Zomersolden halfweg: omzet 4% lager

Zomersolden halfweg: omzet 4% lager

De zomersolden hebben er een slechte eerste helft opzitten: uit een rondvraag bij 436 modewinkels blijkt dat de omzet gemiddeld 4% lager ligt dan in dezelfde periode een jaar eerder.

"Zwakke start niet meer goedgemaakt"

Tijdens de eerste dagen van de zomerkoopjes wordt normaal gezien meteen 7% van de volledige lente- en zomercollectie verkocht. Dat was dit jaar allerminst het geval: uit een rondvraag bij 436 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat zij hun omzet gedurende de eerste twee soldenweken zagen dalen met gemiddeld 4%, zo meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

 

Die lagere omzet is haast volledig te wijten aan de hittegolf die ons land tijdens de eerste week van juli overspoelde. Temperaturen die opliepen tot 35 graden zorgden ervoor dat de winkelstraten grotendeels leeg bleven. "Opvallend: tijdens de dagen dat de temperaturen onder of rond de 25 graden bleven, deden modehandelaars veel betere zaken. Maar de slechte eerste dagen konden niet meer worden goedgemaakt", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

 

Nog voor de start van de solden waren de modehandelaars al pessimistisch gestemd: slechts 21% dacht dat de verkoop tijdens deze koopjesperiode ging toenemen tegenover de vorige solden, 48% ging uit van een status quo en 31% vreesde voor een dalende verkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Glinstertje hoop voor de moderetail in 2018

08/12/2017

De moeilijkste tijd is voorbij voor de modesector, besluit McKinsey in de studie The State of Fashion 2018. Al wordt niks nog zoals het was: de meeste groei is voortaan in het Zuiden en het Oosten te vinden, fast-fashion wordt sneller en de groten worden nog groter.

 

Weekday in de lente ook naar Brussel

06/12/2017

Na twee vestigingen in Antwerpen maakt Weekday, een van de merken van de Zweedse H&M Group, volgend jaar ook de sprong naar Brussel. In de lente moet een winkel openen aan de Kapitein Crespelstraat, vlakbij de Guldenvlieslaan

Essentiel Antwerp breidt verder uit in Nederland

06/12/2017

Het Belgische modemerk Essentiel Antwerp zet zijn veroveringstocht in Nederland verder en wil er volgend jaar drie nieuwe vestigingen openen. Eerder opende het al winkels in Amsterdam, Haarlem en ’s Hertogenbosch.

Barbiepop Tommy x Gigi in de winkelrekken

05/12/2017

In februari van dit jaar kreeg supermodel Gigi Hadid de eer om een Barbiepop naar haar gelijkenis te ontvangen. Die werd gemaakt om de samenwerking tussen Hadid en modemerk Tommy Hilfiger te vieren. Nu komt de Barbie ook in de winkelrekken.

Onderzoek naar belastingontduiking bij Gucci

04/12/2017

Op de kantoren van Gucci in Milaan en Firenze heeft de Italiaanse politie huiszoekingen gehouden omwille van mogelijke belastingontduiking. Gucci geeft toe dat er een onderzoek gaande is en zegt zijn volledige medewerking te verlenen.

Vzw Terre wil snel naar vijf Factory Shops

01/12/2017

De vzw Terre heeft deze week in Anderlecht een tweede Brusselse Factory Shop geopend, waar ze tweedehands kleding verkoopt die hzet verzamelt via containers over het hele land. De vzw wil nu snel uitbreiden in de hoofdstad.

Back to top