Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

Zweeds modemerk Filippa K gaat collectie verhuren

In een poging om duurzaam consumeren te ondersteunen, gaat het Zweedse modemerk Filippa K zijn lente- en zomercollectie online beschikbaar stellen om te huren. Het project "Lease the Look" zal tot eind september beschikbaar zijn.

Vier dagen in bezit

Filippa K toonde afgelopen week zijn lente- en zomercollectie in Stockholm en stelde een aantal stukken de dag erna al te huur op zijn website. Voor veertig euro kan een klant een stuk uit de collectie voor vier dagen huren. Daarna moet het terug naar de fabrikant. In dat bedrag zitten ook het transport en de reiniging van het kledingstuk.

 

Binnen Filippa K is duurzaamheid een belangrijk onderwerp en dus worden er al eens campagnes opgezet om dat te onderstrepen. Met Lease the Look wil het merk zelf het doorgeven van kledingstukken stimuleren. De kledingstukken, die voor vrouwen enkel in de maat S en voor mannen in de maat M te krijgen zijn, kunnen gehuurd worden door klanten uit Zweden, Denemarken, Finland, België, Duitsland en Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


JBC haalt e-commercemagazijn terug naar België

17/11/2017

JBC verhuist zijn e-commercemagazijn weer van Nederland naar België. Voortaan stockeert de Belgische kledingketen zijn kleding bij Bleckmann in Grobbendonk. Dat is een onverwachte opsteker voor de Belgische e-commercesector.

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

17/11/2017

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Minstens 30 jobs op de helling bij Euro Shoe Group

17/11/2017

Bij Euro Shoe Group, het schoenen- en kledingconcern achter Bristol en Avance, verdwijnen ten minste dertig jobs. “De sanering zou gebeuren zonder naakte ontslagen”, zegt de 'nieuwe' topman Philippe Vanaudenhove.

Clouds of Fashion: van modeblog tot heuse retailonderneming

16/11/2017

Als jonge blogger een eigen retailonderneming uit de grond stampen, faut le faire. Laurentine Van Landeghem heeft zelfs haar studies stopgezet om zich te focussen op haar Clouds of Fashion. Op de RetailDetail Night vertelt ze haar verhaal. 

Lubach: “Eerlijke kleding is een kwestie van prioriteiten”

15/11/2017

Sinds de ramp bij Rana Plaza klinkt binnen de kledingindustrie de roep naar transparantie rond de productie van kleding, maar zondag bewees Arjen Lubach in Zondag met Lubach dat die transparantie er nog niet helemaal is.

Modeketen Canada Goose opent eerste Europese winkel

14/11/2017

De Canadese modeketen Canada Goose heeft in Londen zijn eerste Europese winkel geopend. De kleding van het merk is al langer te vinden in Europa, maar voorheen was dat enkel het geval bij multimerkenwinkels.

Back to top