Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis

Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis

Bpost heeft zijn boodschappendienst fors uitgebreid, in eerste instantie met een focus op Brussel en Waals-Brabant. Het postbedrijf heeft alvast Carrefour en Cora als klanten kunnen strikken.

Combo officieel van start

Voortaan kunnen alle inwoners van Brussel en Waals-Brabant - zo'n 900.000 gezinnen - hun boodschappen thuis laten leveren door de postbode. De dienst (die Bpost al sinds 2012 testte in Sint-Niklaas, Turnhout en het oostelijke deel van Waals-Brabant onder de naam bpost-op-afspraak) is herdoopt tot Combo en kost 9,95 euro.

 

Later deze maand zou de dienst ook worden uitgerold naar Halle-Vilvoorde en mogelijk komen er nog andere gebieden bij 'in functie van het aanbod van winkels en de vraag van de klanten', aldus bpost.

 

In eerste instantie pakt Combo uit met een tiental deelnemende winkels, met als meest opvallende namen supermarkten Cora en Carrefour. De boodschappen van de verschillende winkels kunnen samen worden bezorgd, op weekdagen tussen 18 en 20 uur (of 21 uur in meer landelijke gebieden).

 

Nu dus ook thuislevering bij Carrefour

Anders dan concurrenten Delhaize (met Caddyhome) en Colruyt (met Solucious, het voormalige Collivery) had Carrefour in ons land nog geen thuisleveringsdienst. Bpost Combo komt dus als geroepen, bevestigt woordvoerster Vera Vermeeren: "Het zou interessant zijn om de dienst voort uit te breiden naar andere regio's, want daardoor kunnen we aan onze klanten die hun boodschappen online bestellen een extra dienst aanbieden via de thuislevering".

 

Bpost is al langer op zoek naar extra inkomsten (en taken voor zijn postbodes), nu de bezorging van klassieke brieven zwaar terugloopt. Vorige week raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedrijf vanaf november pakjes van webshops ook op zaterdag zal gaan leveren. Vooralsnog doet bpost dat echter nog niet op zondag, zoals het Nederlandse postbedrijf PostNL wel al voor Coolblue doet, ook in ons land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top