Artis Historia maakt comeback | RetailDetail

Artis Historia maakt comeback

Artis Historia maakt comeback

Binnenkort kunnen de klanten van Carrefour opnieuw punten van Artis Historia sparen. Het bedrijf dat in 2004 failliet ging, wordt nieuw leven ingeblazen door uitgeverij Concrea, in samenwerking met Carrefour.

Punten ruilen voor stickers

In een eerste fase zullen de punten van Artis Historia te vinden zijn op een veertigtal producten van het huismerk Carrefour. Op die producten zullen klanten 1 tot 5 punten van Artis Historia terugvinden. Als ze 500 punten hebben gespaard, kunnen ze die ruilen voor stickers die ze in een boek kunnen plakken, zoals bij de bekende Panini-boeken.


In de toekomst is het mogelijk dat de punten op meer producten te vinden zullen zijn en dat het project wordt uitgebreid naar producten van andere leveranciers dan Carrefour.


Klanten kunnen vanaf 6 november alvast het eerste boek van Artis Historia bemachtigen in de winkels van Carrefour. Elke drie maanden worden er nieuwe boeken (die 5,95 euro per boek gaan kosten) op de markt gebracht. Voorlopig is het nog niet zeker of ook de oude punten nog omgeruild kunnen worden. Concrea heeft immers geen beeld van het aantal punten dat nog in omloop is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.