Antwerpen groepeert pop-ups in de Grand Bazar | RetailDetail

Antwerpen groepeert pop-ups in de Grand Bazar

Antwerpen groepeert pop-ups in de Grand Bazar

Al 25 ondernemers hebben zich kandidaat gesteld om een pop-upwinkel te openen in het project ‘de Nieuwe Natie’ van de stad Antwerpen. De tweede versie van het project komt er in de Grand Bazar aan de Groenplaats.

Eerste project werd een succes

Het eerste project van ‘de Nieuwe Natie’ liep tussen 4 oktober 2014 en 29 maart 2015 in de overdekte winkelgalerij tussen de Huidevettersstraat en de straatjes van de Wilde Zee. Vijftien ondernemers, die geselecteerd werden uit een groep van ruim zeventig kandidaten, kregen er toen de kans om gedurende minstens één maand en hoogstens drie maanden op een A-locatie te testen of hun verkoopproject in de praktijk aansloeg.

 

Door het succes van het eerste project komt er nu een herhaling. Deze keer zal ‘de Nieuwe Natie’ onderdak krijgen in de Grand Bazar aan de Groenplaats: daar is door het vertrek van Habitat naar de Antwerpse Stadsfeestzaal immers ruimte vrijgekomen.

 

De nieuwe pop-upperiode loopt van zaterdag 31 oktober 2015 tot en met zaterdag 26 maart 2016. De stad Antwerpen hoopt vooral op winkels die mikken op productlanceringen en op gelegenheidsevenementen rond de eindejaarsperiode en Valentijn. Ook deze meer mogen de pop-upwinkels één tot drie maanden blijven, waarna ze plaats moeten ruimen voor andere kandidaten.

 

Iedereen deelnemer krijgt professionele adviezen van Unizo, dat partner is van het project van de stad Antwerpen. Succesvolle winkeliers worden later begeleid naar het vinden van een gepast permanent commercieel onderkomen in de binnenstad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top