Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren | RetailDetail

Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

In een poging om duurzaam consumeren te ondersteunen, gaat het Zweedse modemerk Filippa K zijn lente- en zomercollectie online beschikbaar stellen om te huren. Het project "Lease the Look" zal tot eind september beschikbaar zijn.

Vier dagen in bezit

Filippa K toonde afgelopen week zijn lente- en zomercollectie in Stockholm en stelde een aantal stukken de dag erna al te huur op zijn website. Voor veertig euro kan een klant een stuk uit de collectie voor vier dagen huren. Daarna moet het terug naar de fabrikant. In dat bedrag zitten ook het transport en de reiniging van het kledingstuk.

 

Binnen Filippa K is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en dus worden er al eens campagnes opgezet om dat te onderstrepen. Met Lease the Look wil het merk zelf het doorgeven van kledingstukken stimuleren. De kledingstukken, die voor vrouwen enkel in de maat S en voor mannen in de maat M te krijgen zijn, kunnen gehuurd worden door klanten uit Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

"Meerdere kandidaat-overnemers" voor Men at work

12/07/2018

Zowel voor de Nederlandse als voor de Belgische winkels van de failliete kledingketen Men at work zijn er verschillende overnamekandidaten. In België moet er morgen al een akkoord zijn, zegt de curator.