Bpost neemt belang in Nederlandse marktleider van onbemande afhaalpunten

Bpost neemt belang in Nederlandse marktleider van onbemande afhaalpunten

Bpost neemt belang in Nederlandse marktleider van onbemande afhaalpunten

Bpost wordt een belangrijke aandeelhouder van het Nederlandse bedrijf De Buren, marktleider in onbemande afhaalpunten die voor iedereen toegankelijk zijn. Met de inbreng van het Belgische postbedrijf willen de Nederlanders flink uitbreiden, ook in België.

Van 1 naar 500 in België

Het Hengelose bedrijf telt in Nederland al vijftig onbemande afhaalpunten, maar slechts eentje in België (aan de Louizalaan in Brussel). Nu Bpost “een substantieel belang in de Buren Internationaal” neemt ‑ financiële details werden niet vrijgegeven ‑ zal het aantal afhaalpunten sneller groeien, klinkt het in een persbericht. In Nederland mikt De Buren op een landelijke dekking, met minstens duizend afhaalpunten. In België wil de groep uitbreiden naar minstens 500 locaties.

 

“Momenteel bouwen we samen met allerlei partners aan een netwerk van onbemande afhaalpunten die door allerlei partijen, zowel in retail, e-commerce als in de pakketlogistiek kunnen worden benut”, zegt directeur Robin Dragstra. “Naast b2c-toepassingen ontvangen wij vanuit de b2b-sector steeds meer signalen dat er een enorme behoefte aan multifunctionele afhaalpunten bestaat.” In Nederland werkt De Buren al geruime tijd samen met DHL en TNT Innight, terwijl er ook gesprekken lopen met DPD.

 

Bpost wordt nu een belangrijke aandeelhouder van het bedrijf. "We omarmen het principe van een open en onafhankelijk netwerk. Het past ook volledig in onze toekomstvisie", zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Bpost is in België actief met een netwerk van 669 postkantoren, 675 postpunten (in o.a. supermarkten) en 145 pakjesautomaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Handsfree shoppen in Hasselt vanaf 29 juni

27/06/2018

De stad Hasselt en CityDepot, transportbedrijf en dochter van bpost, slaan de handen in elkaar voor het opzetten van een Shop&Send-concept in de Limburgse hoofdstad. Dit geeft klanten van winkels in de stad de kans om handsfree te shoppen.

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.