Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie | RetailDetail

Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

De Europese Unie gaat de belastingen van 11 grote bedrijven bekijken. Daarbij zal nagegaan worden of ze oneerlijke overeenkomsten hebben gesloten met bepaalde regeringen, om minder belastingen te moeten betalen.

Enkel Wal-Mart weigert uitnodiging

Bij die 11 bedrijven zijn verschillende grote namen, zoals Amazon, Facebook, McDonald's, Fiat Chrysler en Starbucks. Eerder was er al eens een poging gedaan om de bedrijven verantwoording te laten afleggen voor een speciaal comité. Toen weigerden de meeste bedrijven echter in te gaan op de uitnodiging. Nu zal er op 16 november toch een verhoor komen. Het enige bedrijf dat weigert op te dagen, is de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart.


"Ik ben tevreden dat deze keer de meeste bedrijven besloten hebben om de mogelijkheid te grijpen om hun mening te geven over de huidige ontwikkelingen in de bedrijfswereld op vlak van belastingen", zegt Alain Lamassoure, voorzitter van het comité.


Het speciale comité werd opgericht nadat er meerdere documenten naar buiten kwamen waaruit bleek dat de Luxemburgse regering honderden deals had gesloten met bedrijven, waarbij die minder belastingen moesten betalen in het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.