Belgische bedrijven gaan goed om met consumentenklachten

Belgische bedrijven gaan goed om met consumentenklachten

Uit onderzoek van de Economische Inspectie blijkt dat Belgische bedrijven consumentenklachten over het algemeen goed afhandelen. In bijna 90 procent van de gevallen worden de regels daarrond gerespecteerd.

 

“Cruciaal voor imago”

De Economische Inspectie voerde onlangs 138 controles uit en moest amper 17 waarschuwingen geven aan bedrijven die de klachten niet goed hadden afgehandeld. Daarbij ging het vooral over een gebrek aan informatie, die aan de klant moet worden gecommuniceerd.

 

Zo moeten bedrijven hun algemene contactgegevens ter beschikking stellen en het telefoonnummer en e-mailadres van hun klachtendienst. Bovendien moeten ze zo snel mogelijk reageren op klachten en die grondig behandelen om tot een oplossing te komen.

 

“Dit algemeen onderzoek toont aan dat ondernemingen de klachten die ze van consumenten ontvangen wel degelijk goed opvolgen. Een snelle en correcte afhandeling van klachten is cruciaal voor het imago van een onderneming en van groot belang voor het vertrouwen van de consument in die onderneming”, aldus Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.