost-Vlaamse lingeriebedrijf Van de Velde kampt met een daling van de omzet. Pas eind april volgde een lichte verbetering van de bedrijfsresultaten, maar toch zakte de halfjaaromzet met 3,9% tot 110,8 miljoen euro.

FNG trekt naar Brusselse beurs met 60 miljoen euro

06/07/2018

Modegroep FNG heeft 60 miljoen euro opgehaald bij een nieuwe aandelenuitgifte. De nieuwe aandelen zullen vanaf 9 juli worden verhandeld op de beurs van Amsterdam en voor het eerst ook op de Brusselse beurs.

Doek valt over Fish & Chips en Men at Work in België

06/07/2018

Net als de Nederlandse is nu ook de Belgische tak van de keten van multimerkwinkels Men at Work failliet verklaard. De drie winkels van de kledingketen én Fish & Chips in Antwerpen leggen de boeken neer.