Uitstel van betaling voor Men At Work

Uitstel van betaling voor Men At Work

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

 

Op zoek naar overnemer

Nadat voor het weekend het doek viel over de webshop van Men At Work, valt nu ook het doek over de fysieke winkels. De modeketen heeft uitstel van betaling gevraagd en gekregen van de rechtbank in Den Bosch. De medewerkers van de keten, waarvan er zo’n 425 zijn, worden wel nog minstens een week doorbetaald.

 

Als bewindvoerder is de advocaat Evert Baart aangesteld. Hij is momenteel in gesprek met banken en leveranciers van Men At Work en bekijkt de mogelijkheden voor een overname van de kledingretailer. Er zouden zich al meerdere overnamekandidaten hebben aangesteld.

 

Niet voor Belgische winkels

Het uitstel van betaling geldt evenwel niet voor de drie Belgische winkels van de keten, omdat die onder een andere vennootschap vallen. Over de financiële situatie van die winkels, te vinden in Antwerpen, Brugge en Gent, is weinig duidelijkheid. Zelfs de boekhouder van de keten zegt onvoldoende informatie te hebben om uitspraken te doen over de Belgische activiteiten. 

 

Men At Work kampt al een tijdlang met financiële problemen: verschillende winkels kondigden al hun sluiting aan en volgens Quote tekende de onderneming in het afgelopen boekjaar 78% meer verlies op. Ook in 2016 verdubbelde het verlies, dat toen neerkwam op een totaal van 12,1 miljoen euro onder nul. Het eigen vermogen staat vandaag 29,3 miljoen euro in het rood, zou blijken uit het recentste jaarverslag.