Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie

Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie

Bpost stelt pakjesautomaten open voor de concurrentie
(c) Cubee

Voortaan kunnen ook andere koerierbedrijven pakjes deponeren en ophalen in de 150 automaten die bpost in heel België heeft geïnstalleerd bij supermarkten en treinstations, met dank aan ‘de Buren’ uit Nederland.

Nieuwe naam, nieuwe aanpak

Tot nog toe konden enkel bedrijven die samenwerkten met bpost ‑ het ging dan onder meer om Zalando, Bol.com, Torfs of nog Decathlon ‑ hun online bestellingen in de ‘lockers’ deponeren. Daar komt nu dus verandering in: voortaan zijn de automaten ook toegankelijk voor (r)etailers die voor hun online bestellingen een concurrent van bpost inschakelen. Er is al een akkoord met DPD en GLS, zo laat bpost weten.

 

Ter gelegenheid van de openstelling van de lockers voor andere koerierdiensten voert bpost ook een naamsverandering door: de automaten gaan voortaan ‘Cubee’ heten. Een en ander is het gevolg van de intrede van bpost in ‘de Buren’, in oktober vorig jaar. Dat Nederlandse bedrijf is gespecialiseerd in onbemande afhaalpunten die voor iedereen toegankelijk zijn.

 

Bpost zet trouwens volop in op de pakjesautomaten: tegen eind volgend jaar wil het bedrijf er 450 hebben geïnstalleerd, dat zijn er drie keer meer dan vandaag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse tonen in verschillende winkels van het failliete Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Alibaba verdubbelt investering in Lazada

19/03/2018

Het Chinese Alibaba gaat opnieuw 2 miljard dollar (1,6 miljard euro) investeren in e-commercebedrijf Lazada, dat actief is in Zuidoost-Azië. Twee jaar geleden investeerde het al een gelijkaardig bedrag in de groep.

Samsonite toont nieuw winkelconcept in Antwerpen

19/03/2018

Antwerpen heeft er een nieuwe winkel bij van koffermerk Samsonite. De Samsonite Store opende vorige week in de Huidevettersstraat en lanceert er ook het nieuwe lifestylemerk Samsonite RED.

Fox & Cie is sterkhouder in een krimpende markt

19/03/2018

Fox & Cie blijft een sterke koers varen ondanks moeilijke tijden op de markt. Het Belgische speelgoedconcern, dat al van bij de start in 2014 fors inzet op uitbreiding, sloot 2017 af met een indrukwekkende groei van 49%.

Consumenten tegen supermarkten: "Voed ons op!"

19/03/2018

Consumenten vragen supermarkten om duurzamere aankopen te stimuleren in de nieuwe campagne ‘ik ben meer dan mijn kassaticket’. Zes ngo’s gaan daarvoor de samenwerking aan op initiatief van blogster Ingrid Renders van Maison Slash.

Back to top