Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie | RetailDetail

Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

Belastingen van 11 grote bedrijven onder de loep bij Europese Unie

De Europese Unie gaat de belastingen van 11 grote bedrijven bekijken. Daarbij zal nagegaan worden of ze oneerlijke overeenkomsten hebben gesloten met bepaalde regeringen, om minder belastingen te moeten betalen.

Enkel Wal-Mart weigert uitnodiging

Bij die 11 bedrijven zijn verschillende grote namen, zoals Amazon, Facebook, McDonald's, Fiat Chrysler en Starbucks. Eerder was er al eens een poging gedaan om de bedrijven verantwoording te laten afleggen voor een speciaal comité. Toen weigerden de meeste bedrijven echter in te gaan op de uitnodiging. Nu zal er op 16 november toch een verhoor komen. Het enige bedrijf dat weigert op te dagen, is de Amerikaanse supermarktketen Wal-Mart.


"Ik ben tevreden dat deze keer de meeste bedrijven besloten hebben om de mogelijkheid te grijpen om hun mening te geven over de huidige ontwikkelingen in de bedrijfswereld op vlak van belastingen", zegt Alain Lamassoure, voorzitter van het comité.


Het speciale comité werd opgericht nadat er meerdere documenten naar buiten kwamen waaruit bleek dat de Luxemburgse regering honderden deals had gesloten met bedrijven, waarbij die minder belastingen moesten betalen in het land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Coolblue doet z’n stinkende best om klanten blij te maken”

23/02/2018

Een retailer die met humor het verschil maakt: het kan. Als je erin slaagt klanten blij te maken, hoef je nauwelijks in reclame te investeren, zegt Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. Hij spreekt op het RetailDetail Omnichannel Congress.

150e Belgische Action opent de deuren

23/02/2018

Winkelketen Action opent op 24 februari haar 150e Belgische vestiging, in Nieuwpoort. De eerste Belgische winkel van Action opende in 2005, vorig jaar werden er nog zeventien nieuwe vestigingen neergepoot.

Nieuwe Europese garantierichtlijnen niet overal goed onthaald

23/02/2018

Het Europees Parlement heeft vandaag een voorstel goedgekeurd om de garantieregels voor heel Europa te harmoniseren. Die beslissing wordt door Comeos op applaus onthaald, maar Unizo ziet het dan weer als een gemiste kans.

Handelaars richten eigen netwerk op tegen winkelcriminaliteit

23/02/2018

Comeos, de Belgische federatie voor handel en diensten, heeft in samenwerking met de politie het Commerce Information Network (COMIN) opgericht. Dat moet handelaars helpen georganiseerde winkelcriminaliteit aan te pakken.

Blokker wil in 2019 opnieuw winst maken

23/02/2018

Met de Nederlandse winkelketen Blokker gaat het stilaan de juiste kant op, althans volgens CEO Casper Meijer. Hij verwacht wel dat Blokker dit jaar nog een verlies zal moeten slikken, maar mikt op winst in 2019.

KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met consumenten en inkopers.

Back to top