Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

De Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde heeft een minnelijke schikking getroffen in een rechtszaak tegen Intimacy, de Amerikaanse lingerieketen die in handen is van het Belgische bedrijf.

Inbreuk op FACTA

In februari van vorig jaar had in de Verenigde Staten iemand klacht ingediend tegen de keten voor een inbreuk op de FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Acts). Die wetgeving bepaalt welke kredietkaartgegevens op een kassaticket mogen staan.

 

Van de Velde heeft in de zaak nu een minnelijke schikking getroffen. Die moet wel nog goedgekeurd worden door een Amerikaanse rechter, wat in de komende maanden moet gebeuren. Het bedrijf verwacht niet dat de schikking een impact zal hebben op de financiële resultaten.

 

Vorig jaar haalde Van de Velde een winst van 2,5 miljoen euro. Dat was een daling van meer dan 90 procent, te wijten aan de afschrijving van Intimacy. De omzet van de groep steeg dan wel met 8,7 procent, maar de Amerikaanse keten zag zijn omzet met 16 procent zakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top