Albert Heijn krijgt negatief advies in Aarschot

Albert Heijn krijgt negatief advies in Aarschot

Albert Heijn wil graag een vestiging openen op de nieuwe KMO-zone Witte Molen in Aarschot, maar krijgt tegenkanting van Unizo, dat zo handelaars in het centrum wil beschermen.

Niet bindend

Naast Unizo is ook het Vlaams Gewest gekant tegen de komst van een Albert Heijn op de Witte Molen. Die nieuwe KMO-zone is bedoeld voor grootschalige retail, maar enkel als die niet rechtstreeks in concurrentie gaan met de handelaars in de binnenstad van Aarschot. Action, Gamma en MaxiZoo willen er ook graag een winkel openen, voor hen zou er geen probleem zijn.

 

Het negatief advies van Unizo of het gewest is echter niet bindend: het is de stad die de finale beslissing neemt.

 

Ook voordelen

"De bouwvergunning heeft de projectmakelaar al op zak", zegt schepen van lokale economie Mattias Paglialunga (CD&V) aan HLN. "Maar voor er effectief een Albert Heijn kan komen, moet de stad eerst nog een socio-economische vergunning overhandigen aan de makelaar. Het schepencollege gaat zich nu beraadslagen over de haalbaarheid. [...] Het stadsbestuur begrijpt de ongerustheid van de handelaars in de binnenstad."

 

De schepen ziet echter ook voordelen aan de komst van een Albert Heijn. "Zo kan Albert Heijn zorgen voor prijsdalingen bij de andere supermarktketens. Daarnaast zouden niet alleen onze inwoners, maar ook inwoners van ver daarbuiten naar Aarschot afzakken voor de supermarkt. Dan heb ik liever dat de mensen afzakken naar een winkel twee kilometer buiten het centrum, dan dat ze naar pakweg Sint-Truiden moeten voor een Albert Heijn." Door plaatsgebrek kan Albert Heijn geen vestiging openen in het centrum.

Tags: