Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis

Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis

Bpost heeft zijn boodschappendienst fors uitgebreid, in eerste instantie met een focus op Brussel en Waals-Brabant. Het postbedrijf heeft alvast Carrefour en Cora als klanten kunnen strikken.

Combo officieel van start

Voortaan kunnen alle inwoners van Brussel en Waals-Brabant - zo'n 900.000 gezinnen - hun boodschappen thuis laten leveren door de postbode. De dienst (die Bpost al sinds 2012 testte in Sint-Niklaas, Turnhout en het oostelijke deel van Waals-Brabant onder de naam bpost-op-afspraak) is herdoopt tot Combo en kost 9,95 euro.

 

Later deze maand zou de dienst ook worden uitgerold naar Halle-Vilvoorde en mogelijk komen er nog andere gebieden bij 'in functie van het aanbod van winkels en de vraag van de klanten', aldus bpost.

 

In eerste instantie pakt Combo uit met een tiental deelnemende winkels, met als meest opvallende namen supermarkten Cora en Carrefour. De boodschappen van de verschillende winkels kunnen samen worden bezorgd, op weekdagen tussen 18 en 20 uur (of 21 uur in meer landelijke gebieden).

 

Nu dus ook thuislevering bij Carrefour

Anders dan concurrenten Delhaize (met Caddyhome) en Colruyt (met Solucious, het voormalige Collivery) had Carrefour in ons land nog geen thuisleveringsdienst. Bpost Combo komt dus als geroepen, bevestigt woordvoerster Vera Vermeeren: "Het zou interessant zijn om de dienst voort uit te breiden naar andere regio's, want daardoor kunnen we aan onze klanten die hun boodschappen online bestellen een extra dienst aanbieden via de thuislevering".

 

Bpost is al langer op zoek naar extra inkomsten (en taken voor zijn postbodes), nu de bezorging van klassieke brieven zwaar terugloopt. Vorige week raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedrijf vanaf november pakjes van webshops ook op zaterdag zal gaan leveren. Vooralsnog doet bpost dat echter nog niet op zondag, zoals het Nederlandse postbedrijf PostNL wel al voor Coolblue doet, ook in ons land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

18/01/2018

Het Belgische LensGroup, moederbedrijf van online lenzenverkoper LensOnline, heeft twee Duitse webwinkels overgenomen. Het betreedt zo voor de eerste keer de Duitse markt, het vijfde Europese land voor de groep.

Wint jouw bedrijf de bpost Omnichannel Award 2018?

18/01/2018

Welke retailer volgt in 2018 Juttu op als winnaar van de bpost Omnichannel Award? Kandidaten kunnen zich nu aanmelden. De award wordt uitgereikt tijdens het Omnichannel Congress op 1 maart.

"Vijfde van alle aankopen wordt gedaan via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35% van de consumenten zou aan zogeheten ‘conversational commerce’ doen: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

Wibra weet weer wat winst is

17/01/2018

Budgetketen Wibra heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het de voorbije jaren vooral verliezen had moeten slikken. De omzet blijft wel in dalende lijn en voorlopig lijkt het er niet op dat die trend gaat keren.

Back to top