Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent | RetailDetail

Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent

Verkoop Primark groeit opnieuw met 15 procent

Associated British Foods kan opnieuw tevreden zijn over de verkoop van zijn winkelketen Primark. In de 16 weken tot 3 januari 2015 steeg de omzet met 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Lagere winstmarge

Die omzetstijging werd vooral gedreven door de opening van nieuwe winkels en "uitzonderlijke" resultaten in Frankrijk. Toch werd ook Primark getroffen door een mindere verkoop omwille van het warmere weer. Na wisselkoersen steeg de omzet van Primark met 12 procent, te wijten aan de sterkte van de Britse pond.


"De vergelijkbare omzet in de herfst werd beïnvloed door het ongewone warme weer, maar de verkoop tijdens de laatste vijf weken, inclusief kerstmis, was sterk", zei ABF in een bericht. "De operationele winstmarge in die periode was binnen de verwachtingen, namelijk lager dan vorig jaar als een gevolg van meer promoties."


Expansie

Primark wil dit financieel jaar ongeveer 93.000 vierkante meter winkeloppervlakte toevoegen, waaronder het openen van nieuwe winkels of het uitbreiden ervan in Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Het heeft ook al acht contracten getekend voor winkels in de Verenigde Staten, waar het eind 2015 zal lanceren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-medewerksters beschuldigen Nike van discriminatie

14/08/2018

Enkele Amerikaanse ex-werknemers van Nike hebben een rechtszaak aangespannen tegen het sportmerk. De vrouwen zouden minder loon hebben gekregen dan mannelijke collega’s en ongepast gedrag moeten ondergaan.

McGregor wint rechtszaak van Reebok

13/08/2018

Modemerk McGregor heeft verkregen dat Reebok de naam van vechtsporter Conor McGregor niet meer mag gebruiken. De naam is een inbreuk op het merkrecht, ook al bestaat McGregor momenteel niet: het label ging al twee jaar op rij failliet.

Omzet modegroep WE blijft teruglopen

10/08/2018

Modegroep WE International blijft omzet verliezen: de verkoopcijfers liepen vorig jaar met 2,8% terug naar 275,8 miljoen euro. Ook de operationele winst gaat erop achteruit, al blijft de nettowinst stabiel.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Adidas scoort dankzij WK voetbal

09/08/2018

Het Duitse sportmodemerk Adidas heeft een topkwartaal achter de rug, met dank aan het voorbije WK voetbal. De totale omzet steeg 4% tot 5,26 miljard euro. liefst 3,2 miljard daarvan haalde Adidas uit de verkoop van sportschoenen.

Waste2Wear tovert 2 miljoen plastic flessen om tot kleding

07/08/2018

Textielbedrijf Waste2Wear zal eind dit jaar een herfst- en wintercollectie lanceren samen met zes grote modemerken. Die kleding zal volledig vervaardigd zijn uit gerecycleerde materialen afkomstig van de oceanen en vuilnisbelten.