Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis | RetailDetail

Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis

Bpost levert boodschappen Carrefour en Cora aan huis

Bpost heeft zijn boodschappendienst fors uitgebreid, in eerste instantie met een focus op Brussel en Waals-Brabant. Het postbedrijf heeft alvast Carrefour en Cora als klanten kunnen strikken.

Combo officieel van start

Voortaan kunnen alle inwoners van Brussel en Waals-Brabant - zo'n 900.000 gezinnen - hun boodschappen thuis laten leveren door de postbode. De dienst (die Bpost al sinds 2012 testte in Sint-Niklaas, Turnhout en het oostelijke deel van Waals-Brabant onder de naam bpost-op-afspraak) is herdoopt tot Combo en kost 9,95 euro.

 

Later deze maand zou de dienst ook worden uitgerold naar Halle-Vilvoorde en mogelijk komen er nog andere gebieden bij 'in functie van het aanbod van winkels en de vraag van de klanten', aldus bpost.

 

In eerste instantie pakt Combo uit met een tiental deelnemende winkels, met als meest opvallende namen supermarkten Cora en Carrefour. De boodschappen van de verschillende winkels kunnen samen worden bezorgd, op weekdagen tussen 18 en 20 uur (of 21 uur in meer landelijke gebieden).

 

Nu dus ook thuislevering bij Carrefour

Anders dan concurrenten Delhaize (met Caddyhome) en Colruyt (met Solucious, het voormalige Collivery) had Carrefour in ons land nog geen thuisleveringsdienst. Bpost Combo komt dus als geroepen, bevestigt woordvoerster Vera Vermeeren: "Het zou interessant zijn om de dienst voort uit te breiden naar andere regio's, want daardoor kunnen we aan onze klanten die hun boodschappen online bestellen een extra dienst aanbieden via de thuislevering".

 

Bpost is al langer op zoek naar extra inkomsten (en taken voor zijn postbodes), nu de bezorging van klassieke brieven zwaar terugloopt. Vorige week raakte bijvoorbeeld nog bekend dat het bedrijf vanaf november pakjes van webshops ook op zaterdag zal gaan leveren. Vooralsnog doet bpost dat echter nog niet op zondag, zoals het Nederlandse postbedrijf PostNL wel al voor Coolblue doet, ook in ons land.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Eigenaar CK Hutchison zet stap opzij

19/03/2018

Li Ka-shing, de eigenaar en topman van CK Hutchison (het bedrijf achter ketens als Kruidvat en ICI Paris XL), zet half mei een stap opzij. Dan geeft de 89-jarige de fakkel door aan zijn oudste zoon, Victor Li.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Back to top