Belgische bedrijven gaan goed om met consumentenklachten

Belgische bedrijven gaan goed om met consumentenklachten

Belgische bedrijven gaan goed om met consumentenklachten
http://www.shutterstock.com/nl/pic-291867131/

Uit onderzoek van de Economische Inspectie blijkt dat Belgische bedrijven consumentenklachten over het algemeen goed afhandelen. In bijna 90 procent van de gevallen worden de regels daarrond gerespecteerd.

 

“Cruciaal voor imago”

De Economische Inspectie voerde onlangs 138 controles uit en moest amper 17 waarschuwingen geven aan bedrijven die de klachten niet goed hadden afgehandeld. Daarbij ging het vooral over een gebrek aan informatie, die aan de klant moet worden gecommuniceerd.

 

Zo moeten bedrijven hun algemene contactgegevens ter beschikking stellen en het telefoonnummer en e-mailadres van hun klachtendienst. Bovendien moeten ze zo snel mogelijk reageren op klachten en die grondig behandelen om tot een oplossing te komen.

 

“Dit algemeen onderzoek toont aan dat ondernemingen de klachten die ze van consumenten ontvangen wel degelijk goed opvolgen. Een snelle en correcte afhandeling van klachten is cruciaal voor het imago van een onderneming en van groot belang voor het vertrouwen van de consument in die onderneming”, aldus Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top