RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven | RetailDetail

RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven

RetailHunt: foodhal De Smidse geopend in Leuven
Foto's: Christophe Boyen

In Leuven heeft vorig weekend foodhal De Smidse de deuren geopend. De klemtoon ligt er op ambachtelijke en lokale voeding. 


Artisanale foodshops in eclectische stijlen

In de voormalige smederij van Stella Artois vinden voortaan zes artisanale foodshops hun onderkomen: De Kapblok, Content 2.0, L’Atelier de Séraphine, Atelier Rossi, Rom en Aperobag. Het industriële pand is na een maandenlange renovatie door projectontwikkelaar ViRiX omgetoverd tot een erg moderne markthal voor foodies.


Hout domineert het interieur, terwijl ook het industriële karakter bewaard is gebleven in de grote ramen en hoge gewelven. Opvallend is vooral het ruime atrium, voor consumpties ter plaatse en met een ruim overdekt terras uitgebaat door koffiebranderij Rom, die in De Smidse ernaast ook nog een eigen koffiewinkel heeft.


Elke foodcorner heeft zijn eigenheid weten uit te drukken in De Smidse, variërend van een rustiek Franse inrichting bij L’Atelier de Séraphine tot het strakke witte design bij Atelier Rossi. Bij De Kapblok geeft een ‘live cam’ van het slagersatelier op een andere locatie dan weer een unieke inkijk.


Blurring beneden en boven

Op de bovenverdieping is blurring tussen food en non-food een feit: waxsalon Floxx heeft er de deuren al geopend, kapperszaak Caffee Coiffure en Saja Yoga nemen er binnenkort hun intrek. Er wordt voor de bovenverdieping ook nog een restaurant gezocht.


Compleet is het aanbod er niet (vis ontbreekt bijvoorbeeld) en sommige afwerkingen zijn nog provisoir (zwarte doeken doen momenteel dienst als voordeur), maar De Smidse lijkt nu al succes te hebben bij lokale foodliefhebbers.

 

Fotogalerij

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

RetailHunt: Check Point Mol kiest voor spectaculaire kerstetalage

07/12/2017

Herenboetiek Check Point in het Kempische Mol maakt al jaren bijzonder veel werk van de etalages, in een poging om de consument op de straat te verbazen. Deze kerstperiode pakt de winkel uit met naar eigen zeggen de meest opzienbarende etalage ooit.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Prada opent flagshipstore in Brussel

31/10/2017

Prada heeft op de Waterloolaan in Brussel zijn eerste Belgische boetiek geopend. De winkel van bijna 400 m² toont de ready-to-wearcollecties voor dames en heren en bovendien ook de accessoirelijnen en lederwaren van het luxemerk.

RetailHunt: Atelier Veritas conceptstore, Antwerpen

10/03/2017

Atelier Veritas, het nieuwe DIY-concept van Veritas, opende op 10 maart zijn allereerste conceptstore in de Nationalestraat in Antwerpen. Deze winkel wordt het mekka voor alle creatievelingen in de modebuurt.

RetailDetail lanceert co-creatieplatform Home of Retail

08/03/2017

Meer dan ooit hebben winkelbedrijven nood aan ondersteuning in een wereld die razendsnel verandert. In Home of Retail werken retailers, fabrikanten en toeleveranciers samen aan het winkelen van morgen.

YUN Berlin: Een bril op maat in 20 minuten

01/03/2017

Binnen de 20 minuten je aangepaste bril, het kan met het Koreaanse brillenmerk YUN. In hun Berlijnse winkel zet minimalisme de toon: op het vlak van tijd en van prijs, maar ook van design.