Antwerpen groepeert pop-ups in de Grand Bazar | RetailDetail

Antwerpen groepeert pop-ups in de Grand Bazar

Antwerpen groepeert pop-ups in de Grand Bazar

Al 25 ondernemers hebben zich kandidaat gesteld om een pop-upwinkel te openen in het project ‘de Nieuwe Natie’ van de stad Antwerpen. De tweede versie van het project komt er in de Grand Bazar aan de Groenplaats.

Eerste project werd een succes

Het eerste project van ‘de Nieuwe Natie’ liep tussen 4 oktober 2014 en 29 maart 2015 in de overdekte winkelgalerij tussen de Huidevettersstraat en de straatjes van de Wilde Zee. Vijftien ondernemers, die geselecteerd werden uit een groep van ruim zeventig kandidaten, kregen er toen de kans om gedurende minstens één maand en hoogstens drie maanden op een A-locatie te testen of hun verkoopproject in de praktijk aansloeg.

 

Door het succes van het eerste project komt er nu een herhaling. Deze keer zal ‘de Nieuwe Natie’ onderdak krijgen in de Grand Bazar aan de Groenplaats: daar is door het vertrek van Habitat naar de Antwerpse Stadsfeestzaal immers ruimte vrijgekomen.

 

De nieuwe pop-upperiode loopt van zaterdag 31 oktober 2015 tot en met zaterdag 26 maart 2016. De stad Antwerpen hoopt vooral op winkels die mikken op productlanceringen en op gelegenheidsevenementen rond de eindejaarsperiode en Valentijn. Ook deze meer mogen de pop-upwinkels één tot drie maanden blijven, waarna ze plaats moeten ruimen voor andere kandidaten.

 

Iedereen deelnemer krijgt professionele adviezen van Unizo, dat partner is van het project van de stad Antwerpen. Succesvolle winkeliers worden later begeleid naar het vinden van een gepast permanent commercieel onderkomen in de binnenstad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.