Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat | RetailDetail

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Winkeliers willen COS niet in Dansaertstraat

Verschillende handelaars in de Brusselse Dansaertstraat zijn niet gediend met de komst van de Zweedse H&M-dochter COS en voeren dan ook protest om het filiaal tegen te houden.

Imago beschadigen

De Dansaertstraat in Brussel is een winkelstraat met over het algemeen winkels in de hogere prijsklasse. Op dat vlak past de komst van COS er wel, aangezien het de luxueuze versie van H&M is. Toch vinden de handelaars dat COS het imago van de straat gaat beschadigen en willen ze de opening van de winkel daarom tegenhouden.

 

Verschillende winkels hebben dan ook rode posters aangehangen met daarop 'No COS'. Sonja Noël van de boetiek stelt vertelt aan Brusselnieuws dat ze vreest dat de komst van COS de deuren zal open zetten voor andere ketens. Nochtans zijn er al andere grote ketens te vinden in de straat, maar "Die Franse ketens hebben kleine pandjes. Dit wordt een hele grote winkel."

 

Ook Brussels schepen van handel Marion Lemesre is van mening dat dit soort winkels geen plaats hebben in de buurt, maar ze zegt ook dat de stad zelf daar niets aan kan doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.

.NU: een luxeconcept voor de zoekende man

15/05/2018

Terwijl grote retailers vechten voor hun leven, duiken vernieuwende kleine boetieks overal op in de winkelstraten. .NU in Gent is zo’n nieuw concept, dat het tekort aan luxueuze herenboetieks wil opvangen.