Bol.com bant plastic wegwerpproducten

Bol.com bant plastic wegwerpproducten
Shutterstock.com

Bol.com gaat niet langer plastic wegwerpproducten, zoals plastic bestek en wattenstaafjes, verkopen. Het online platform past zich zo aan aan de nieuwe Europese wetgeving die volgend jaar van kracht wordt.

 

Zwerfvuil

Door te stoppen met de verkoop van wegwerpplastic zoals bestek, bekers, rietjes en wattenstaafjes verwacht bol.com dit jaar nog meer dan 400 kg te besparen. Bovendien bestaan er voldoende duurzame en biologisch afbreekbare alternatieven, stelt de retailer.

 

Volgens de Europese Commissie bestaat ruim 70% van het zwerfafval in de oceaan uit plastic. Een belangrijk deel daarvan is afkomstig van producten voor eenmalig gebruik. In 2021 komt er dan ook een Europees verbod op de verkoop van bepaalde plastic wegwerpproducten, zoals wattenstaafjes, rietjes en roerstaafjes.

 

"We steken veel energie in de verduurzaming van ons assortiment en het niet meer verkopen van wegwerpplastic is voor ons een hele logische stap", zegt duurzaamheidsverantwoordelijke Jori Ebskamp. In het najaar van 2019 opende bol.com de ‘duurzame winkel’, waarin uitsluitend duurzame producten als roestvrijstalen rietjes, houten bestek en bekers van maïszetmeel te vinden zijn.