Belgen geven meer uit bij bezoek aan winkelcentra

Belgen geven meer uit bij bezoek aan winkelcentra

Uit een onderzoek van de vastgoedgroep Hugo Ceusters blijkt dat Belgen vorig jaar gemiddeld 92 euro uitgaven tijdens een bezoekje aan het winkelcentrum. Het grootste deel van die som gaat op aan kleding.

42 euro kledinguitgaven

Het gemiddelde van 92 euro is 3 euro meer dan in 2013. Van die 92 euro wordt ongeveer 42 euro uitgegeven aan kledij, 12 euro aan benodigdheden voor de vrije tijd en 8 euro aan verzorgingsproducten.


Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat één derde van de Belgische consumenten gemiddeld één keer per week een bezoekje brengt aan een winkelcentrum.


De groep Hugo Ceusters ondervroeg voor het onderzoek bijna 13.300 bezoekers in 2013 en 2014. De groep beheert in België acht grote winkelcentra, waaronder het Wijnegem Shopping Center. Dat won onlangs nog een internationale marketingaward voor de actie "SOS Valentijn" tijdens het ICSC-congres in Kopenhagen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top