United Brands moet "vrouwonvriendelijke" affiche weghalen | RetailDetail

United Brands moet "vrouwonvriendelijke" affiche weghalen

United Brands moet "vrouwonvriendelijke" affiche weghalen

De Jury voor Ethische Praktijken inzake Reclame heeft geëist dat United Brands zijn huidige reclamecampagne, 'You can leave your shoes on', moet stopzetten. Die zou immers vrouwonvriendelijk zijn.

"Choquerend voor kinderen"

Op de affiches - voor schoenen - is een vrouw te zien die enkel... schoenen draagt. De JEP heeft echter een klacht ontvangen over de affiches: "De affiche toont het volledig ontblote lichaam (op de voeten na) van een bijzonder jong ogende vrouw in een onderdanige, ietwat bedekkende houding met tegelijk een verleidende, ietwat wazige, maar uitgesproken seksueel geladen gezichtsuitdrukking."

 

"De affiche hangt in een openbare plaats waar zowel kinderen als jongeren alomtegenwoordig zijn", luidde de klacht: "De afbeelding is mogelijk choquerend voor kinderen, en minstens provocerend voor kinderen, maar eveneens voor meerderjarige voorbijgangers." Volgens de klager is er ook geen enkel verband met de actie die gepromoot wordt.

 

De jury vindt nu ook dat de vrouw in de campagne herleid wordt tot een object en dat de campagne de menselijke waardigheid van de vrouw aantast. Daarom vraagt de JEP nu aan United Brands om de campagne stop te zetten. De reactie was alvast laconiek: United Brands stelt dat de campagne al voorbij is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Back to top