Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat | RetailDetail

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Verschillende handelaars in de Brusselse Dansaertstraat zijn niet gediend met de komst van de Zweedse H&M-dochter COS en voeren dan ook protest om het filiaal tegen te houden.

Imago beschadigen

De Dansaertstraat in Brussel is een winkelstraat met over het algemeen winkels in de hogere prijsklasse. Op dat vlak past de komst van COS er wel, aangezien het de luxueuze versie van H&M is. Toch vinden de handelaars dat COS het imago van de straat gaat beschadigen en willen ze de opening van de winkel daarom tegenhouden.

 

Verschillende winkels hebben dan ook rode posters aangehangen met daarop 'No COS'. Sonja Noël van de boetiek stelt vertelt aan Brusselnieuws dat ze vreest dat de komst van COS de deuren zal open zetten voor andere ketens. Nochtans zijn er al andere grote ketens te vinden in de straat, maar "Die Franse ketens hebben kleine pandjes. Dit wordt een hele grote winkel."

 

Ook Brussels schepen van handel Marion Lemesre is van mening dat dit soort winkels geen plaats hebben in de buurt, maar ze zegt ook dat de stad zelf daar niets aan kan doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.