Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

De Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde heeft een minnelijke schikking getroffen in een rechtszaak tegen Intimacy, de Amerikaanse lingerieketen die in handen is van het Belgische bedrijf.

Inbreuk op FACTA

In februari van vorig jaar had in de Verenigde Staten iemand klacht ingediend tegen de keten voor een inbreuk op de FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Acts). Die wetgeving bepaalt welke kredietkaartgegevens op een kassaticket mogen staan.

 

Van de Velde heeft in de zaak nu een minnelijke schikking getroffen. Die moet wel nog goedgekeurd worden door een Amerikaanse rechter, wat in de komende maanden moet gebeuren. Het bedrijf verwacht niet dat de schikking een impact zal hebben op de financiële resultaten.

 

Vorig jaar haalde Van de Velde een winst van 2,5 miljoen euro. Dat was een daling van meer dan 90 procent, te wijten aan de afschrijving van Intimacy. De omzet van de groep steeg dan wel met 8,7 procent, maar de Amerikaanse keten zag zijn omzet met 16 procent zakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nederlandse ontwerper bedenkt nieuw soort modeplatform

23/01/2018

De Nederlandse ontwerper Martijn van Strien heeft met The Post-Couture Collective een nieuw soort modeplatform gelanceerd, dat er voor moet zorgen dat kleding duurzamer en zonder overschotten wordt geproduceerd.

H&M verliest de strijd van Inditex

23/01/2018

Het Zweedse H&M verliest in het fastfashionwereldje steeds meer de strijd van het Spaanse Inditex. Het Zweedse bedrijf is wel nog steeds de goedkoopste, maar Inditex weet sneller in te spelen op nieuwe trends en gaat zo met steeds meer klanten aan de haal.

Richemont wil Yoox Net-a-Porter volledig overnemen

22/01/2018

De Zwitserse luxegroep Richemont heeft een voorstel gedaan om een controlerend aandeel te pakken te krijgen bij online retailer Yoox Net-a-Porter. Het wil zo de eigen online strategie versneld uitrollen.

The Sting weet flinke winst te maken in boekjaar 2016

22/01/2018

Modeketen The Sting heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het een jaar eerder nog meer dan vijf miljoen euro verlies moest slikken. Ook zusterformule Costes wist het boekjaar 2016 positief af te sluiten.

Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Back to top