Vergelijkbare omzet Foot Locker stijgt met bijna 10 procent | RetailDetail

Vergelijkbare omzet Foot Locker stijgt met bijna 10 procent

Vergelijkbare omzet Foot Locker stijgt met bijna 10 procent

In het tweede kwartaal van zijn financieel jaar heeft schoenenketen Foot Locker de vergelijkbare omzet met 9,6% zien stijgen. Ook de nettowinst kende een flinke groei en kwam een derde hoger uit dan een jaar geleden.

"Momentum uitgebreid"

De totale omzet van Foot Locker kwam uit op op 1,7 miljard dollar (1,5 miljard euro): een stijging van 3,3 procent ten opzichte van 2014, toen de omzet uitkwam op 1,6 miljard dollar. Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet bij de keten echter met 9,9%.

 

"We hebben het momentum waarmee we in 2015 begonnen uitgebreid, wat geresulteerd heeft in een uitstekende kwartaalomzet en winst in het tweede kwartaal," zegt CEO en president Richard Johnson. "We bleven een brede en consistente kracht leveren in verschillende regio's, kanalen en categorieën."

 

Voor de eerste zes maanden steeg de omzet met 2,9% naar 3,6 miljard dollar (3,1 miljard euro). De nettowinst ging met 24% omhoog naar 303 miljoen dollar (264 miljoen euro). Foot Locker heeft momenteel ongeveer 3.500 winkels wereldwijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.