Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend | RetailDetail

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend
SL-Photography / Shutterstock.com

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Culinair trefpunt in nieuwe hippe buurt

De overdekte foodmarkt moet een nieuwe culinaire trekpleister worden in de recent opgewaardeerde Leuvense Vaartzone, met enkele 'local heroes' en met nationaal bekende namen zoals televisiekok Jeroen De Pauw en Italiaanse chef Felice Miluzzi, door Gault&Millau bekroond als beste Italiaanse chef. Projectontwikkelaar ViRiX heeft zo de tweede foodmarkt in het Leuvense geopend: eerder opende in de stationsbuurt overdekte markthal Hal 5.


Trekker van het project was slager Erwin Mertens van De Kapblok, die eerder ook al de titel beste slager van het land kreeg. Mertens overtuigde andere handelaars om in het project mee te stappen en opende er zijn tweede zaak. Ook verpakkingsvrije winkel Content is met de vestiging in De Smidse aan zijn tweede winkel toe.

 

Van microlab voor pasta tot yoga

In het pand staat een cafetaria van koffiebranderij Rom centraal. Het koffiemerk heeft er eveneens een winkel. Met L’Atelier de Séraphine van Philippe Fouailly is ook een artisanale Franse bakker aanwezig. Felice Miluzzi van Ristorante Rossi heeft er Rossi Pasta Atelier geopend, een "microlab toegewijd aan de passie voor pasta" waar mensen workshops kunnen volgen, mogen proeven van pasta en de ingrediënten kopen om zelf pasta te maken. De shop Aperobag van Jeroen De Pauw moet dan weer een “snoepwinkel voor volwassenen” worden, waar alles voor een geslaagde aperitief in een kant-en-klare zak te koop is.

 

Op de bovenverdieping is er nog ruimte voor non-food en diensten: yoga bij Saja Yoga, hartcoherentie-training en waxing bij Floxx en kapsalon/bar Caffee Coiffee.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".