Zomersolden halfweg: omzet 4% lager | RetailDetail

Zomersolden halfweg: omzet 4% lager

Zomersolden halfweg: omzet 4% lager

De zomersolden hebben er een slechte eerste helft opzitten: uit een rondvraag bij 436 modewinkels blijkt dat de omzet gemiddeld 4% lager ligt dan in dezelfde periode een jaar eerder.

"Zwakke start niet meer goedgemaakt"

Tijdens de eerste dagen van de zomerkoopjes wordt normaal gezien meteen 7% van de volledige lente- en zomercollectie verkocht. Dat was dit jaar allerminst het geval: uit een rondvraag bij 436 kleding- en schoenenwinkels blijkt dat zij hun omzet gedurende de eerste twee soldenweken zagen dalen met gemiddeld 4%, zo meldt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen.

 

Die lagere omzet is haast volledig te wijten aan de hittegolf die ons land tijdens de eerste week van juli overspoelde. Temperaturen die opliepen tot 35 graden zorgden ervoor dat de winkelstraten grotendeels leeg bleven. "Opvallend: tijdens de dagen dat de temperaturen onder of rond de 25 graden bleven, deden modehandelaars veel betere zaken. Maar de slechte eerste dagen konden niet meer worden goedgemaakt", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

 

Nog voor de start van de solden waren de modehandelaars al pessimistisch gestemd: slechts 21% dacht dat de verkoop tijdens deze koopjesperiode ging toenemen tegenover de vorige solden, 48% ging uit van een status quo en 31% vreesde voor een dalende verkoop.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top