Bio-Planet en Ecover verkopen flessen van oceaanplastic

Bio-Planet en Ecover verkopen flessen van oceaanplastic

De winkels van Colruyt-dochter Bio-Planet verkopen in een beperkte oplage een afwasmiddel dat verpakt is met de Ecover Ocean Bottle. Die fles wordt gemaakt van gerecycleerd plastic, waarvan 10 procent plastic afkomstig van zee, stranden en rivieren.

Nood aan schonere oceanen

De fles moet het belang van schone en gezonde oceanen onder de aandacht brengen: tegen het huidige tempo zal binnen tien jaar immers liefst 250 miljoen ton plastic de oceanen vervuilen. Bovendien zorgt het speciale design van de fles er voor dat er 15 procent minder plastic nodig is om ze te produceren, zonder dat dit ten koste gaan van de sterkte van de fles. Het ontwerp is gebaseerd op eencellige organismen uit de oceaan, die lichte maar toch stevige skeletstructuren hebben.

 

"Bij Ecover willen we een katalysator zijn voor schonere oceanen, door mensen meer bewust te maken van het gevaar dat plastic vormt. We willen nu maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat er minder plastic in de zeeën terechtkomt. Dit maakt deel uit van onze duurzame visie op het verbeteren van verpakkingen. We zijn voorbij het punt waar we slechts willen dat onze verpakkingen 'minder slecht' zijn, we willen dat ze echt beter voor de wereld zijn", zegt Tom Domen, Hoofd Europese Innovatie van Ecover.

 

Met de verkoop van de Ecover Ocean Bottle wil Bio-Planet het initiatief actief ondersteunen. "Dit project van Ecover past in het engagement van Bio-Planet om met zorg gemaakte producten aan te bieden, die onze planeet respecteren. We willen onze klanten aanmoedigen om bewust te consumeren en dragen ons steentje bij om het thema op de maatschappelijke agenda te plaatsen", aldus divisiemanager Pieter Ceuleers.

Tags: