Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren | RetailDetail

Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

In een poging om duurzaam consumeren te ondersteunen, gaat het Zweedse modemerk Filippa K zijn lente- en zomercollectie online beschikbaar stellen om te huren. Het project "Lease the Look" zal tot eind september beschikbaar zijn.

Vier dagen in bezit

Filippa K toonde afgelopen week zijn lente- en zomercollectie in Stockholm en stelde een aantal stukken de dag erna al te huur op zijn website. Voor veertig euro kan een klant een stuk uit de collectie voor vier dagen huren. Daarna moet het terug naar de fabrikant. In dat bedrag zitten ook het transport en de reiniging van het kledingstuk.

 

Binnen Filippa K is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en dus worden er al eens campagnes opgezet om dat te onderstrepen. Met Lease the Look wil het merk zelf het doorgeven van kledingstukken stimuleren. De kledingstukken, die voor vrouwen enkel in de maat S en voor mannen in de maat M te krijgen zijn, kunnen gehuurd worden door klanten uit Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Nieuwe CEO van Esprit komt van New Look

21/03/2018

Modeketen Esprit krijgt een nieuwe CEO: Jose Manuel Martínez verlaat het bedrijf en geeft de fakkel door aan Anders Kristiansen. De voormalige topman van New Look moet Esprit in een nieuwe groeifase brengen, met vooral ambitieuze plannen in China.

Supertrash nu toch failliet

21/03/2018

Het Nederlandse modebedrijf Supertrash, opgericht door ontwerpster Olcay Gulsen, heeft dan toch het faillissement aangevraagd. Een jaar geleden leek het nog dat het bedrijf gered was dankzij een nieuwe groep investeerders.

Back to top