Zomersolden halfweg: omzet 4% lager | RetailDetail

Zomersolden halfweg: omzet 4% lager

Zomersolden halfweg: omzet 4% lager

De zomersolden hebben er een slechte eerste helft opzitten: uit een rondvraag bij 436 modewinkels blijkt dat de omzet gemiddeld 4% lager ligt dan in dezelfde periode een jaar eerder.

"Zwakke start niet meer goedgemaakt"

Tijdens de eerste dagen van de zomerkoopjes wordt normaal gezien meteen 7% van de volledige lente- en zomercollectie verkocht. Dat was dit jaar allerminst het geval: uit een rondvraag bij 436 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat zij hun omzet gedurende de eerste twee soldenweken zagen dalen met gemiddeld 4%, zo meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

 

Die lagere omzet is haast volledig te wijten aan de hittegolf die ons land tijdens de eerste week van juli overspoelde. Temperaturen die opliepen tot 35 graden zorgden ervoor dat de winkelstraten grotendeels leeg bleven. "Opvallend: tijdens de dagen dat de temperaturen onder of rond de 25 graden bleven, deden modehandelaars veel betere zaken. Maar de slechte eerste dagen konden niet meer worden goedgemaakt", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

 

Nog voor de start van de solden waren de modehandelaars al pessimistisch gestemd: slechts 21% dacht dat de verkoop tijdens deze koopjesperiode ging toenemen tegenover de vorige solden, 48% ging uit van een status quo en 31% vreesde voor een dalende verkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen. 

Komono wil nog dit jaar 10 fysieke winkels

17/05/2018

Het Belgische accessoirelabel Komono wil nog dit jaar zijn aantal fysieke winkels verdubbelen tot tien. “De winkels zijn belangrijk om ons verhaal te vertellen”, zeggen Anton Janssens en Raf Maes aan De Standaard.

Miljoenenboete voor Hema in geschil met Levi’s

17/05/2018

Winkelketen Hema moet een boete van liefst 4,4 miljoen euro betalen aan jeansmerk Levi’s. Dat was naar een rechter in Brussel gestapt omdat Hema het V-vormige stiksel van Levi’s op zijn eigen collectie had laten aanbrengen.

Expansie duwt Suitsupply de rode cijfers in

15/05/2018

Forse investeringen in expansie brachten Suitsupply vorig jaar een mooie omzetgroei, maar ook een flink nettoverlies. Toch is dat de enige weg voorwaarts, meent de Nederlandse keten, die het oog strak op de Verenigde Staten gericht houdt.

Belgian Friday is nieuw Belgisch online koopjesweekend

15/05/2018

Na Black Friday is er nu ook de eerste Belgian Friday: de ketens Kiabi, La RedouteSarenza, Veritas, Jack & Jones en Tape à l'Oeil lanceren op vrijdag 18 mei een nieuw winkelevenement, met kortingen en acties voor wie online shopt.