BD myShopi neemt CityDepot over

BD myShopi neemt CityDepot over
CityDepot (facebook)

Op 1 januari komen de activiteiten van CityDepot, een logistieke dochtonderneming van bpost, in handen van BD myShopi. De dertig personeelsleden van CityDepot maken allemaal de overstap.

 

Duurzame logistiek uitbouwen

BD myShopi en bpost hebben een overeenkomst gesloten voor overname van de activiteiten van CityDepot, een expert in duurzame stadslogistiek die leveringen aan bedrijven en handelaars bundelt voor transporteurs en logistieke spelers. Met de overname wil BD myShopi zijn gespecialiseerde en duurzame logistieke activiteiten uitbreiden. Bpost wil zich vooral focussen op de levering van pakjes aan consumenten.

 

"De overname van CityDepot laat ons toe om onze expertise en oplossingen verder uit te bouwen. Zo kunnen we nog meer leveringen bundelen, waardoor we het aantal bewegingen kunnen beperken. Dat komt tegemoet aan de vraag van alle stakeholders naar duurzame logistiek. Omgekeerd krijgen de klanten van CityDepot toegang tot ons indrukwekkende netwerk van depots en onze kennis van de lokale uitdagingen en mogelijkheden op het vlak van toelevering", zegt Raf Lambrix, CEO van BD myShopi.

 

CityDepot telt vandaag dertig werknemers in zes Belgische steden. Het Hasseltse bedrijfje was sinds 2015 in handen van bpost.