Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat | RetailDetail

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Verschillende handelaars in de Brusselse Dansaertstraat zijn niet gediend met de komst van de Zweedse H&M-dochter COS en voeren dan ook protest om het filiaal tegen te houden.

Imago beschadigen

De Dansaertstraat in Brussel is een winkelstraat met over het algemeen winkels in de hogere prijsklasse. Op dat vlak past de komst van COS er wel, aangezien het de luxueuze versie van H&M is. Toch vinden de handelaars dat COS het imago van de straat gaat beschadigen en willen ze de opening van de winkel daarom tegenhouden.

 

Verschillende winkels hebben dan ook rode posters aangehangen met daarop 'No COS'. Sonja Noël van de boetiek stelt vertelt aan Brusselnieuws dat ze vreest dat de komst van COS de deuren zal open zetten voor andere ketens. Nochtans zijn er al andere grote ketens te vinden in de straat, maar "Die Franse ketens hebben kleine pandjes. Dit wordt een hele grote winkel."

 

Ook Brussels schepen van handel Marion Lemesre is van mening dat dit soort winkels geen plaats hebben in de buurt, maar ze zegt ook dat de stad zelf daar niets aan kan doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Kiabi opent grootste Belgische winkel in Westland Shopping Center

15/02/2018

De Franse kledingketen Kiabi opent zijn vijfde Belgische winkel in het Westland Shopping Center in Anderlecht. Het is meteen de grootste vestiging van de familieketen in ons land, met een oppervlakte van ruim 1.800 m².

H&M waarschuwt voor moeilijk 2018

15/02/2018

De Zweedse modegroep H&M waarschuwt dat ook 2018 nog een moeilijk jaar kan worden voor het bedrijf. Het maakt dan wel werk van de online verkoop, de omzet in de winkels zal het komende jaar waarschijnlijk verder dalen.

Kindermodemerk Tumble ’n Dry heeft nieuwe CEO

14/02/2018

Het Nederlandse kinderkledingmerk Tumble ’n Dry heeft met Leonie Grunder een nieuwe CEO aangesteld. Zij neemt de fakkel over van Petra Vos, die besloten heeft het modebedrijf te verlaten.

Monki na Antwerpen ook naar Gent

13/02/2018

Monki, een van de ketens van de Zweedse H&M-groep, opent nog voor de zomer een tweede vestiging in België. Na Antwerpen komt de keten ook naar Gent, waar ze haar intrek neemt in de Veldstraat.

Juttu steekt de taalgrens over

13/02/2018

Juttu, de zusterketen van A.S. Adventure, is klaar om heel België te veroveren. Na winkels in Antwerpen, Roeselare en Brugge komt er volgende maand een vestiging in Brussel en een Franstalige webshop. Ook Gent krijgt binnenkort een eigen vestiging.

Back to top