Belgen geven meer uit bij bezoek aan winkelcentra | RetailDetail

Belgen geven meer uit bij bezoek aan winkelcentra

Belgen geven meer uit bij bezoek aan winkelcentra

Uit een onderzoek van de vastgoedgroep Hugo Ceusters blijkt dat Belgen vorig jaar gemiddeld 92 euro uitgaven tijdens een bezoekje aan het winkelcentrum. Het grootste deel van die som gaat op aan kleding.

42 euro kledinguitgaven

Het gemiddelde van 92 euro is 3 euro meer dan in 2013. Van die 92 euro wordt ongeveer 42 euro uitgegeven aan kledij, 12 euro aan benodigdheden voor de vrije tijd en 8 euro aan verzorgingsproducten.


Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat één derde van de Belgische consumenten gemiddeld één keer per week een bezoekje brengt aan een winkelcentrum.


De groep Hugo Ceusters ondervroeg voor het onderzoek bijna 13.300 bezoekers in 2013 en 2014. De groep beheert in België acht grote winkelcentra, waaronder het Wijnegem Shopping Center. Dat won onlangs nog een internationale marketingaward voor de actie "SOS Valentijn" tijdens het ICSC-congres in Kopenhagen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Back to top