Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy | RetailDetail

Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

De Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde heeft een minnelijke schikking getroffen in een rechtszaak tegen Intimacy, de Amerikaanse lingerieketen die in handen is van het Belgische bedrijf.

Inbreuk op FACTA

In februari van vorig jaar had in de Verenigde Staten iemand klacht ingediend tegen de keten voor een inbreuk op de FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Acts). Die wetgeving bepaalt welke kredietkaartgegevens op een kassaticket mogen staan.

 

Van de Velde heeft in de zaak nu een minnelijke schikking getroffen. Die moet wel nog goedgekeurd worden door een Amerikaanse rechter, wat in de komende maanden moet gebeuren. Het bedrijf verwacht niet dat de schikking een impact zal hebben op de financiële resultaten.

 

Vorig jaar haalde Van de Velde een winst van 2,5 miljoen euro. Dat was een daling van meer dan 90 procent, te wijten aan de afschrijving van Intimacy. De omzet van de groep steeg dan wel met 8,7 procent, maar de Amerikaanse keten zag zijn omzet met 16 procent zakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top