Analisten verwachten minder groei bij Unilever | RetailDetail

Analisten verwachten minder groei bij Unilever

Analisten verwachten minder groei bij Unilever

Analisten verwachten dat Unilever in het voorbije kwartaal minder sterk gegroeid is dan in de voorgaande kwartalen: ze gaan uit van een onderliggende omzetstijging van 2,8% in het vierde kwartaal.

Jaaromzet daalt licht

In het derde kwartaal was er nog sprake van een groei van 3,2%, terwijl de eerste drie kwartalen van het boekjaar samen een onderliggende omzetgroei van 4,2% lieten optekenen. De omzet voor het vierde kwartaal komt naar verwachting uit op 13,2 miljard euro: dat is 2,2% meer dan een jaar eerder. De jaaromzet daalt volgens de analisten wel met 1% naar 52,8 miljard euro. De onderliggende omzetgroei moet zo uitkomen op 3,9%, waarbij de winst per aandeel met 5 cent stijgt naar 1,87 euro.

 

In het derde kwartaal steeg de omzet ook al met 3,2%, al was dat toen volledig te danken aan hogere prijzen: het verkochte volume daalde immers met 0,4% ten opzichte van een jaar eerder. Unilever maakt zijn cijfers voor het vierde kwartaal morgen bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).