Vergelijkbare omzet Foot Locker stijgt met bijna 10 procent | RetailDetail

Vergelijkbare omzet Foot Locker stijgt met bijna 10 procent

Vergelijkbare omzet Foot Locker stijgt met bijna 10 procent

In het tweede kwartaal van zijn financieel jaar heeft schoenenketen Foot Locker de vergelijkbare omzet met 9,6% zien stijgen. Ook de nettowinst kende een flinke groei en kwam een derde hoger uit dan een jaar geleden.

"Momentum uitgebreid"

De totale omzet van Foot Locker kwam uit op op 1,7 miljard dollar (1,5 miljard euro): een stijging van 3,3 procent ten opzichte van 2014, toen de omzet uitkwam op 1,6 miljard dollar. Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet bij de keten echter met 9,9%.

 

"We hebben het momentum waarmee we in 2015 begonnen uitgebreid, wat geresulteerd heeft in een uitstekende kwartaalomzet en winst in het tweede kwartaal," zegt CEO en president Richard Johnson. "We bleven een brede en consistente kracht leveren in verschillende regio's, kanalen en categorieën."

 

Voor de eerste zes maanden steeg de omzet met 2,9% naar 3,6 miljard dollar (3,1 miljard euro). De nettowinst ging met 24% omhoog naar 303 miljoen dollar (264 miljoen euro). Foot Locker heeft momenteel ongeveer 3.500 winkels wereldwijd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.

Van Haren mag Louboutin-zolen niet met de voeten treden

14/06/2018

Schoenenketen Van Haren mag de rode zolen, waar de Louboutin-hakken voor bekend staan, niet gebruiken. De rode kleur geldt als een merk, zegt het Europese Hof, dat zo de verdediging van Van Haren weerlegt.

Supertrash na nog geen twee maanden alweer doorverkocht

14/06/2018

Nog geen twee maanden nadat het failliete kledinglabel Supertrash was gekocht door een investeerdersgroep, is het geesteskind van Olcay Gulsen alweer doorverkocht. De merkrechten zijn nu in handen van Unlimited Footwear Group.