United Brands moet "vrouwonvriendelijke" affiche weghalen | RetailDetail

United Brands moet "vrouwonvriendelijke" affiche weghalen

United Brands moet "vrouwonvriendelijke" affiche weghalen

De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame heeft geëist dat United Brands zijn huidige reclamecampagne, 'You can leave your shoes on', moet stopzetten. Die zou immers vrouwonvriendelijk zijn.

"Choquerend voor kinderen"

Op de affiches - voor schoenen - is een vrouw te zien die enkel... schoenen draagt. De JEP heeft echter een klacht ontvangen over de affiches: "De affiche toont het volledig ontblote lichaam (op de voeten na) van een bijzonder jong ogende vrouw in een onderdanige, ietwat bedekkende houding met tegelijk een verleidende, ietwat wazige, maar uitgesproken seksueel geladen gezichtsuitdrukking."

 

"De affiche hangt in een openbare plaats waar zowel kinderen als jongeren alomtegenwoordig zijn", luidde de klacht: "De afbeelding is mogelijk choquerend voor kinderen, en minstens provocerend voor kinderen, maar eveneens voor meerderjarige voorbijgangers." Volgens de klager is er ook geen enkel verband met de actie die gepromoot wordt.

 

De jury vindt nu ook dat de vrouw in de campagne herleid wordt tot een object en dat de campagne de menselijke waardigheid van de vrouw aantast. Daarom vraagt de JEP nu aan United Brands om de campagne stop te zetten. De reactie was alvast laconiek: United Brands stelt dat de campagne al voorbij is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.