Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy | RetailDetail

Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

Van de Velde treft schikking in rechtszaak tegen Intimacy

De Oost-Vlaamse lingerieproducent Van de Velde heeft een minnelijke schikking getroffen in een rechtszaak tegen Intimacy, de Amerikaanse lingerieketen die in handen is van het Belgische bedrijf.

Inbreuk op FACTA

In februari van vorig jaar had in de Verenigde Staten iemand klacht ingediend tegen de keten voor een inbreuk op de FACTA (Fair and Accurate Credit Transactions Acts). Die wetgeving bepaalt welke kredietkaartgegevens op een kassaticket mogen staan.

 

Van de Velde heeft in de zaak nu een minnelijke schikking getroffen. Die moet wel nog goedgekeurd worden door een Amerikaanse rechter, wat in de komende maanden moet gebeuren. Het bedrijf verwacht niet dat de schikking een impact zal hebben op de financiële resultaten.

 

Vorig jaar haalde Van de Velde een winst van 2,5 miljoen euro. Dat was een daling van meer dan 90 procent, te wijten aan de afschrijving van Intimacy. De omzet van de groep steeg dan wel met 8,7 procent, maar de Amerikaanse keten zag zijn omzet met 16 procent zakken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerk- en outletformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De winkels, waarvan de eerste twee openden in Stockholm en Malmö, en het webplatform zijn een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center

14/06/2018

Multimerkketen Peek & Cloppenburg sluit op 14 juli haar vestiging in Wijnegem Shopping Center: alle veertig medewerkers verliezen hun job. De winkel op de Antwerpse Meir blijft als laatste Belgische vestiging open.