Valentino bereikt sneller dan verwacht kaap van 1 miljard euro | RetailDetail

Valentino bereikt sneller dan verwacht kaap van 1 miljard euro

Valentino bereikt sneller dan verwacht kaap van 1 miljard euro

Volgens CEO Stefano Sassi van het Italiaanse modehuis Valentino zal het bedrijf nog dit jaar de kaap van 1 miljard euro omzet bereiken. Daarmee wordt dat doel sneller bereikt dan verwacht.

Sterke groei retail

Uit de halfjaarresultaten blijkt alleszins dat de omzet van Valentino in de eerste helft van het jaar met 59% is gestegen naar 478 miljoen euro, terwijl de brutowinst steeg naar 87,5 miljoen euro. De omzet van Valentino is zo sinds 2011 meer dan verdrievoudigd: toen bedroeg de omzet 152 miljoen euro en de brutowinst 9,3 miljoen euro. Dat is voor een groot stuk te danken aan de sterke groei van de retailinkomsten: dankzij veertig nieuwe winkels in twee jaar tijd zijn die met 20% per jaar gegroeid.

 

De grootste groei maakt het modebedrijf door in Europa, maar ook op andere markten zoals Japan, Brazilië en de Verenigde Staten is er een constante groei. In China ging de omzet de hoogte in met 30% in de eerste helft van het jaar. Valentino haalt momenteel 40% van zijn omzet uit Europa.

 

Valentino had het doel van een miljard euro omzet enkele jaren geleden opgenomen in zijn vijfjarenplan, maar bereikt dat doel nu dus nog voordat die vijf jaren om zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.