Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend | RetailDetail

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend
SL-Photography / Shutterstock.com

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Culinair trefpunt in nieuwe hippe buurt

De overdekte foodmarkt moet een nieuwe culinaire trekpleister worden in de recent opgewaardeerde Leuvense Vaartzone, met enkele 'local heroes' en met nationaal bekende namen zoals televisiekok Jeroen De Pauw en Italiaanse chef Felice Miluzzi, door Gault&Millau bekroond als beste Italiaanse chef. Projectontwikkelaar ViRiX heeft zo de tweede foodmarkt in het Leuvense geopend: eerder opende in de stationsbuurt overdekte markthal Hal 5.


Trekker van het project was slager Erwin Mertens van De Kapblok, die eerder ook al de titel beste slager van het land kreeg. Mertens overtuigde andere handelaars om in het project mee te stappen en opende er zijn tweede zaak. Ook verpakkingsvrije winkel Content is met de vestiging in De Smidse aan zijn tweede winkel toe.

 

Van microlab voor pasta tot yoga

In het pand staat een cafetaria van koffiebranderij Rom centraal. Het koffiemerk heeft er eveneens een winkel. Met L’Atelier de Séraphine van Philippe Fouailly is ook een artisanale Franse bakker aanwezig. Felice Miluzzi van Ristorante Rossi heeft er Rossi Pasta Atelier geopend, een "microlab toegewijd aan de passie voor pasta" waar mensen workshops kunnen volgen, mogen proeven van pasta en de ingrediënten kopen om zelf pasta te maken. De shop Aperobag van Jeroen De Pauw moet dan weer een “snoepwinkel voor volwassenen” worden, waar alles voor een geslaagde aperitief in een kant-en-klare zak te koop is.

 

Op de bovenverdieping is er nog ruimte voor non-food en diensten: yoga bij Saja Yoga, hartcoherentie-training en waxing bij Floxx en kapsalon/bar Caffee Coiffee.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.