Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

De Europese Unie gaat de belastingen van 11 grote bedrijven bekijken. Daarbij zal nagegaan worden of ze oneerlijke overeenkomsten hebben gesloten met bepaalde regeringen, om minder belastingen te moeten betalen.

Enkel Wal-Mart weigert uitnodiging

Bij die 11 bedrijven zijn verschillende grote namen, zoals Amazon, Facebook, McDonald's, Fiat Chrysler en Starbucks. Eerder was er al eens een poging gedaan om de bedrijven verantwoording te laten afleggen voor een speciaal comité. Toen weigerden de meeste bedrijven echter in te gaan op de uitnodiging. Nu zal er op 16 november toch een verhoor komen. Het enige bedrijf dat weigert op te dagen, is de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart.


"Ik ben tevreden dat deze keer de meeste bedrijven besloten hebben om de mogelijkheid te grijpen om hun mening te geven over de huidige ontwikkelingen in de bedrijfswereld op vlak van belastingen", zegt Alain Lamassoure, voorzitter van het comité.


Het speciale comité werd opgericht nadat er meerdere documenten naar buiten kwamen waaruit bleek dat de Luxemburgse regering honderden deals had gesloten met bedrijven, waarbij die minder belastingen moesten betalen in het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Action opent duizendste winkel

20/10/2017

Morgen is een belangrijke dag voor discounter Action: dan opent de keten in Gorinchem zijn duizendste vestiging. Het neemt daarvoor zijn intrek in een pand waar voorheen Charles Vögele en Aldi te vinden waren.

Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Back to top