Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

De Europese Unie gaat de belastingen van 11 grote bedrijven bekijken. Daarbij zal nagegaan worden of ze oneerlijke overeenkomsten hebben gesloten met bepaalde regeringen, om minder belastingen te moeten betalen.

Enkel Wal-Mart weigert uitnodiging

Bij die 11 bedrijven zijn verschillende grote namen, zoals Amazon, Facebook, McDonald's, Fiat Chrysler en Starbucks. Eerder was er al eens een poging gedaan om de bedrijven verantwoording te laten afleggen voor een speciaal comité. Toen weigerden de meeste bedrijven echter in te gaan op de uitnodiging. Nu zal er op 16 november toch een verhoor komen. Het enige bedrijf dat weigert op te dagen, is de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart.


"Ik ben tevreden dat deze keer de meeste bedrijven besloten hebben om de mogelijkheid te grijpen om hun mening te geven over de huidige ontwikkelingen in de bedrijfswereld op vlak van belastingen", zegt Alain Lamassoure, voorzitter van het comité.


Het speciale comité werd opgericht nadat er meerdere documenten naar buiten kwamen waaruit bleek dat de Luxemburgse regering honderden deals had gesloten met bedrijven, waarbij die minder belastingen moesten betalen in het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Beate Uhse vraagt faillissement aan

15/12/2017

Het Duitse eroticabedrijf Beate Uhse heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf had al langer problemen om in een digitale wereld de omzet op peil te houden. De winkels blijven open. 

Deze retailers pakken uit met knappe kerstcommercials

15/12/2017

Heel wat internationale retailers pakken in de aanloop naar de eindejaarsfeesten uit met ambitieuze kerstcommercials. RetailDetail selecteerde twaalf opmerkelijke reclamespots. Laat u ook een traantje van ontroering?

Unizo wil geen verbod op plastic zakjes

15/12/2017

In tegenstelling tot Vlaams minister van Leefmilieu, Joke Schauvliege, is Unizo een verbod op plastic zakjes in de retail niet genegen. De organisatie pleit voor een systeem waarbij de klant moet betalen voor elk zakje.

Gent lanceert visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad (die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement) een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Back to top