Artis Historia maakt comeback | RetailDetail

Artis Historia maakt comeback

Artis Historia maakt comeback

Binnenkort kunnen de klanten van Carrefour opnieuw punten van Artis Historia sparen. Het bedrijf dat in 2004 failliet ging, wordt nieuw leven ingeblazen door uitgeverij Concrea, in samenwerking met Carrefour.

Punten ruilen voor stickers

In een eerste fase zullen de punten van Artis Historia te vinden zijn op een veertigtal producten van het huismerk Carrefour. Op die producten zullen klanten 1 tot 5 punten van Artis Historia terugvinden. Als ze 500 punten hebben gespaard, kunnen ze die ruilen voor stickers die ze in een boek kunnen plakken, zoals bij de bekende Panini-boeken.


In de toekomst is het mogelijk dat de punten op meer producten te vinden zullen zijn en dat het project wordt uitgebreid naar producten van andere leveranciers dan Carrefour.


Klanten kunnen vanaf 6 november alvast het eerste boek van Artis Historia bemachtigen in de winkels van Carrefour. Elke drie maanden worden er nieuwe boeken (die 5,95 euro per boek gaan kosten) op de markt gebracht. Voorlopig is het nog niet zeker of ook de oude punten nog omgeruild kunnen worden. Concrea heeft immers geen beeld van het aantal punten dat nog in omloop is.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top