RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven

RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven
Foto's: Christophe Boyen

In Leuven heeft vorig weekend foodhal De Smidse de deuren geopend. De klemtoon ligt er op ambachtelijke en lokale voeding. 


Artisanale foodshops in eclectische stijlen

In de voormalige smederij van Stella Artois vinden voortaan zes artisanale foodshops hun onderkomen: De Kapblok, Content 2.0, L’Atelier de Séraphine, Atelier Rossi, Rom en Aperobag. Het industriële pand is na een maandenlange renovatie door projectontwikkelaar ViRiX omgetoverd tot een erg moderne markthal voor foodies.


Hout domineert het interieur, terwijl ook het industriële karakter bewaard is gebleven in de grote ramen en hoge gewelven. Opvallend is vooral het ruime atrium, voor consumpties ter plaatse en met een ruim overdekt terras uitgebaat door koffiebranderij Rom, die in De Smidse ernaast ook nog een eigen koffiewinkel heeft.


Elke foodcorner heeft zijn eigenheid weten uit te drukken in De Smidse, variërend van een rustiek Franse inrichting bij L’Atelier de Séraphine tot het strakke witte design bij Atelier Rossi. Bij De Kapblok geeft een ‘live cam’ van het slagersatelier op een andere locatie dan weer een unieke inkijk.


Blurring beneden en boven

Op de bovenverdieping is blurring tussen food en non-food een feit: waxsalon Floxx heeft er de deuren al geopend, kapperszaak Caffee Coiffure en Saja Yoga nemen er binnenkort hun intrek. Er wordt voor de bovenverdieping ook nog een restaurant gezocht.


Compleet is het aanbod er niet (vis ontbreekt bijvoorbeeld) en sommige afwerkingen zijn nog provisoir (zwarte doeken doen momenteel dienst als voordeur), maar De Smidse lijkt nu al succes te hebben bij lokale foodliefhebbers.