Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Verschillende handelaars in de Brusselse Dansaertstraat zijn niet gediend met de komst van de Zweedse H&M-dochter COS en voeren dan ook protest om het filiaal tegen te houden.

Imago beschadigen

De Dansaertstraat in Brussel is een winkelstraat met over het algemeen winkels in de hogere prijsklasse. Op dat vlak past de komst van COS er wel, aangezien het de luxueuze versie van H&M is. Toch vinden de handelaars dat COS het imago van de straat gaat beschadigen en willen ze de opening van de winkel daarom tegenhouden.

 

Verschillende winkels hebben dan ook rode posters aangehangen met daarop 'No COS'. Sonja Noël van de boetiek stelt vertelt aan Brusselnieuws dat ze vreest dat de komst van COS de deuren zal open zetten voor andere ketens. Nochtans zijn er al andere grote ketens te vinden in de straat, maar "Die Franse ketens hebben kleine pandjes. Dit wordt een hele grote winkel."

 

Ook Brussels schepen van handel Marion Lemesre is van mening dat dit soort winkels geen plaats hebben in de buurt, maar ze zegt ook dat de stad zelf daar niets aan kan doen.

Tags: