Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

In een poging om duurzaam consumeren te ondersteunen, gaat het Zweedse modemerk Filippa K zijn lente- en zomercollectie online beschikbaar stellen om te huren. Het project "Lease the Look" zal tot eind september beschikbaar zijn.

Vier dagen in bezit

Filippa K toonde afgelopen week zijn lente- en zomercollectie in Stockholm en stelde een aantal stukken de dag erna al te huur op zijn website. Voor veertig euro kan een klant een stuk uit de collectie voor vier dagen huren. Daarna moet het terug naar de fabrikant. In dat bedrag zitten ook het transport en de reiniging van het kledingstuk.

 

Binnen Filippa K is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en dus worden er al eens campagnes opgezet om dat te onderstrepen. Met Lease the Look wil het merk zelf het doorgeven van kledingstukken stimuleren. De kledingstukken, die voor vrouwen enkel in de maat S en voor mannen in de maat M te krijgen zijn, kunnen gehuurd worden door klanten uit Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lagere omzet en nieuwe CEO voor Geox

19/01/2018

De omzet bij het Italiaanse schoenenmerk Geox is in het voorbije boekjaar licht gedaald. Daarnaast werd voormalig CEO Gregorio Borgo vervangen door Matteo Mascazzini, die overkomt van het Italiaanse modemerk Gucci.

Primark ziet groei vertragen

18/01/2018

In het eerste kwartaal van het boekjaar is de omzet bij de Ierse modeketen Primark bij constante wisselkoersen met 7% gestegen, inclusief wisselkoerseffecten was dat zelfs met 9%. Dat is wel lager dan wat analisten verwacht hadden.

Winst blijft net onder verwachtingen bij Zalando

17/01/2018

De Duitse modewebshop Zalando is het voorbije boekjaar met bijna een kwart gegroeid, terwijl ook de bedrijfswinst met bijna 5% steeg. Dat laatste was wel net onder de verwachtingen van Zalando zelf.

Yoox Net-a-Porter haalt recordomzet in 2017

16/01/2018

Online retailer Yoox Net-a-Porter (YNAP) heeft in 2017 een recordomzet gehaald van meer dan 2 miljard euro. Dat is een groei van meer dan 10% ten opzichte van een jaar eerder, toen die grens net niet werd gehaald.

Hugo Boss haalt groeidoelen in 2017

16/01/2018

Het Duitse modemerk Hugo Boss heeft in 2017 zijn doelen weten te behalen, onder andere dankzij een sterke groei in het vierde kwartaal. Voor het volledige boekjaar ging de omzet voor wisselkoersen met 3% de hoogte in.

Eigenaars C&A denken aan verkoop aan Chinese investeerders

15/01/2018

De Nederlandse familie Brenninkmeijer bekijkt volgens het Duitse weekblad Der Spiegel de mogelijkheid om kledingketen C&A van de hand te doen. Daarbij komt het bedrijf mogelijk in Chinese handen.

Back to top