Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent | RetailDetail

Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent

Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent

Associated British Foods kan opnieuw tevreden zijn over de verkoop van zijn winkelketen Primark. In de 16 weken tot 3 januari 2015 steeg de omzet met 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Lagere winstmarge

Die omzetstijging werd vooral gedreven door de opening van nieuwe winkels en "uitzonderlijke" resultaten in Frankrijk. Toch werd ook Primark getroffen door een mindere verkoop omwille van het warmere weer. Na wisselkoersen steeg de omzet van Primark met 12 procent, te wijten aan de sterkte van de Britse pond.


"De vergelijkbare omzet in de herfst werd beïnvloed door het ongewone warme weer, maar de verkoop tijdens de laatste vijf weken, inclusief kerstmis, was sterk", zei ABF in een bericht. "De operationele winstmarge in die periode was binnen de verwachtingen, namelijk lager dan vorig jaar als een gevolg van meer promoties."


Expansie

Primark wil dit financieel jaar ongeveer 93.000 vierkante meter winkeloppervlakte toevoegen, waaronder het openen van nieuwe winkels of het uitbreiden ervan in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het heeft ook al acht contracten getekend voor winkels in de Verenigde Staten, waar het eind 2015 zal lanceren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Uitstel van betaling voor Men At Work

25/06/2018

Multimerkenketen Men At Work heeft van de rechtbank van Oost-Brabant uitstel van betaling gekregen. Er is ook een bewindvoerder aangesteld, die een overnemer moet zoeken. De fysieke winkels blijven voorlopig wel open.

Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.